سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، زندگانی اسلام و ستون ایمان است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
هفتم مهر 1360 پس از پایان موفقیت‌آمیز عملیات ثامن‌الائمه، پنج نفر از فرماندهان رده بالای ارتش و سپاه، برای تقدیم گزارش به حضرت امام خمینی(ره) فرماندهی معظم کل قوا، عازم تهران می‌شوند.

 

به این منظور، یک فروند هواپیمای سی ـ

130 با 40 سرنشین و 27 مجروح و 32 شهید از عملیات ثامن‌الائمه از فرودگاه اهواز به مقصد تهر ان به پرواز درآمد، اما این هواپیما در 30 کیلومتری فرودگاه مهرآباد در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه شد. خلبان سعی کرد هواپیما را در همان منطقه به زمین بنشاند که پس از طی مسافتی 270 متری، بال چپ هواپیما به زمین اصابت کرد و هواپیما متلاشی شد و آتش گرفت .در این حادثه 49 نفر از سرنشینان هواپیما از جمله پنج فرمانده یعنی سرلشکر ولی‌الله فلاحی، سرتیپ موسی نامجو، سرتیپ جواد فکوری، یوسف کلاهدوز و محمدعلی جهان‌آرا به شهادت رسیدند.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 9:32 صبح     |     () نظر

طبیعت ایران با مردمانی خونگرم، بعلاوه آداب و رسوم و سنت‌های منحصر به فرد و شرایط مساعد برای داد و ستد و قرار گرفتن ایران به عنوان حلقه پیوند جهان شرق کهن (چین)‌ و غرب (روم و یونان)‌ و ... همه موجب شد که افراد زیادی در قالب تاجر و بازرگان، جهانگرد، ایرانگرد و مورخ و سیاستمدار به ایران بیایند و هرکدام به فراخور حال و توان خود ثمره دیدارشان از ایران را در قالب سفر سیاحتی، تجارتی و سیاسی در سفرنامه‌هایشان بنویسند. هردوت، گزنفن، کتزیاس، دماراتوس، تیمستوکلس، آریانوس، استرابو، اسکیلاکس دریانورد یونانی، اسکندر و نئارخوس دریانورد معروفش و بسیاری دیگر در عهد باستان از ایران دیدن کرده‌اند. پس از اسلام، ابن بطوطه، ابن حوقل مقدسی و در دوران معاصر، دلاواله شاردن، دپولا فوآ، پولاک، کمپفر کارلاسرنا، گوبینو و شماری دیگر به ایران آمدند. ثمره دیدار آنها در «سفرنامه‌ها» به عنوان ارزشمندترین منابع اطلاعات ما از گذشته گرد آمده است.کاروانسرای ایران، آثاری ماندگار از تمدن و تاریخ ایران است که در این منابع به آنها اشاره شده است.

یکی از یادگارهای پرارزش معماری ایران کاروانسراست که از روزگار کهن به دلایل گوناگون و ارتباطی چون جریان اقتصادی، نظامی، جغرافیایی و مذهبی بنیاد شد و در ادوار مختلف بتدریج توسعه و گسترش یافته است. کاروانسرا زائیده موقعیت جغرافیایی ایران است. نجد ایران مثلثی است بین دو فرورفتگی خلیج‌فارس در جنوب و دریای خزر در شمال و به منزله پلی میان آسیای مرکزی و غربی و نیز حلقه اتصال این دو با آسیای صغیر و اروپاست. به این ترتیب، ایران در مرکز خطوط بزرگ ارتباطی قرار می‌گیرد که شرق و غرب دنیا را به یکدیگر متصل می‌سازد و قدیمی‌ترین و مهم‌ترین شاهراه ارتباطی جهان باستان ـ جاده ابریشم ـ از آن می‌گذرد. این وضع، احداث و توسعه راه در ایران را ضروری می‌ساخت و با توجه به خشکی و کم‌آبی این سرزمین و دوری آبادی‌ها از یکدیگر، وجود اماکنی برای اقامت موقت مسافران را اجتناب‌ناپذیر می‌کرد. توسعه راه‌های ایران بویژه از دوران هخامنشی مورد توجه قرار گرفت، چرا که هخامنشیان سرزمین‌های گسترده‌ای از قفقاز تا خلیج‌فارس و از آسیای مرکزی تا آسیای صغیر، مدیترانه و شمال آفریقا را تحت سلطه خود داشتند و اداره این قلمرو وسیع نیازمند وجود شبکه گسترده‌ای از راه‌ها و تأسیسات مربوط به آن بود.

در دوران اسلامی، چند عامل موجب شد که در این دوره، کاروانسراها پرشمارتر و بر اهمیت‌شان افزوده شود. نخست این‌که اسلام مرزهای امپراتوری ساسانی و روم شرقی را از میان برداشت و اقوام و فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف ساکن این دو قلمرو را در قلمروی واحدی جا داد و بالطبع موجب سهولت و آزادی رفت و آمد در این مسیر شد. چه برای بازرگانان، چه برای مسافران و سیاحان و چه حتی برای صوفیانی که سیر آفاق و انفس می‌کردند و سرگرم بسط طریقت خویش بودند.

عامل دوم، اهمیتی بود که اسلام برای رسیدگی به مسافران و در راه ماندگان قائل بود. در قرآن، هرگاه که از رسیدگی به خویشان و مستمندان و یتیمان سخن به میان آمده، ابن‌السبیل نیز مورد اشاره قرار گرفته است و بدین سبب، کاروانسرا نزد مسلمانان در زمره نهادهای عام‌المنفعه می‌گنجید و توجه به آن مانند ساخت مسجد و مدرسه و حمام جزو خیرات و مبرات بود. بنابراین، هم حکومت به جهت اهمیت اقتصادی و نظامی کاروانسراها (از جمله حمل مالیات‌ها یا خزانه دولتی) و هم عموم مردم برای انجام کار خیر، در ساخت و نگهداری کاروانسراها می‌کوشیدند.

امروزه معدودی از کاروانسراهای قدیمی که از معماری قابل توجه برخوردار? ند به عنوان میراث فرهنگی تحت محافظت قرار گرفته‌ و بقیه رو به خرابی می‌رود. با این حال، در سال‌های اخیر کوشش‌هایی صورت گرفته تا بعضی کاروانسراهای شهری و نزدیک به جاده‌های امروزی به عنوان مراکز اقامتی بین راهی یا هتل از نو زنده شود. مجموعه کاروانسرای عباسی در شهر میبد و رباط زین‌الدین در استان یزد نمونه‌هایی از این قبیل?است.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 9:30 صبح     |     () نظر

تلویزیون‌هایی که با هوشند
عبارت تلویزیون هوشمند (Smart TV) اولین بار از سوی شرکت‌های مطرح در زمینه طراحی و ساخت ابزارهای الکترونیک به کار گرفته شد و بعدها شرکت‌های دیگر نیز محصولاتی مشابه تحت عنوان هوشمند تولید کردند. البته برخی دیگر از سازندگان مطرح نیز تصمیم گرفتند از عبارت تلویزیون اینترنتی برای این دسته از محصولات خود بهره گیرند.

تلویزیون هوشمند برخلاف تلویزیون‌ معمولی، دربردارنده مجموعه‌ای از ابزارها و خدمات هستند که با اتصال به شبکه جهانی اینترنت اطلاعاتی را رد و بدل می‌کند و امکاناتی را در اختیار کاربر خود قرار می‌دهد. این تلویزیون‌ها به گونه‌ای ساخته می‌شود که گویی درون آنها رایانه‌ای قرار دارد و به این ترتیب مجموعه‌ای از توانایی‌ها را برای کاربر خود فراهم می‌سازد. این تلویزیون شامل مجموعه‌ای از نرم‌افزارهای کاربردی (Apps)، قابلیت جستجو در اینترنت و وبگردی، بازی و از همه مهم‌تر تلویزیون پروتکل اینترنتی است.

تلویزیون پروتکل اینترنتی نوعی استاندارد ویدئویی خاص اینترنتی است که برای انتقال تصاویر ویدئویی از اینترنت به تلویزیون پروتکل اینترنتی به کار برده می‌شود. این ویدئوها می‌تواند به شکل کلیپ‌های کوتاه یا پخش زنده کانال‌های تلویزیونی باشد. البته این ویژگی، پدیده تازه‌ای نیست و در واقع از سال 2005 این امکانات به بازار عرضه شده بود، اما بعدها عبارت تلویزیون هوشمند برای توصیف مجموعه این امکانات به کار گرفته شد.

تلویزیون‌ هوشمند افزون بر ویژگی‌های جالبی که دارد، دارای چند قابلیت منحصر به فرد است که از جذابیت‌های اصلی آنان محسوب می‌شود. یکی از این قابلیت‌ها این است که دیگر لازم نیست تا هنگام پخش برنامه‌ای تلویزیونی آن را تماشا کنیم. در واقع با برنامه‌دهی به این تلویزیون‌ها، برنامه دلخواه از روی شبکه به صورت خودکار ضبط می‌شود و در فرصت‌های بعد می‌توان آن را تماشا کرد.

کنترل به شیوه هوشمند

اگر شما هم جزو کسانی هستید که بتازگی تلویزیونی جدید خریده‌اید و نمی‌خواهید هزینه‌ای دوباره برای خرید یک تلویزیون هوشمند داشته باشید، راه دیگری برای بهره‌گیری از امکانات تلویزیون هوشمند را پیش رو دارید. در حال حاضر چند شرکت تولیدکننده محصولات الکترونیک، دستگاه‌های مکملی را با نام Settop Box تولید می‌کنند که می‌تواند به تلویزیون معمولی متصل شده، برخی قابلیت‌های یک تلویزیون هوشمند را برای ما فراهم کند. یکی از مهم‌ترین ویژگی تلویزیون‌های هوشمند این است که راه‌های متعددی برای کنترل تلویزیون‌های هوشمند وجود دارد. یکی از این روش‌ها نصب نرم‌افزار مربوط روی تلویزیون هوشمند است. یکی دیگر از روش‌های کنترل این تلویزیون‌ها، سیستمی است که در آن چشم الکترونیک نصب شده روی تلویزیون حرکات کاربر را شناسایی و طبق آن دستور را اجرا می‌کند. این ویژگی بخصوص هنگام وبگردی با این تلویزیون‌ها کاربرد زیادی دارد.


وقتی تلویزیون مثل رایانه می‌شود

 

یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب این تلویزیون‌ها DLNA نام دارد. اگر فیلم یا نماآهنگی خاص را روی رایانه‌مان دانلود کرده باشیم، می‌توانیم بدون نیاز به کپی کردن روی دیسک یا هر نوع حافظه جانبی، آن را روی تلویزیون خود تماشا کنیم. پشت تمام تلویزیون‌های هوشمند ورودی کابل شبکه برای اتصال به اینترنت وجود دارد. افزون بر این بسیاری از مدل‌های موجود در بازار، دارای قابلیت اتصال بی‌سیم به اینترنت نیز هست. این نوع تلویزیون بسیاری از قابلیت‌های یک رایانه معمولی را دارد. مشاهده وب‌سایت‌های مختلف، مشاهده ویدئوهای آنلاین و نیز حضور در شبکه‌های مختلف اجتماعی و نیز تماس با دوستان از طریق وب‌کم نمونه‌هایی از این کاربردهاست.

البته جدید بودن این فناوری سبب شده است هر روز شاهد پیشرفت‌ بیشتری در کیفیت و کمیت قابلیت‌های آن باشیم. بی‌شک در آینده‌ای نزدیک شاهد افزایش برنامه‌های کاربردی و نفوذ هر چه بیشتر این نوع تلویزیون در خانه‌های مردم خواهیم بود.

همانند تلفن‌های همراه هوشمند، در تلویزیون‌های هوشمند یک صفحه ورودی وجود دارد که تمام نرم‌افزارهای کاربردی موجود را نشان می‌دهد. در حال حاضر نرم‌افزارهایی برای نشان دادن پیش‌بینی وضع هوا، انواع بازی و نیز وبگردی و حضور در شبکه‌های اجتماعی و دسترسی به رادیوهای اینترنتی وجود دارد. تمامی این نرم‌افزارهای کاربردی رایگان است؛ اما همان‌طور که برای تلفن‌های همراه هوشمند انبوهی از نرم‌افزارهای غیررایگان وجود دارد، سازندگان تلویزیون‌های هوشمند امیدوارند با گسترش این فناوری، بازار فروش نرم‌افزارهای غیررایگان نیز رونق یابد. در واقع تلفن‌های همراه هوشمند الگویی برای سازندگان این تلویزیون‌هاست و بسیاری از نوآوری‌ها در این حوزه بر اساس پیشرفت‌های صورت گرفته در صنعت تلفن‌های هوشمند است.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 9:28 صبح     |     () نظر

کاغذ کمتر؛ درخت‌های بیشتر
یکی از دغدغه‌های امروز جوامع بشری حفاظت از محیط زیست است و سعی می‌شود راهکارهایی ارائه شود تا تخریب آن به حداقل برسد. در این میان تجهیزات رایانه‌ای قابلیت‌های فراوانی برای کمک به کاهش تخریب محیط زیست دارند. این بار فناوری می‌تواند خسارت‌های موجود را کمی جبران کند. در این میان، نقش مردم و کاربران در همراه شدن با فناوری‌ها بسیار مهم است. در این شماره به راهکارهای رایانه‌ای به منظور کمک به حفظ محیط زیست می‌پردازیم.

چرا کاغذ؟

به طور میانگین برای تهیه یک تن کاغذ باید 17 درخت بزرگ قطع شود. امروزه با پیشرفت صنعت رایانه و الکترونیک، ابزارهای بیشتری در دست داریم و می‌توان از آنها به طور گسترده به جای کاغذ استفاده کنیم.

اتوماسیون اداری، اداره بدون کاغذ

یکی از مصرف‌های زیاد کاغذ در نامه‌نگاری‌هاست؛ نامه‌هایی که یک یا چند بار خوانده و بایگانی می‌شود و بعد از مدتی از بین می‌رود. اتوماسیون اداری با سیستمی‌کردن تمام فرآیند نامه‌نگاری می‌تواند در این مورد راهگشا باشد و به آن سرعت و امنیت بیشتری ببخشد.

اتوماسیون اداری، نرم‌افزاری است که به کمک آن تمام نیازهای اداری سازمان‌ها به طور سیستماتیک انجام می‌شود، این نیازها شامل نامه‌نگاری (درون‌سازمانی و برون‌سازمانی)، بایگانی، آرشیو و پیاده‌سازی الگو‌های کاری است. روند استفاده از نرم‌افزارهای اتوماسیون اداری در کشورمان طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته به گونه‌ای که چند شرکت عزمشان را جزم کرده‌اند تا با بهبود سیستم‌های خود بتوانند سهم بیشتری از این‌بازار را در دست بگیرند. از مزایای عمده سیستم‌های اتوماسیون اداری می‌توان به این موارد اشاره کرد:

حذف یا کاهش مصرف کاغذ

ـ امکان دورکاری با استفاده از نسخه‌های تحت وب اتوماسیون

ـ حذف عملیات بایگانی که کاری بسیار وقتگیر است

ـ امکان صدور گزارش‌ها و نمودارهای آماری و کاربردی برای بررسی وضع مکاتبات

ـ امکان کنترل و پیگیری نامه‌های ارجاع داده شده به هر فرد توسط خودش و نیازنداشتن به گردش دستی نامه در سازمان و کاهش کار افراد ثبت‌کننده نامه‌ها

ـ امکان ارائه اطلاعات به ارباب رجوع نسبت به محتوای هر نامه در هر بخش

ـ استفاده از سرویس‌های رایانه‌ای برای یادآوری زمان نگارش یا پیگیری نامه‌ها و جلوگیری از تاخیر

ـ بالا بردن سرعت گردش مکاتبات

ـ بالا بردن امنیت و حفظ طبقه‌بندی نامه‌ها

ـ نگهداری اطلاعات به صورت الکترونیک

ـ به وجود آمدن روش‌های مناسب اداری ـ سازمانی از طریق دوباره‌نگری به روش‌های کاری

ـ تسهیل در ثبت و گردش مکاتبات در صورت بالابودن حجم مکاتبات

جریان‌های کاری بدون کاغذ

در هر سازمان و شرکتی جریان‌های کاری زیادی وجود دارد. امروزه این امکان وجود دارد تا همه این جریان‌ها ـ که بیشتر با تکمیل فرم‌ها و امضاها سر‌و‌کار دارد ـ را سیستماتیک کرد. نرم‌افزارهای داخلی و خارجی فراوانی (مانند شیرپوینت مایکروسافت) وجود دارد که می‌تواند این جریان‌های کاری را سریع، دقیق، امن و از همه مهم‌تر بدون مصرف کاغذ انجام دهد. استفاده از این نرم‌افزارها نیاز مراجعه به سازمان مربوط را کمتر می‌کند و کارمندان هم راحت‌تر موارد را بررسی می‌کنند و بایگانی و بازیابی آنها نیز آسان‌تر می‌شود.

در جریان‌های کاری دو اصل اساسی وجود دارد؛ یکی طراحی و انتساب کارها به افراد مورد نظر است و دیگری مدیریت زمان. مورد اول یک بار هنگام طراحی جریان انجام می‌گیرد و صحت اجرای آن مشخص می‌شود؛ ولی مدیریت زمان همیشه جاری است. گزارش‌های مدیریتی زمان اجرای کارها این امکان را می‌دهد نقاطی از سازمان را که زمان انجام کار طولانی است، شناسایی کنند و نسبت به بهبود آن تصمیم بگیرند.

شاید چیزی که بیشتر از همه، مراجعه‌کننده به یک اداره را آزار دهد اتلاف وقت است. با پیاده‌سازی نرم‌افزارهای جریان کاری و نظارت دقیق و آسان برآن می‌توان مدت زمان پاسخگویی به کارها را بهینه کرد.

برای مثال فرض کنید می‌خواهید از بانک تقاضای وام کنید. اگر این بانک از سیستم‌های جریان کاری سیستماتیک استفاده کند، می‌توانید با مراجعه به سایت بانک درخواست خود را ارائه کنید و کد پیگیری بگیرید. در مرحله بعد کارمند بانک درخواست شما را بررسی کرده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد و شما می‌توانید با مراجعه دوباره به سایت و وارد کردن کد پیگیری، نتیجه را ببینید (یا از بانک ایمیل و پیامک دریافت کنید). جریان‌های کاری بسیاری از این دست در هر سازمانی وجود دارد که با سیستماتیک کردن آنها علاوه بر سرعت بخشیدن به انجام آنها می‌توان کارها را بسرعت پیگیری کرد و با استفاده از گزارش‌هایی که می‌توان از این نرم‌افزارها گرفت به تصمیم گیری‌های مدیریتی کمک کرد، مثلا در مثال قبلی مربوط به وام بانکی، مدیر شعبه می‌تواند گزارش‌های متنوعی از نحوه عملکرد کارمندان خود و سرعت انجام کارها بگیرد و اگر مرحله‌ای از کار طولانی شد، خبردار شود.

بانکداری بدون کاغذ

بانک‌ها یکی از مصرف‌کنندگان عمده کاغذ به شمار می‌روند. با استفاده از بانکداری الکترونیک، علاوه بر کاهش مصرف کاغذ می‌توان دفعات مراجعه حضوری به بانک را نیز کاهش داد. خوشبختانه این نوع بانکداری در کشور ما پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است ولی هنوز هم امکان توسعه و پیشرفت در این زمینه وجود دارد. بانکداری الکترونیک، تلفن بانک و... همگی باعث صرفه‌جویی در وقت و منابع می‌شود.

کتابخوان الکترونیک

ابداع کتابخوان الکترونیک، علاوه بر این که مصرف کاغذ در کشورهایی که این فناوری‌ها در آن رواج دارد، کاهش داده موجب افزایش سرانه مطالعه در آنها نیز شده است. با ایجاد محتوای مناسب و عرضه گسترده کتاب‌ها به صورت الکترونیک، می‌توان امید داشت استفاده از کتابخوان‌ها بیشتر شده و همراه با کتاب‌های کاغذی،علم و فرهنگ نیز ترویج یابد.

همیشه بعضی نکات کوچک ولی مهم وجود دارد که تاثیر زیادی بر زندگی ما می‌گذارد و توجه به آنها در طولانی مدت مفید خواهد بود. چه خوب است قبل از چاپ هر نوشته‌ای فکر کنیم آیا نیاز به چاپ آن هست؟ آیا راه دیگری وجود ندارد؟


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 9:27 صبح     |     () نظر

 محققان براساس نتایج تحقیقات خود گفتند پوست سیب به دلیل داشتن اسید اورسولیک می‌تواند اهرم سودمندی برای رهایی از چربی‌ها و سوختن آنها باشد.

به گزارش فارس، محققان آمریکایی دریافته‌اند که پوست انواع سیب حاوی ترکیبات طبیعی است که باعث سوختن چربی‌ها و از بین‌رفتن اضافه وزن می‌شود.

به گفته محققان، پوست سیب حاوی موادی است که میانگین توده عضلانی و سلول‌های چربی قهوه‌ای را افزایش می‌دهد، به‌گونه‌ای که این امر به طور موثر چربی‌های انباشته‌شده را می‌سوزاند. چربی قهوه‌ای نوعی از بافت چربی است که برخلاف چربی سفید به جای ذخیره انرژی آن را می‌سوزاند و به همین علت به عنوان بافت چربی مفید شناخته شده است.

محققان معتقدند، پوست سیب حاوی اسید اورسولیک است که کمک می‌کند تا بدن کالری‌های بیشتری را بسوزاند؛ این امر به آن معناست که پوست سیب یکی از عوامل به تاخیر انداختن احتمال ابتلا به دیابت و چربی‌های کبدی است.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 9:24 صبح     |     () نظر

<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها