|
||||||||
|
کلمات کلیدی:
|
![]() |
![]() |
خیلیها برای اینکه رکوردشکن باشند و اسمشان جایی ثبت بشود، حاضر هستند عجیبترین و گاهی مشمئزکنندهترین کارهای جهان را انجام بدهند.
چند نمونه از رکوردهایی که به نظر نمیرسد به این زودی شکسته شوند از این قرار است: *بیشترین سوسک خورده شده یکی از کارکنان بازنشسته بخش از بین بردن حشرات و حیوانات موزی اداره محیط زیست به نام کن ادوارد در دربیشایر انگلیس، در مارچ 2001 برای صبحانه 36 سوسک را در یک دقیقه خورد؛ وی در یک مهمانی هم 47 موش را درون شلوار خود انداخت تا دوستانش را سرگرم کند. دوستان و خانواده وی به کارهای عجیب او عادت کردهاند؛ خودش میگوید: «الان طوری شده که اگر کار غیر عادی انجام ندهم آنها از من میپرسند همه چیز مرتب است.» *بیشترین بو کردن پا مدلین آلبرت از اهالی سینسیناتی اوهایو است و زمانی مشهور شد که برای آزمایشگاه هیلتاپ دکتر اسکول مشغول به کار شد. شغل وی برای 15 سال بو کردن پا و زیر بغل افراد بود. مدلین طی مدت زمانی که مشغول به چنین کار خوشبویی بود 5 هزار و 600 پا و تعداد بیشماری زیر بغل را بو کرده!! *سنگینترین وزنهای که با زبان بلند شده بریتن توماس، با بلند کردن جعبهای پر از پاستا که چارچوبی فلزی داشت توانست رکورد بلند کردن وزنه با زبان کتاب گینس که آن هم در اختیار خود او بود بشکند؛ این رکورد در یکی از اجراهای سیرک ماسیمو وقتی وی جعبه 12 کیلوگرمی را با زبان بلند کرد به ثبت رسید. *بیشترین مغز گاو خورده شده تاکیرا کوبایاشی ژاپنی یکی از مشهورترین افرادی است که در مسابقات غذا خوری شرکت میکند و نزدیک به 6 سال رکورد دار خوردن هات داگ در دنیا بوده و رکوردهای اینچنینی دیگری نیز دارد و در رتبه بندی جهانی مقام سوم را به خود اختصاص داده اما آنچه وی را در این فهرست قرار میدهد خوردن نزدیک به 8 کیلو مغز گاو در 15 دقیقه است. *بیشترین عنکبوت روی بدن در 30 ثانیه تام بوکانان، بچهای استرالیایی است که رکورد نگهداشتن بیشترین عنکبوت روی بدن در 30 ثانیه را از آن خود کرده. او 125 عنکبوت طلایی وحشی را برای 55 ثانیه روی بدن خود نگه داشت؛ به گفته بوکان این نوع عنکبوتها سمی نیستند اما گاز میگیرند و باعث ورم و باد کردن بدن میشوند. |
کلمات کلیدی:
عرضه نرمافزار جدید سنجش سرعت اینترنت
|
![]() |
![]() |
معاون سازمان فناوری اطلاعات از عرضه نرمافزار جدید سنجش سرعت اینترنت، به منظور ایجاد مرجعی مناسب برای پایش و آنالیز پارامترهای اینترنتی خبر داد.علی اصغر انصاری در گفتوگو با فارس، از رونمایی قریبالوقوع از نرم افزار جدید و ارتقاء یافته سنجش سرعت اینترنت خبر داد. معاون توسعه و مدیریت شبکه سازمان فناوری اطلاعات ایران در توضیح امکانات نسخه ارتقا یافته این نرمافزار، افزود: نرم افزار جدید، از زبان های فارسی، انگلیسی و عربی پشتیبانی میکند و از قابلیت های جدیدی از جمله امکان تستهای پیشرفته در محیطهای جاوا و فلش، استفاده آسان و ارائه گزارشهای آماری و مقایسه ای در بخش نتایج برخوردار است.وی تصریح کرد: نرمافزار جدید در سایت متما (matma.ir) قرار داده خواهد شد. معاون مدیریت و توسعه شبکه سازمان فناوری اطلاعات ایران تاکید کرد: هدف مرکز متما از ایجاد این نرمافزار، ایجاد مرجعی مناسب برای پایش و آنالیز پارامترهای ارتباطی است که برای تمام کاربران اینترنت با هر دسترسی و ارائه کننده خدمات اینترنت، مورد استفاده خواهد بود.وی در توضیح نرمافزار جدید اضافه کرد: نقشه شبکه سنجش سرعت که برای کاربر نمایش داده میشود، نقشهای تعاملی است و کاربر می تواند با zoom و pan بر روی آن جابجا شود. انصاری ادامه داد: برای انتخاب سرور آزمون، کاربر یک شهر را انتخاب میکند و سپس لیست سرور ها به نمایش داده می شود. وی تاکید کرد: نتایج و گزارش تستها به شکل ساده ارائه خواهند شد تا برای تمام کاربران قابل فهم باشد. انصاری گفت: راهنمای کاربری جامع و ارائه گزارشهای آماری و مقایسهای از ارائه کنندگان خدمات اینترنت از دیگر امکانات اضافه شده به این نرمافزار است. |
کلمات کلیدی:
|
![]() |
![]() |
هیچ کس توی این دنیا نیست که نخواهد محبوب همه بشه. همه دوست دارند که آدم های دور و برشون اون رو دوست داشته باشند. وقتی میخوان به این هدف برسند خیلی از راه ها رو امتحان می کنند مثلا برای جلب دوستی میان پول زیادی رو خرج می کنند و یا اینکه ساعت ها روبروی آینه می نشینند و به زیبایی خودشون مشغول میشن و یا اینکه مدام تو اینترنت سرک میکشن و اونجا دنبال دوست می گردند و چون به نتیجه ایی نمی رسند اون هدفشون رو کم کم رها می کنند .
آیا واقعا رسیدن به چنین هدفی محاله؟اگه رسیدن به این هدف محال و غیر ممکن باشه خدا هم نباید این حس رو در وجود ما می گذاشت پس چون این حس محبوبیت در ما وجود داره ، حتما راه حلش هم وجود داره. اما راز این محبوبیت چیه ؟؟؟ بهتره که این سوال رو از خود خدا بپرسیم. تو قرآن آیه ایی داریم که می فرماید: « اِنَّ الَّذینَ آمَنوُا وَ عَمِلوا الصّالِحاتِ سَیَجعَلُ لَهُمُ الرَّحمنُ وُدّاً ؛ کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند، خداوند رحمان محبت آن ها را در دل ها می افکند.» (مریم: 96) قرآن کریم در این آیه از «ایمان» و «عمل صالح» به عنوان دو عاملی نام می برد که سبب جلب محبت خدا و مومنان در دنیا و آخرت می شه. با خوندن تفسیر المیزان پیرامون این آیه متوجه شدم : "یکی از وعده های الهی در این آیه اومده و اون اینکه انسان ها به شرط اینکه ایمان داشته باشند و عمل صالح هم انجام بدهند ، خداوند محبت آنها را بدون هیچ قید و شرطی در دل دیگران قرار می ده »
و یا در تفسیر نمونه در مورد این آیه نوشته بود : « ایمان و عمل صالح ، یک نیروی جاذبه فوق العاده ایی داره چرا که این دو در روح و رفتار و کردار و فکر آدمی تجلی می کنند که باعث میشه شخص ، رو به صفات عالیه ی انسانی بیاره و این مثل یک نیروی مغناطیس قوی دل های افراد رو حتی انسان هایی که دل ناپاکی رو دارند جذب خودش می کنه.» روایتی هم از امام علی علیه السلام داریم که می فرمایند : «هر کس بین خود و خدایش را اصلاح کند خداوند بین او و مردم را اصلاح کند...»(بحارالأنوار، ج 71، ص 366، ح 12)
و من حقیقتا به این مطلب ایمان دارم که اگر خدا بخواهد ما را در قلبهای دیگران محبوب کنه به راحتی این کار امکان پذیره چرا که اون مقلب القلوب و الابصاره. تازه نهایت تلاش من برای محبوب شدن، تعداد افراد محدودی بیشتر نمی تونه باشه. پس بهتره که برای موفق شدن ام از راهی که خود خدا گفته برم .
راهکارهای روایی برای محبوب شدن در جامعه:1. مهمترین کار این است که انسان بکوشد تا خود را محبوب خدای تعالی قرار دهد در اثر این رشد و تعالی خداوند او را محبوب آفریدگانش می کند. هم از این رو فرمود: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا ؛ به درستی کسانی که ایمان آورده و کارهای نیکو انجام دهند خداوند آنها را محبوب قرار می دهد.»(مریم، آیه 96) 2 و 3. امام صادق(علیه السلام) فرمودند: «سه چیز محبت را به دنبال می آورد: دین داری، فروتنی و دست و دل باز بودن.»(میزان الحکمه، ح 3045)
4 و 5. از امام علی(علیه السلام) روایت شده است که فرمودند: «سه چیز موجب محبت است: اخلاق خوب، همراهی و رفاقت نیکو و فروتنی.»(میزان الحکمه، ح 3046) 6. شخصی از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) پرسید: «چه چیز باعث محبوبیت بین مردم می شود؟ فرمودند: ازهد فیما عند الناس یحبک الناس؛ هیچ چشم داشتی به آنچه مردم دارند نداشته باش تا محبوب مردم شوی.»(میزان الحکمه، ح 3047) مردم کسی را که چشم داشتی به دارایی آنها ندارد و خالصانه و صمیمانه دوستی می کند، دوست دارند. 7. یکی از تأثیرگذارترین عوامل محبت انگیزی در مردم ابراز محبت به آنهاست. در روایات آمده که اگر کسی را دوست دارید به او بگویید و یا هدیه بدهید. بنابراین آشکار کردن محبت که در زبان عربی «مودت» گفته میشد، در جلب دلها و مهر و محبت بسیار نافذ است. امام علی(علیه السلام) در این باره فرمودهاند: «بالتودد تکون المحبه؛ با آشکار کردن مهربانی، محبت شکل گرفته و پدید می آید.»(میزان الحکمه، ح 3051) بهترین روش رفتار با دیگران و جلب محبت را مىتوان از کلام رسول اکرم(صلی الله علیه و آله) آموخت که فرمود: هیچ یک از شما م?من نیست مگر اینکه براى دیگری آن را بخواهد که براى خود مىخواهد» و یا در جاى دیگر فرمود: «دست خود را بر سر هر کس که مىخواهى بگذار و براى آن بخواه که براى خود مىخواهى.»(بحارالانوار، ج 71، ص 234) |
کلمات کلیدی:
بهروز هم با حالتی که نشان از آرامش داشت گفت: فقط یک ساعت دیر کردم. موبایلم شارژ نداشت و... ناگهان لحن مادر عوض شد و با فریادی که همراه با گریه بود گفت: شماها آخر منو میکشید. بهروز هم به دنبال مادر فریادی که نشان از خستگی داشت زد و به سمت در رفت و در را بشدت بست.
صبر یا خشونت؟
خشونت و کشمکشهای خانوادگی در کنار سایر دغدغههای زندگی شهری مانند ترافیک موجب شده تا فضای تشنج به جامعه و محیط کار نیز کشیده شود. کاملا مشخص است بسیاری از دعواها بر سر جای پارک و بوقزدنهای بیجا متعلق به محیط?های نا آرام است و برای به دست آوردن محیط آرام احتیاجی به شعبده و رمل و اصطرلاب نیست، اما با دغدغهها و نگرانیهایی که امروزه زندگی شهری به ما تحمیل میکند، نمیتوانیم انتظار داشته باشیم همه چیز همیشه بر وفق مراد باشد. بنا براین، در بسیاری از موارد باید همه چیز و همه کس را آنگونه که هست بپذیریم و به جای عصبانیت و اعمال خشونت سعهصدر را پیشه کنیم.
خشونت پنهان
دکتر آناهیتا خدابخشی کولایی، روانشناس و مدرس دانشگاه شهید بهشتی، با تاکید بر الگوهای مشاهدهای در افزایش رفتارهای خشونتآمیز در کودکان و نوجوانان، درباره نقش خانواده در رشد پرخاشگری و خشونت در جامعه میگوید: خشونت و پرخاشگری همیشه به صورت مشخص و کلامی و فیزیکی بر فرزندان ما تاثیر نمیگذارد. بلکه در بسیاری از موارد در قالب خشونت پنهان در ذهن کودک و نوجوان ما نقش میبندد.
وقتی پدر و مادر با هم دعوا نمیکنند ولی حرف هم نمیزنند، این موضوع به دلیل باور پذیری کودکان?، تاثیرات منفی زیادی بر آنها میگذارد. معمولا فرزندان ما از طریق مشاهده رفتارهای ناشایست که همان الگوهای مشاهدهای نام دارد از رفتار پدر و مادر الگوسازی میکنند. به عنوان مثال در بسیاری از موارد والدین در زمان اختلاف فرزندانشان را حلقه واسط قرار میدهند و از آنها استفاده ابزاری میکنند به طوری که بدون اینکه خشونتی از خود نشان دهند با قهرکردن، کودک یا نوجوان را تبدیل به پیکی برای انتقال پیامهای خالی از مهر و عاطفه خودبه یکدیگر میکنند?.
زیر پوست جامعه!
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی با بیان اینکه خشونتهای جسمی، کلامی، عاطفی و روانی تاثیرات مخرب یکسانی بر فرزندان و نسل آینده ما دارد، درباره اهمیت رواج این خشونتها در جامعه و پیامدهای مخرب آن میگوید: متاسفانه خشونت در جامعه ما به صورت امری عادی در آمده است به طوری که در رانندگی و سایر مناسبات کلامی و رفتاری آن را مشاهده میکنیم. برای مقابله با این معضل باید آستانه تحملپذیری در جامعه را بالا برد به صورتی که صلح و تحملپذیری به صورت یک فرهنگ در آید. به عنوان مثال اگر بتوان تدبیری اندیشید که مجازاتهایی مانند اعدام در مقابل چشم مردم انجام نشود و به گونهای دیگر بتوانیم به مجرمان و گناهکاران درس عبرت بدهیم، همه اینها میتواند فرهنگ تحملپذیری را ارتقا دهد.
توصیهای برای مشاوران?مدارس
این روانشناس در توصیه به مشاوران ?مدارس و نهادهای آموزشی میگوید: پسران و دخترانی که در خانوادههای خشن بزرگ میشوند علائم مشخصی دارند. دخترانی که قربانی ناملایمتهای پدران و مادران هستند معمولا گوشه گیر بوده و افت تحصیلی در آنها به وضوح مشاهده میشود. ولی این موضوع در پسران متفاوت است و علاوه بر افت تحصیلی به صورت انفجاری و دعوا بروز پیدا میکند. همچنین پسرانی که قربانی کمبود محبت والدین هستند به مروز زمان به انزوا کشیده میشوند و مهارتهای اجتماعی در آنها پایین میآید. بنابراین مشاوران ?مدارس باید به تناسب جنسیت، علائم خشونت را در نوجوانان مورد بررسی قرار دهند.
تاثیر خشونت در افرادی با بیماریهای خاص
کولایی درباره تاثیر خشونت بر افرادی که به دلیل بیماریهای خاص از لحاظ جسمی ضعیفتر هستند و مشکلات روحی و روانی دارند، میگوید: خشونتی که معمولا این افراد با آن مواجه هستند به صورت پرخاشگری و از نوع لفظی و فیزیکی نیست، بلکه? به شکل خردهگیری و انتقاد است.
نکته: دخترانی که قربانی ناملایمتهای پدران و مادران هستند، معمولا گوشه گیر بوده و افت تحصیلی در آنها بوضوح مشاهده میشود. ولی این موضوع در پسران متفاوت است و علاوه بر افت تحصیلی به صورت انفجاری و دعوا بروز پیدا میکند در بسیاری از خانوادهها به دلیل مشکلات خاصی که این افراد بدون آنکه بخواهند، برای اعضای خانواده ایجاد میکنند و به قولی دستوپاگیر میشوند، نگاهی که نشان از بیمحلی و به حساب نیاوردن این افراد دارد، بتدریج زمینههای خشونت را در آنها افزایش میدهد. بویژه در سنین پایین که فاصله گرفتن از این افراد و برخورد تحقیرآمیز با آنها بیشتر به علت نا آگاهی خانوادههاست. مهمترین وظیفه اعضای خانواده در مقابل این افراد این است که بیماری آنها را بپذیرند و از سوی دیگر مهارتهای مختلف را به آنها آموزش داده و از جامعه دورشان نکنند.
ریشهها و نشانههای خشونت
ستاره حسینیان، روانشناس و مدرس دانشگاه، در تعریف خشونت از هیجانات منفی نام میبرد و میگوید: اغلب هیجانات منفی باعث میشود فرد برای دفاع از خود به خشم متوسل شده و این خشم اگر کنترل نشود بتدریج به خشونت تبدیل خواهد شد. وی مهمترین راهکارهای جلوگیری از خشونت را ایجاد فضایی گرم در خانواده، گذشت در موقعیتهای ناکامی برای فرزندان، یادگیری جرات ورزی، جلوگیری از تحقیر، پرهیز از رواج هیجانات منفی در جامعه، تخلیه ناراحتیها و استرسها از طریق کنترل و مدیریت رفتار، ارتقای معنویت و روح گذشت، تحریکنکردن نقاط ضعف افراد، ورزشکردن، ? صبر و شکیبایی، پذیرفتن محدودیتها و کمبودهای اجتماعی، پاداش برای رفتارهای مثبت در خانواده، نهادهای آموزشی و سازمانها و آشناشدن مردم با حقوق انسانی بر میشمارد و همچنین عدم کنترل کلامی و رفتاری، بر افروختگی چهره، تغییر تن صدا، تعرق بالا، قرمز شدن چشم، گرفتگی عضلات و تغییر فشار خون را از نشانههای رایج خشونت در افراد میداند.
ارتباطات انسانی نادرست و خشونت
این روانشناس که سالهای زیادی به عنوان مشاور تربیتی در مدارس مشغول به کار بوده است، با تاکید بر نقش نهاد خانواده و مدرسه در شکلگیری رفتارهای خشونتآمیز ارتباطات انسانی در جامعه را نیز در ترویج خشونت مهم دانسته و میافزاید: متاسفانه الگوهای رفتاری در جامعه به صورتی است که موجب میشود کودکان و نوجوانان از این رفتارها الگوبرداری کنند. عمده این رفتارها نیز برای حفظ موقعیت و عمدی است. متاسفانه این الگوهای نادرست رفتاری در رفتار سازمانی نیز مشاهده میشود. به طوری که در برخی از موارد جبههگیری به عنوان حربهای برای عدم پاسخگویی تبدیل شده که نشانگر الگوهای نادرست سازمانی است. البته در چند سال اخیر طرح تکریم ارباب رجوع و تاکید مسئولان اجرایی بر این رفتار اقدام ارزشمندی بوده? است.
خشونت و دغدغههای زندگی
عضو سازمان نظام روانشناسی کشور ادامه میدهد: بیشترین تماسها و الگوبرداریهای رفتاری کودکان و نوجوانان در محیط خانواده انجام میشود. وقتی کودک یا نوجوان در میان اعضای خانواده امنیت روانی ندارد و پس از آن وارد مدرسه شده و با معلمانی سر و کار دارد که پر از دغدغههای روزمرگی و مشکلات زندگی هستند زمانی که وارد جامعه میشود، این پیشینه مانند زخم کهنهای سر باز میکند. بنا براین وجود موج منفی در جامعه که تا حد زیادی ناشی از وجود مشکلات اقتصادی است این خشونت را در خانواده، از طریق پدر و مادر، در مدرسه از طریق معلمان و در جامعه از طریق ارتباطها و تعاملات نامناسب مردم با یکدیگر به صورت ذخیرهای ثابت در ذهن و اندیشه نوجوان ماندگار میکند.
تعادل در برآوردن خواستههای فرزندان
به عقیده حسینیان، یکی از مهمترین نکات تربیتی ? فرزندان در نهاد خانواده پایین آوردن سطح توقع آنهاست. وی در این باره میگوید: اگر همه خواستههای فرزندان را برآورده کنیم ، توقعشان افزایش یافته و در زمانی که نتوانیم این کار را انجام دهیم ،? از خشونت به عنوان ابزاری برای برآوردن خواستههایشان استفاده میکنند. به طوری که این کار به نوعی باجگیری توسط فرزندان تبدیل میشود. اما? کمبود محبت نیز از سوی والدین باعث افزایش روحیه خشن در فرزندان میشود به طوری که تکرار آن بتدریج به صورت ذخیرههای رفتاری در آنها رشده کرده و تثبیت میشود.
چه باید کرد؟
هیچکدام از ما ذاتا عصبانیت را دوست نداریم و معمولا شرایط محیطی و جبر زمانه باعث میشود تا به قول قدما «از کوره در برویم. »این نشان میدهد ? بسیاری از موارد در مقابل مشکلات و سختیها با کمی تمرین میتوانیم صبر را هم امتحان کنیم، اما از سوی دیگر نباید از کاستیهایی که نظام مدیریت اجرایی ما در حوزههای اقتصادی و فرهنگی دارد، بسادگی گذشت. ناکامی در رسیدن به هدف، تعارض در موقعیتهایی که فرد توان تصمیم گیری مناسب را نداشته باشد، حفظ موقعیت فرد در حالتی که جایگاه متزلزلی در خانه یا محل کار داشته باشد، عوامل اجتماعی نظیر آلودگیهای صوتی، ترافیک، کار روزانه و بیکاری از مهمترین مواردی است که روانشناسان در افزایش پرخاشگری و خشونت موثر میدانند؛ عواملی که متاسفانه ناشی از نبود امنیت و آرامش روانی در جامعه ما محسوب میشود و در کنار ساختار اشتباه نظام تربیتی خانوادهها خشونت را در جامعه رواج میدهد. بنابراین، در این میان نقش مسئولان و نهادهای آموزشی و فرهنگی برای ایجاد محیطی پرطراوت و شاداب در جامعه با حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی تا حد زیادی میتواند آرامش روانی را در محیط خانواده و جامعه برای تربیت صحیح فرزندان از یکسو و اصلاح ارتباطات انسانی بین مردم از سوی دیگر برقرار کند.
علیرضا بهشتی
کلمات کلیدی: