سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نیکویی پرسش، نیمی از دانش است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

نقش انسان در مقدرات شب قدر


ادله اى که نقش انسان را در مقدرات شب قدر ثابت مى کند به شرح زیر تقدیم مى گردد:
1- حالات و دریافت هاى شخصى کسانى که اهل دعا و راز و نیاز و اهل شب قدر هستند, نقش خویش را در شب قدر به خوبى دریافته اند. گاهى این حالات آن چنان ژرف و تاثیرگذار است که تا شب قدر آینده و بلکه تا آخر عمر, در همه افکار, اخلاق, کردار و رفتار شخص رخنه کرده و آن را در یک خط و سیر معنوى قرار مى دهد. دیگرانى هم که به این حد از معنویت راه پیدا نمى کنند, به فراخور حال خود از مجالس و محافل و شب زنده دارىهاى شب قدر بهره بردارى کرده و فیض معنوى مى برند. ریشه اصلى این دگرگونى ها و حالات, به خود افراد بر مى گردد و اینکه تا چه حد خود را آماده بهره بردارى از برکات شب قدر و فضیلت هاى آن کرده باشند. ...
اگر معنویاتى که در شب قدر نصیب انسان شده و در زندگى آن ها تحولى آفریده, هیچ ارتباطى با آنان نداشته باشد و تنها به خدا و فرشتگان و نویسندگان مربوط باشد که هر چه بخواهند, براى هر کس بدون ملاحظه حالاتش تقدیر کنند در این صورت مقتضاى حکمت و مصلحت این است که یا به هیچ کس هیچ ندهند و یا آنچه مى دهند, به همه یکسان و على السویه بدهند; در حالى که ما مى دانیم همه برکات خداوندى در شب قدر براى بندگان سرازیر مى گردد و با اختلاف و تفاوت به آنان داده مى شود; پس نتیجه مى گیریم تنها دلیل این تفاوت, کارها و اعمال و میزان تلاش خود بندگان است و بس. نتیجه اینکه یکى از راه هاى رسیدن به اینکه آیا افراد در مقدرات منتخب قدر, صاحب نقش هستند یا نه, این است که ببینیم چه اندازه دگرگونى در همین شب با برکت در آنان ایجاد گشته است.
2- شناساندن شب قدر خداوند تبارک و تعالى با نزول سوره اى خاص, شب قدر را به مردم معرفى فرموده است. در دو آیه این سوره مبارکه فرموده است: قرآن در شب قدر نازل شده و فرشتگان در آن شب فرود مىآیند. سپس افزوده است: شب سلامت است. و فرموده است: عمل صالح در او, برابر با عمل صالح در طول هزار ماه است. فردى به امام باقر(علیه السّلام) عرض کرد: مراد و مقصود از اینکه شب قدر بهتر از هزار ماه است چیست؟ حضرت فرمودند: ((والعمل الصالح فیها من الصلاه والزکاه و انواع الخیر خیر من الف شهرلیس فیها لیله القدر)) (1); کار شایسته از قبیل نماز و زکات, صدقات و انفاقات و, انواع خوبى ها در آن شب برتر از هر کار شایسته اى است که در مدت هزار ماه که شب قدر در آن نیست, انجام شود.
اگر کارهاى نیک بندگان و چند برابر پاداش آن تاثیرى در مقدرات و سرنوشت افراد در شب قدر ندارد, از گفتن و دانستن آن چه سودى عاید بندگان مى شود؟ اگر نزول قرآن در شب قدر و بیان کردن این مطلب, سود و زیانى را متوجه هیچ کس نمى کند, چه انگیزه اى در اعلام این شب نهفته است؟ اگر دانستن نزول فرشتگان, در نتیجه تلاش افراد سودمند نباشد, چرا باید مردم در جریان آن باشند و دانستن آن چه گرهى از کار بندگان مى گشاید؟ مى دانیم که کار بیهوده حتى از افراد عادى و معمولى پسندیده نیست, چه رسد به پروردگار آسمان و زمین که هیچ کارى را بدون حکمت و مصلحت انجام نمى دهد.
حکمت معرفى شب قدر به عنوان شبى که قرآن در آن نازل شده و شبى که مقدرات در آن سامان داده مى شود, این است که بنده سرنوشت و مقدرات خویش را به قرآن پیوند بزند و آن را سرمشق و سرچشمه فکر و عمل خویش قرار بدهد,اگر کردارش موافق با قرآن و در جهتآن باشد, عمل کننده بهآن سعادتمنداست واگر خداى نکرده مخالف با قرآن باشد, فاعل آن شقى خواهدبود.
3- اجماع و سیره مسلمانان مى دانیم که همه دانشمندان اسلام و مسلمانان از هر فرقه و گروهى, بر اهمیت شب قدر و احیاى آن تاکید فراوان دارند و به شب زنده دارى آن شب, اهتمام مى ورزند. نقل شده که یکى از دانشمندان بزرگ اسلام, براى اینکه شب قدر را درک کند, یک سال تمام یعنى حدود 357 شب, از سر شب تا به صبح شب زنده دارى کرد.(2) این همه اقبال و توجه به تشکیل اجتماعات با شکوه براى خواندن دعا و مناجات و راز و نیاز و تضرع و ابتهال, همراه گریه وزارى و استغفار, برخاسته از یک واقعیت انکارناپذیر است و آن دخالت انسان ها در سرنوشت خودشان است.
4- سفارش امامان دین بر احیاى شب قدر حتى در حال بیمارى امام صادق(علیه السّلام) به ابوبصیر مى فرماید: ((وصل فى کل واحده منهما مئه رکعه)); در هر یک از دو شب بیست و یکم و بیست و سوم صد رکعت نماز بخوان ((واحیهما ان استطعت الى النور)); تا مى توانى آن دو شب را تا سپیده صبح شب زنده دارى کن ((واغتسل فیهما)); در آن دو شب غسل کن. ابوبصیر عرض کرد اگر نتوانستم ایستاده نماز بخوانم؟ فرمودند: نشسته بخوان. اگر باز هم نتوانستم؟ خوابیده بخوان.
اگر باز هم نتوانستم؟ ایرادى ندارد که سر شب کمى بخوابى و باقى مانده شب را, به هر نحوى که مى توانى به عبادت بپردازى, چون در ماه رمضان, درهاى آسمان گشوده است, شیطان ها در زنجیرند و اعمال مومنان پذیرفته مى شود. از حدیث فوق, مى توان تاثیر فراوان کارهاى انسان را بر سرنوشت او ارزیابى کرد. مى بینیم ابوبصیر که یک راوى زبردست و کار کشته در فن روایت است, با پیش بردن مرحله به مرحله سوال ها در صدد آن است که ژرفاى شب قدر و اهمیت عمل در آن شب را به دست آورد; امام(علیه السّلام) هم, چنان بر اهمیت عبادت در شب قدر پافشارى مى فرمایند که رضایت نمى دهند بنده حتى اگر بیمار باشد, از نتیجه اعمال صالح خویش محروم گردد. نکته در خور توجهى که تاثیر انسان را مشخص مى کند, جمله پایانى امام(علیه السّلام) است که آن را به عنوان ریشه و علت تاکید و تشویق بر عمل صالح بیان فرموده اند; آنجا که فرمودند: ((و تقبل اعمال المومنین)); اعمال مومنان در شب قدر پذیرفته مى شود. (3)
5- تشویق زیاد به دعاهاى ماثور و راز و نیاز مى دانیم که دعاهاى شب قدر, از طولانى ترین و پر محتواترین دعاهاست; دعاهایى مانند ((جوشن کبیر)), ((ابوحمزه ثمالى)) و امثال آن ها, که اگر با حال و توجه خوانده شود, مایه انقلاب و دگرگونى روحى است, ادعیه اى که انسان را با دریایى از معارف آشنا مى کند. انسان با خواندن دعا از یک طرف, با یاد آورى لطف, گذشت, کرم, رحمت و بخشش بى پایان خداى مهربان او را در کنار و دستگیر خویش مى بیند و نور امید در دلش مى درخشد و از دیگر سو, با یاد آوردن سختى هاى جان کندن, تنگى و فشار قبر, گرفتارىهاى عالم برز, حساب و کتاب فرداى قیامت, شعله هاى دردناک و سوزان دوز و حسابرسى دقیق در صحراى محشر, تمام وجودش, سرشار از ترس و نگرانى گردیده و آنچه عیش و نوش است فراموش کرده و گذشته خود و آنچه بوده و کرده است را با آنچه باید باشد مى سنجد و زیانى که در گذشته متوجه وى شده است را در مى یابد و علاوه بر شک و تردیدى که نسبت به راه و روش نا مطلوب خویش پیدا مى کند, ندامت سراسر وجودش را پر کرده و تصمیمى سرنوشت ساز مى گیرد و مسیر زندگى اش را دگرگون مى کند.
اگر هم به این مرحله نرسد, لااقل بر کردار خود بیشتر مواظبت خواهد داشت; زیرا بیم و امیدى که دستاورد شب قدر است در مراحل زندگى به یارىاش مى شتابد.
در مقابل, اگر کسى از دعا رو برگرداند و شب قدر را هم به غفلت سپرى کند, در همان جمود و غفلت, زندگى را به پایان خواهد برد و سرنوشتى شقاوت بار در انتظارش مى باشد. از گفتار فوق, این نتیجه به دست مىآید که در واقع خود انسان وارد مسیر سرنوشت خویش گشته و آن را تغییر مى دهد. گاهى براى پیمودن مسیر مقدرات, بر بال دعا و گاه بر بال عمل مى نشیند; گر چه دعا هم نوعى عمل محسوب مى شود. بنابراین, دعا در شب هاى قدر که یک کار اختیارى است منشااثر است و در سرنوشت افراد دخالت دارد; به همین دلیل به آن سفارش اکید شده است. علاوه بر سفارش شفاهى بزرگان دین و علماى اسلام به خواندن دعاها در طول سال, در شب هاى قدر تاکید بیشترى بر این امر شده است; پس حتما منشا اثر است وگرنه کار لغو و بیهوده از بزرگان سر نمى زند.
6- نکوهش بهره نبردن از شب قدر پیامبر گرامى اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: ((من ادرک لیله القدر, فلم یغفر له فابعده الله )) (4); از خداوند به دور باد و نفرین بر کسى که به شب قدر برسد و زنده باشد, اما آمرزیده نشود. با این حدیث نقش انسان در تعیین سرنوشت خود واضح تر مى گردد و معلوم مى شود که بدبختى و شقاوت مقدر در شب قدر, نتیجه کار خود بندگان است وگرنه از نظر منطقى با توجه به شان و مقام پیامبر گرامى(صلّی الله علیه و آله و سلّم) قابل قبول نیست که آن بزرگوار به خاطر انجام ندادن کارى بى اثر و بى خاصیت, سهل انگاران را نکوهش و مذمت فرمایند. ((انس بن مالک)) از پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل کرده که فرمودند:((ان هذا الشهر قد حضرکم)); ماه مبارک به شما رو آورده است. ((و فیه لیله خیر من الف شهر)); در این ماه شبى است که برتر از هزار ماه است. ((من حرمها فقد حرم الخیر کله)); هر کس از فیض شب قدر محروم گردد, از تمام خیرات بى نصیب مانده است. ((ولا یحرم خیرها الا محروم)) (5); و محروم نمى ماند از برکات شب قدر, مگر کسى که خویشتن را محروم کرده است. روایات, بعضى از گناهان را مانع بهره بردارى گناهکار از شب قدر دانسته اند, از جمله آن کارها میخوارگى یا ((دایم الخمر)) بودن و نیز آزار پدر و مادر است.
7- شب قدر مکمل اعمال صالح یکى از دلایل تفضل شب قدر به امت اسلام, کامل و پر کردن پیمانه اعمال صالح مسلمانان و جبران کمبودهاى آنان است, تا با دستى پر این جهان را ترک کنند. پیش از این گفتیم که امام صادق(علیه السّلام) در تفسیر آیه شریفه ((لیله القدر خیر من الف شهر)) فرمودند: مراد این است که انجام کار خوب در آن شب برابر عمل صالح در طول هزار ماه است. روایتى نیز از امام باقر(علیه السّلام) وارد شده, در پاس0 به این پرسش که چرا شب قدر به وجود آمده و به عبارت دیگر فلسفه شب قدر چیست؟
ایشان مى فرمایند: ((و لولا ما یضاعف الله للمومنین, لما بلغوا ولکن الله عز و جل یضاعف لهم الحسنات)); اگر خداوند کارهاى مومنان را چند برابر نکند به سر حد کمال نمى رسند, اما از راه لطف کارهاى نیکوى آن ها را چند برابر مى فرماید تا کاستى هایشان جبران شود. از این روایت و روایت قبلى به خوبى مى توان فهمید که مبنا و اساس, عمل صالح خود بنده است; هنگامى که یک عمل صالح معمولى با زمانى پر برکت و مقدس همراه گردد, از ارزشى چند برابر برخوردار مى شود و گاه همراه شدن یک عمل صالح با ولایت و اعتقاد و امامت مى تواند انسان را به اوج شرافت برساند; پس, راز سعادتمند شدن انسان ها در شب قدر, عمل اختیارى صالحى است که با عنایت خداوند, برکت یافته و چند برابر مى شود.
8- نتیجه بخش بودن بعضى از اعمال در شب قدر قدر نهفته است: 1- نماز ((انس بن مالک)) از پیامبر گرامى(صلّی الله علیه و آله و سلّم) روایت کرده که فرمودند: ((من صلى من اول شهر رمضان الى آخره فى جماعه فقد اخذ بحظا من لیله القدر)) (6); کسى که از اول تا آخر ماه مبارک, در نماز جماعت حاضر شود, بهره اى از شب قدر نصیبش شده است.
2- افطارى دادن با مال حلال ((ابو شی ابن حیان)) از پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) نقل کرده که فرمودند: ((من فطر صائما فى شهر رمضان من کسب حلال صلت علیه الملائکه و لیالى رمضان کلها و صافحه جبرائیل(علیه السّلام) لیله القدر و من صافحه جبرائیل(علیه السّلام) یرق قلبه و تکثر دموعه...)) (7); کسى که با مالى که از راه حلال به دست آورده, روزه دارى را افطار دهد, در تمام شب هاى رمضان فرشتگان بر او درود فرستند و جبرئیل در شب قدر با وى مصافحه کند, نشانه مصافحه جبرئیل آن است که دل مصافحه شونده نرم و اشکش جارى مى شود.
3- صدقه در باره امام زین العابدین(علیه السّلام) آمده است: ((کان اذا دخل شهر رمضان تصدق فى کل یوم بدرهم فیقول: لعلى اصیب لیله القدر)) (8); در هر روز ماه مبارک یک درهم صدقه مى دادند, آن گاه مى فرمودند: شاید با این کار, شب قدر را دریابم و از آن بهره گیرم. ((عبدالله بن مسعود)) روایت مى کند که شبى رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) از نماز عشا فارغ شد, مردى از میان صفوف برخاست و گفت: اى مهاجران و انصار, مردى غریبم و بر هیچ چیز قدرت ندارم. مرا طعامى دهید. رسول خدا گفت: اى فقیر, ذکر غریب مکن که دل مرا اندوهگین ساختى.
بعد از آن فرمودند: غریبان چهار قسمتند:
1- مسجدى که در میان قومى باشد که در آنجا نروند و نماز نخوانند.
2- مصحفى و قرآنى که در خانه اى باشد و مردم آن خانه از آن تلاوت نکنند.
3- عالمى که در میان جماعتى باشد و ایشان تفقد وى نکنند و از او مسایل دینى سوال نکنند.
4- اسیران اهل اسلام که در میان کفار باشند,
پس فرمود: کیست که موونه و غذاى این مرد را کفایت کند تا در فردوس اعلا خدا او را جاى دهد؟ حضرت على(علیه السّلام) برخاست و دست سائل را گرفت و به حجره فاطمه زهرا(س) رفت و گفت: اى دختر رسول خدا, در کار این میهمان نظرى کن. حضرت زهرا فرمود: در خانه طعام اندکى موجود است و حسن و حسین گرسنه اند و شما روزه دارید و آن طعام یک نفر را بیشتر کفایت نمى کند. على(علیه السّلام) فرمود: آن را حاضر کن.
فاطمه(س) طعام را پیش آورد. حضرت امیر آن طعام را پیش میهمان نهاد و با خود گفت که اگر من از این طعام بخورم میهمان را کافى نباشد و اگر نخورم سبب خجالت میهمان شود, پس دست دراز کرد به سوى چراغ و چنان نشان داد که چراغ را اصلاح مى کنم و آن را خاموش کرد و فاطمه(س) را گفت در روشن کردن چراغ دیگر تعلل کن تا میهمان از خوردن غذا فارغ شود و خود حضرت دهان را مى جنباند تا مهمان تصور کند که على غذا مى خورد. و چون میهمان از غذا خوردن فارغ شد فاطمه(س) چراغ را آورد و طعام همچنان برجاى بود. امیرالمومنین فرمود: اى فقیر, چرا طعام خود را نخوردى؟ گفت: سیر شدم; پس على(علیه السّلام) و فاطمه(س) و حسن(علیه السّلام) و حسین(علیه السّلام) و فضه و همسایگان از آن طعام خوردند و هنوز باقى بود. (9) 4- شب زنده دارى حضرت رسول(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: ((من احیا لیله القدر حول عنه العذاب الى السنه القابله)) (10); کسى که شب قدر را شب زنده دارى کند, تا شب قدر آینده, عذاب دوز از او دور گردد.
5- غسل و شب زنده دارى امام موسى بن جعفر(علیه السّلام) فرمودند: ((من اغتسل لیله القدر و احیاها الى طلوع الفجر خرج من ذنوبه)) (11); کسى که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زنده دارى کند, گناهانش آمرزیده مى شود. روایاتى که ذکر شد به خوبى دلالت دارند که برخى مقدرات و پاداش ها, مانند دور شدن عذاب دوز که در حدیث پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) ذکر شده بود, نتیجه کار خود بندگان است. موارد فوق مى تواند براى نشان دادن اینکه سرنوشت هر انسانى در شب قدر به دست خودش رقم مى خورد, کافى باشد, ولى براى تکمیل بحث, نکاتى چند که خارج از چارچوب شب قدر و نشان دهنده موثر بودن انسان در تعیین سرنوشت خویش است را مطرح مى کنیم. این بحث تکمیلى را در دو بخش انجام مى دهیم:
1- عمل و پاداش آن در ماه مبارک رمضان.
2- عمل و پاداش آن, صرف نظر از زمان خاص.
1- پاداش ها در ماه مبارک رمضان امام هشتم على بن موسى الرضا(علیه السّلام) فرمودند: در ماه مبارک کارهاى خوب پذیرفته و کارهاى زشت بخشیده شده است. خواندن یک آیه قرآن در این ماه, برابر با یک ختم قرآن در ماه هاى دیگر است. کسى که برادر خود را با یک لبخند شاد کند, در روز واپسین خداوند دلش را شاد کرده و مژده بهشت به او دهد.
کسى که مومنى را در این ماه یارى کند, خداوند در روزى که قدم ها بر پل صراط مى لغزند او را دستگیرى کرده و از پل صراط عبورش خواهد داد. هرکس خشم خود را نگه دارد, خداوند در روز قیامت بر وى خشم نکند. هرکس درمانده اى را فریادرسى کند, خداوند در روز قیامت وى را از رسوایى بزرگ ایمن گرداند و رسوایش نکند. کسى که ستمدیده اى را یارى کند, خداوند او را در دنیا, در مقابل دشمنانش یارى کرده و در روز قیامت نیز, در موقف حساب و میزان یاریش فرماید. (12)
و در روایت دیگر امام صادق(علیه السّلام) از پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) روایت کرده که فرمودند: کسى که ماه مبارک رمضان را روزه دارد و از حرام و تهمت زدن به دیگران اجتناب ورزد, خدا از او خشنود شده و بهشت را بر او واجب و حتمى مى کند. (13) دو روایت بالا ارتباط محکم پاداش ها و اعمال بنده در ماه مبارک و نقش انسان در ترسیم سیماى درونى او را کاملا آشکار نموده است.
2- پاداش عمل با صرف نظر از زمان خاص آیات و روایات فراوانى هست که بعضى دگرگونى ها و پاداش هاى خاص را نتیجه کار بنده دانسته, یا عمل او را تنها عامل معرفى کرده اند.
نمونه اى از این آیات و روایات: ((ان الله لا یغیر ما بقوم حتى یغیروا ما بانفسهم))(14); در حقیقت خدا حال قومى را تغییر نمى دهد, تا آنان حال خود را تغییر دهند. ((ظهر الفساد فى البر والبحر بما کسبت ایدى الناس لیذیقهم بعض الذى عملوا لعلهم یرجعون)) (15); به سبب اعمال مردم, فساد در خشکى و دریا آشکار شد تا به آنان جزاى بعضى از کارهایشان را بچشانند, باشد که باز گردند. دعا دگرگون کننده سرنوشت ((ابن حبان)) و ((حاکم)) از پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) روایت کرده اند که فرمود: فقط دعاست که تقدیر و سرنوشت ها را دگرگون مى کند و تنها نیکى است که مایه افزایش عمر مى گردد. گاهى شخص گناهى را مرتکب مى شود و به واسطه آن از روزى و نعمتى محروم می ماند. اختیار انسان و شب قدر آنچه از مجموع مباحث به دست مىآید این است که با ملاحظه آیات و روایات و دریافت ها و مشاهدات, اطمینان کامل پیدا مى کنیم که شب قدر هیچ گونه منافاتى با اختیار انسان ندارد و یقینا, او در مقدرات و سرنوشتى که در شب قدر برایش رقم مى خورد موثر است; حتى مى شود گفت که نقش اصلى را به خود انسان سپرده اند تا آنچه بخواهد براى فردا رقم بزند.

پی نوشت :


1- اصول کافى , ج 4, ص 158.مى گردد (16).
2-فوائد الرضویه , ص 10 - قصص العلمإ, ص 18- سیماى فرزانگان , ج 3.
3- وسائل الشیعه, ج 10, باب 32, ص 354.
4- بحار الانوار , ج 94, ص 80, ح 47.
5- کنزالعمال , ج 8 , ص 534, ح 24028.
6- همان , ص 545, ح 24090.
7- الترغیب و الترهیب , ج 2 , ص 95, ح 14.
8- بحار الانوار , ج 95, ص 82.
9- تفسیر منهج الصادقین , ج 9 , ص 237.
10- بحار الانوار , ج 95, ص 145.
11- همان , ج 80, ص 128.
12- همان , ج 93, ص 341.
13- همان , ص 346.
14- رعد , آیه 11.
15- روم , آیه 41.
16- تحفه الاحوذى , ج 6 , ص 348 , ح 2225.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/21:: 9:24 صبح     |     () نظر

نکته های ورزشی در ماه مبارک رمضان

        190151_6575.bmp        
ماه مبارک رمضان، ماه خیر و برکت ، ماه انسان ساز
     و ماه نزول برکات است که هرچه انسان کامل تر باشد از فواید این ماه بیشتر بهره     می‌برد. ورزش که همواره برای سلامتی جسم و روح به آن سفارش شده است ، در این ماه جلوه پررنگتری یافته و می‌تواند نقش خود دراین مهم را بهترو بیشتر ایفا کند.

ورزش” نه تنها با “روزه” منافاتی ندارد بلکه اگربه‌صورت صحیح و اصولی انجام شود، باعث آرامش و کاهش استرس ورزشکاران می‌شود واستقامت فکری و صبر آنان را تقویت می‌کند. ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری کرده و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌نماید بطوریکه ورزشکارانی که روزه می‌گیرند کمتر دچار مشکلات گوارشی و قند خون می‌شوند.

ورزشکاران می‌توانند با یک برنامه غذایی غنی،انرژی مورد نیاز را برای انجام فعالیت‌های ورزشی و حفظ ساختار بدنی بدست آورند.


استفاده به موقع و به اندازه از آب ازدیگر نکاتی است که می‌بایست در طول این ماه به آن توجه کرد.در ماه مبارک رمضان کم آبی می‌تواند در برخی از موارد به خصوص هنگام ورزش کردن مشکل ساز شود اما با تغییر زمانی در برنامه‌های ورزشی می‌توان بااین مشکل مقابله کرد

 .نکاتی در مورد وعده سحر و افطار ورزشکاران : وعده سحر به هیچ عنوان نباید حذف شود چرا که افت قند خون، کاهش تمرکز و پایین آمدن توان و کارآیی در طول روز مستقیما از حذف یا خوردن غذاهای نامناسب در سحری ناشی می‌شود. لذا بهتر است در وعده سحر غذایی معادل شام مصرف شود، وعده افطار مانند وعده صبحانه باشد و برای شام غذاهایی معادل وعده ناهار و یا کمی کمتر استفاده شود، مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده (غلات، برنج، نان، ماکارونی و سیب زمینی)، ماست و مواد فیبردار( انواع میوه و سبزی) را برای حفظ کارآیی بدن در طول روز در وعده سحر مناسب هستند.  شربت عسل (یک قاشق کوچک عسل به اضافه یک لیمو ترش تازه) در سحر به ورزشکاران کمک می‌کند که در طول روز دیرتر تشنه شوندغذای افطار بهتر است سبک، پرکالری و سریع هضم باشد و همچنین متخصصین در مورد غذای افطاری ورزشکاران می گویند: غذای افطار بهتر است به علت سبک و پرکالری و سریع هضم مانند خرما، شله زرد، مقداری کمی شیر، کشمش، انجیرخشک و چای کمرنگ باشد تا به معده فشاری وارد نشود.

بهترین ورزش کدام است و چه موقع ورزش کنیم؟

برای پیش گیری از ضعف قوای جسمانی در ماه مبارک رمضان، از انجام حرکات سنگین ورزشی اجتناب کنید. فعالیت زیاد فرد روزه دار در ماه مبارک رمضان، به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ساعات روز منجر می شود که می تواند موجب عطش فراوان و افت فشارخون فرد شود.

بهترین ورزش در طول ماه مبارک رمضان، شنا و پیاده روی پس از صرف افطار است چرا که از گرفتگی عضلات و بروز یبوست پیش گیری می کند. ورزش در ماه رمضان از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می کند.زمان مناسب شروع ورزش دو یا سه ساعت بعد از مصرف افطار می باشد. فاصله بین غذا خوردن و ورزش کردن باعث می‌شود تا بدن فرصت هضم غذا را پیدا کرده و خون به راحتی در عضلاتشان جریان پیدا کند.

اعمال شب های پرفضیلت قدر

                                     g1.jpg
         g1.jpg                             g1.jpg

این شب با عظمت آغاز شبهاى قدر است،و شب قدر آن شبى است که در طول سال،شبى به خوبى‏ و فضلیت آن یافت نمى‏شود،و عمل در این شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است،و تقدیر امور سال در این شب صورت‏ مى‏گیرد،و فرشتگان و روح که اعظم فرشتگان الهى است،در این شب به اذن پروردگار به زمین فرود مى‏آیند،و به محضر امام زمان(عج) مى‏رسند و آنچه را که براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه مى‏دارند.و اعمال شبهاى قدرعبارتنداز :

اوّل:اعمالى است که در هر سه شب باید انجام داد،و آن چند عمل است:اوّل:غسل کردن. علاّمه مجلسى فرموده‏ بهتر است غسل این شبها در هنگام غروب آفتاب انجام گیرد،که نماز شام را با غسل بخواند.

دوم:دو رکعت نماز که‏ در هر رکعت پس از سوره«حمد»،هفت مرتبه«توحید»خوانده،و پس از فراغت از نماز هفتاد مرتبه بگوید،استغفر اللّه و اتوب الیه در روایت نبوى است:که از جاى برنخیزد تا خدا او و پدر و مادرش را بیامرزد.

سوم: این شب به خواندن دعاهایی از جمله "جوشن کبیر"، "دعای افتتاح" و "ابوحمزه ثمالی" سفارش شده زیرا انسان با یادآوری لطف، گذشت، کرم، رحمت و بخشش بی‌پایان خدای مهربان او را در کنار و دستگیر خویش می‌بیند و نور امید در دلش می درخشد.

چهارم:صد رکعت نماز بجا آورد،که فضلیت بسیار دارد و بهتر آن است که در هر رکعت پس از سوره«حمد»،ده‏ مرتبه«توحید»بخواند.

پنجم : خواندن دعای گشودن قرآن و قرآن را روی سر گذاشتن از دیگر اعمال شب قدر است به این نیت که عقل و اندیشه او با این عمل تقویت شده و با دانش‌های قرآن کامل شود و نور عقل با نور قرآن ضمیمه گردد.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/18:: 10:39 صبح     |     () نظر

فرستنده‌های مربوط به ارسال اطلاعات و CPU‌های بسیار پرسرعت و قدرتمند دارند.

به همین منظور طراحان فناوری مربوط به باتری‌ها در تلاش هستند تا بتوانند انرژی مورد نیاز انجام این کارها را تامین کنند البته باید اضافه کنیم که برای برخی از این برنامه‌ها باتری باید به مدت پنج ساعت بدون وقفه انرژی مورد نیاز را تامین کند، که این مقدار انرژی بسیار زیاد است.

به همین منظور سازندگان برنامه‌های موبایل درصددند اپلیکیشن‌های مربوط به ذخیره باتری را طراحی کنند. هدف اصلی این قبیل برنامه‌ها ذخیره باتری با کمک خاموش‌کردن برنامه‌های باز شده ولی غیرقابل استفاده است.

با این حال به محض این که شما به آن برنامه نیاز پیدا کنید، این اپلیکیشن ذخیره‌کننده بلافاصله برنامه مورد نیازتان را برای شما باز خواهد کرد.

برای مثال برخی برنامه‌های جانبی انرژی موبایل‌تان را مصرف می‌کند. برنامه‌هایی که updateها را دانلود می‌کند و اطلاع‌دهندگان (Notifications) که به طور کلی در پس‌زمینه تلفن‌های همراه فعالند، از جمله این نرم‌افزارهاست. یکی از مهم‌ترین مشکلات این قبیل برنامه‌ها کاهش ظرفیت CPU و باتری موبایل برای انجام کارهای مهم‌تر است.

البته مشکل به اینجا ختم نمی‌شود، چرا که بقیه برنامه‌ها به سبب نحوه طراحی یا اشتباه برنامه‌نویسی (Bugs) بیش از مقداری که باید، باتری مصرف می‌کند.

بر همین اساس و طی نتایج به دست آمده از تحقیقات بازی‌های سرگرم کننده‌ای چون Angry Bird یا برنامه‌هایی چون Face book، سه چهارم انرژی مورد نیاز این برنامه‌ها به نشان دادن تبلیغات به کاربر اختصاص می‌دهند، در حالی که این مقدار از انرژی مصرفی باید برای کار با خود برنامه مورد استفاده قرار گیرد.

با دانلود برنامه‌های ذخیره‌کننده باتری می‌توانید برنامه‌هایی را که Bug دارد، در حین باز بودن دیگر برنامه‌ها خاموش کنید و به این ترتیب عمر باتری‌تان را افزایش دهید. در ادامه مطلب بیشتر به نحوه کارکرد برنامه‌های ذخیره‌کننده انرژی باتری خواهیم پرداخت.

ناراحتی برنامه‌ها

اولین و مهم‌ترین نکته درباره اپلیکیشن‌های ذخیره‌کننده انرژی این است که از طریق برنامه‌های دیگر تبلیغ می‌شوند.

از آنجا که بیشتر این تبلیغات به صورت انیمیشن‌های بسیار زیبا و متحرک است که در حین اجرای برنامه‌های دیگر روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود، لذا تحت هیچ شرایطی چنین برنامه‌هایی را دانلود نکنید؛ زیرا در خیلی موارد برنامه‌های اینچنینی ویروس یا malware است و اطلاعات مربوط به شما را دزدیده یا به موبایل‌تان آسیب می‌رساند.

اپلیکیشن‌های ذخیره‌کننده باتری‌تان را از طریق سرویس‌دهندگان یا فروشگاه‌های مورد تائید خریداری کنید.

حتما به این نکته توجه کنید که خریداران قبلی چه نظراتی درباره این برنامه داشته‌اند و بدون خواندن کامل آن مطالب، این برنامه را خریداری نکنید.

به طور کلی نمی‌توان شکل و قالب خاصی برای نحوه کارکرد تمام این برنامه‌ها ارائه کرد؛ زیرا برنامه‌نویسان مختلف نحوه کارکرد این برنامه‌ها را متفاوت طراحی کرده‌اند.

برخی از این برنامه‌های ذخیره‌کننده انرژی با عنوان task killer‌ها شناخته می‌شوند؛ یعنی برنامه‌هایی را که درصدد است به شکل خودکار باز شود بلافاصله shut down می‌کند.

در حالت کلی و به لحاظ تئوری این که برنامه‌ها به صورت خودکار بسته شود، ایده بسیار جالبی است؛ ولی در برخی موارد همین برنامه‌ها دوباره به صورت خودکار خودشان باز می‌شود، دوباره اپلیکیشن ذخیره‌کننده انرژی آنها را می‌بندد و این فرآیند ادامه دارد و همین امر باعث مصرف بیشتر باتری تلفن همراه‌تان خواهد شد.

برای همین منظور راه‌های بهتری برای ذخیره انرژی باتری موبایل‌تان وجود دارد که در ادامه مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

SOS باتری

در حقیقت الگوی Task killer به نوعی بسیار بحث‌برانگیز انرژی باتری‌تان را ذخیره می‌کند؛ ولی اپلیکیشن‌های بسیار کارآمدتری در مقایسه با این برنامه طراحی شده است؛ برنامه‌هایی که بدون استفاده از چرخه‌هایی که گفته شد برنامه‌ها را می‌بندد.

JuiceDefender یکی از انواع این برنامه‌هاست که به جای از بین بردن کامل برنامه، به صورت خودکار انرژی اختصاص داده شده به برنامه‌هایی را که شما استفاده نمی‌کنید، خاموش می‌کند.

به طور مثال چنانچه در نزدیکی سیگنال‌هایWi -Fi قرار نداشته باشید، این اپلیکیشن دریافت کننده امواج وای فای موبایل را که روی گوشی‌تان نصب است، خاموش می‌کند.

برنامه دیگری با نام Easy Battery Saver هم مشابه این برنامه کار می‌کند، در ضمن شما می‌توانید از مودهای مختلف تعریف شده در داخل این برنامه‌ها نیز استفاده کنید.

به طور مثال مودهایی چون General Saving، Super Power Saving و نمونه‌هایی از این دست می‌تواند بر اساس نیاز شما تعیین شود؛ ولی همچنان هنگام استفاده از چنین برنامه‌هایی دقت لازم را داشته باشید.

یکی از محققان در زمینه ذخیره باتری موبایل‌ها، آن را با خانه مقایسه کرده و گفته است هدف از کاربرد چنین اپلیکیشن‌هایی خاموش‌کردن چراغ‌های خانه هنگامی است که کسی در منزل نیست. با در نظر گرفتن چنین مقایسه‌ای اپلیکیشن‌های ذخیره‌کننده انرژی می‌تواند بسیار کارساز و کمک کننده باشد.

ولی مشکل این قبیل برنامه‌ها ردیابی نشدن برنامه‌هایی است که بیش از حد مجاز انرژی مصرف می‌کند. خیلی از برنامه‌ها از برنامه‌نویسی مناسبی برخوردار نیست و در نتیجه بیشتر از آنچه باید، از باتری موبایل‌تان مصرف می‌کند.

به عنوان نمونه برنامه‌ای که با استفاده از سرویس GPS کار می‌کند حتی ممکن است بعد از این که شما از برنامه مورد نظر خارج می‌شوید، از یاد ببرد سرویس GPS مورد نظر را خاموش کند. این به معنای مصرف انرژی زیاد باتری گوشی‌تان برای روشن نگهداشتن سرویس GPS مورد نظر است.

برای چنین مشکلاتی کاربران باید امیدوار باشند برنامه‌نویسان هنگام طراحی برنامه‌ها دقت بیشتری داشته باشند تا موقع استفاده از این اپلیکیشن‌ها با مشکلات اینچنینی مواجه نشوند. تنها راه حل uninstall‌کردن این برنامه‌هاست.

این را هم در نظر داشته باشید که برنامه ذخیره‌کننده انرژی که روی یک موبایل بسیار مناسب عمل می‌کند، دلیلی ندارد روی موبایل دیگر نیز همچنان خوب کار کند. حتما نظرات کاربرانی که مشابه گوشی شما را خریده‌اند و روی آنها برنامه‌های اینچنینی نصب کرده‌اند، بخوانید.

با این روش می‌توانید اطلاعات زیادی در زمینه برنامه‌ها بدون صرف هیچ هزینه‌ای به دست آورید. علاوه بر این، بدانید که برنامه‌ها تنها راه‌حل ذخیره باتری‌تان نیست و دراین باره باید بسیار هوشمندانه عمل کنید. (جام جم - ضمیمه کلیک)

الهام اندرابی
منبع:www.howstuffworks.c


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/16:: 11:50 صبح     |     () نظر

ویژگیهای انتقاد سازنده
از مهمترین خصوصیت انتقاد سازنده می توان موارد ذیل را برشمرد 
1 - انتقاد سازنده ، همیشه با بیان یکی از جنبه های مثبت طرف مقابل آغاز شده و با جلب اطمینان وی ، موضوع اصلی مورد انتقاد طرح می شود. چنین عملی موجب می شود که شنونده مقاومت کمتری را در پذیرش انتقاد از خود نشان دهد. 

2 - انتقاد سازنده ، در قالب جملات و عبارات غیر مستقیم مطرح می شود و جنبه محکومیت و آمرانه و تحریک آمیز ندارد ؛ مثلا با این عناوین می توان انتقاد را به عملی سازنده مبدل نمود : « آیا بهتر نبود ؟ » ، « آیا صلاح می دانی ؟ » و ... 

3 - انتقاد سازنده ، در خلوت و در غیاب دیگران نسبت به همسر باید انجام شود. در غیر این صورت شنونده انتقاد ، امنیت روحی خود را در معرض تهدید و مخاطره می بیند و در صدد مقابله به مثل برخواهد آمد. 

4 - در هر نشست انتقادی ، طرح بیش از یک موضوع ، جایز نیست. اگر از همه جهات همسرمان را مورد انتقاد قرار دهیم ، او را علیه خود برانگیخته ایم و نتیجه ای عاید ما نخواهد شد. 

5 - چنانچه در مراحل اولیه ، به صورت ایماء و اشاره انجام شود ، رعایت ادب و دوستی نیز برتفاهم زن و شوهر می افزاید . 
در سیره نبوی آمده است که وقتی به پیامبر اکرم (ص) درباره رفتار نامناسب شخصی اطلاع می دادند ، پیامبر بدون آنکه از او نام ببرند می فرمودند که چرا بعضیها چنین و چنان می کنند؟ و از این طریق ضمن اصلاح رفتار آن مرد ، آبروی تو نیز محفوظ می ماند 

مقایسه انتقاد سازنده و انتقاد مخرب 
1 - انتقاد سازنده با نیت خیرخواهانه انجام می شود ، انتقاد مخرب با سوءنیت انجام می شود .

2 - انتقاد سازنده لحن انتقاد کننده مشفقانه است ، در انتقاد مخرب لحن انتقاد کننده ، سرد و بی روح است . 

3 - انتقاد سازنده هدف انتقاد ، ارشاد و اصلاح است ، در انتقاد مخرب هدف انتقاد، تخریب و تضعیف شخصیت است . 

4 - انتقاد سازنده ، در خلوت ( تنهایی ) انجام می شود، انتقاد مخرب در حضور دیگران انجام می شود . 

5 - انتقاد سازنده ، باتوجه به ظرفیت روانی همسر انجام می شود ، انتقاد مخرب بی توجه به ظرفیت روانی همسر انجام می شود . 

6 - انتقاد سازنده با عبارات پیشنهادی ارائه می شود، انتقاد مخرب با عباراتی تحکمی وآمرانه ارائه می شود. 

7 - انتقاد سازنده ،صرفا از رفتار و کار خطابه عمل می آید، انتقاد مخرب ، متوجه تمام شخصیت خطا کار می گردد .

8 - انتقاد سازنده ، بدون توهین و تحریک عصبی انجام می شود ، انتقاد مخرب با توهین و تحریک عصبی همراه است . 

9 - در انتقاد سازنده انتقادگر ، فرصتی برای جبران به انتقاد شنونده می دهد ، در انتقاد مخرب انتقاد گر ، هیچ گونه فرصتی نمی دهد.

10 - انتقاد سازنده ، از یک جنبه مثبت طرف مقابل آغاز می شود، انتقاد مخرب بلافاصله از یک جنبه منفی طرف مقابل آغازمی شود. 

11 - در انتقاد سازنده روش انتقادگر، عیب پوشی و راز داری است ، در انتقاد مخرب روش انتقادگر ، عیب جویی و افشای راز است.
 
نحوه راه‌اندازی یک HomeGroup و چگونگی اتصال یا لغو اتصال سیستم‌ها به آن و نیز برخی از تنظیمات آن صحبت کردیم. در این شماره تنظیمات پیشرفته مربوط به این قسمت را بررسی خواهیم کرد.

پس از این‌که یک سیستم را به HomeGroup متصل کردید، در پنجره Network and Sharing Center مقابل گزینه HomeGroup عبارت Joined را مشاهده خواهید کرد.

می‌توانید از این روش برای بررسی این‌که سیستم‌تان به HomeGroup متصل است یا خیر، استفاده کنید. با کلیک روی گزینه Joined به پنجره تنظیمات HomeGroup هدایت خواهید شد که برخی گزینه‌های آن در شماره قبل بررسی شد.

روی گزینه Change advanced sharing settings کلیک کنید تا پنجره تنظیمات پیشرفته به‌ اشتراک‌گذاری در Network Locationهای مختلف باز شود (این گزینه را در پنل سمت چپ پنجره اصلی هم در اختیار دارید).

همان‌طور که در این پنجره مشاهده می‌کنید، دو دسته‌بندی برای تنظیمات وجود دارد؛ یکی برای Home و Work و دیگری برای Public.

روی فلشی که در سمت راست گزینه Home or Work می‌بینید کلیک کنید تا گزینه‌های مختلف مربوط به آن گشوده شود.

Network discovery:

همچنین سیستم شما نیز برای دیگر رایانه‌های موجود در شبکه قابل رویت (Visible) خواهد بود.

در HomeGroup این قابلیت به صورت پیش‌فرض فعال است که می‌توانید از این طریق آن‌را غیرفعال کنید؛ اگرچه این کار اصلا توصیه نمی‌شود!

File and printer sharing:

Public folder sharing:

همان‌طور که می‌بینید، مثلا برای Picture دو زیرمجموعه My Pictures و Public pictures را در اختیار دارید.

در تمام  Libraryها مشابه این فولدرها را که عبارت Public در آنها وجود دارد، مشاهده می‌کنید.

مجموعه این پوشه‌ها Public folders را تشکیل می‌دهد که در شبکه‌هایی همچون HomeGroup به صورت پیش‌فرض برای دیگر کاربران متصل به شبکه قابل مشاهده و دسترسی است.

در یک HomeGroup برای به اشتراک گذاشتن یک File یا پوشه، کافی است آن را در یکی از Public folderها کپی کنید تا دیگر کاربران بتوانند آن را ببینند.

اگر مایل به فعال‌بودن این گزینه نیستید، می‌توانید با انتخاب گزینه Turn off public folder sharing را غیرفعال کنید.

ـ درباره Media streaming در شماره بعدی صحبت خواهیم کرد.

File sharing connections:

اما اگر یکی از Deviceهای موجود در شبکه از این متد رمزگذاری پشتیبانی نکند، باید گزینه or 56-bit encryption را در حالت انتخاب قرار دهید.

چگونگی به‌اشتراک‌گذاری فایل در یک HomeGroup

همان‌طور که پیش از این عنوان شد، شاید ساده‌ترین راه به اشتراک‌گذاشتن فایل‌ها در یک HomeGroup، کپی‌کردن آنها در یکی از Public folderها باشد؛ اما استفاده از این روش برای فایل‌ها و پوشه‌های حجیم چندان مناسب به‌نظر نمی‌رسد.

راه‌حل ساده دیگر آن است که پس از کلیک روی فایل موردنظر از نوار بالای پنجره Windows explorer، روی منوی کشویی Share with کلیک کنید.

اگر می‌خواهید دیگر کاربران متصل به شبکه فقط امکان مشاهده فایل موردنظرتان را داشته باشند و نتوانند آن را ویرایش یا حذف کنند، ‌باید گزینه (Homegroup (Read را انتخاب کنید.

اما اگر می‌خواهید دیگر کاربران امکان ویرایش و حذف فایل به اشتراک‌گذاشته شده را هم داشته باشند، کافی است روی گزینه (Homegroup (Read/Write کلیک کنید.

 

همچنین برای این‌که فایل‌ها را از حالت Share خارج کنید، می‌توانید پس از Select‌کردن آنها، گزینه Nobody را انتخاب کنید.

با کلیک روی گزینه Specific people، ویزارد File sharing گشوده می‌شود؛ اما در این قسمت تنها می‌توانید حساب‌های کاربری موجود روی سیستم خودتان را مشاهده و تنها به یک یا چند تای آنها دسترسی موردنظرتان را اعمال کنید.

برای این‌که بتوانید در محیط Workgroup از این قسمت بهره ببرید، ‌باید از Online ID استفاده کنید که توضیح آن در این مجال نمی‌گنجد.

محمدسعید نمازی
منبع: support.microsoft.com

Password protected sharing:

البته اگر روی تمامی سیستم‌های HomeGroup یک حساب کاربری یکسان وجود داشته باشد، دسترسی به منابع به اشتراک گذاشته شده توسط یک کاربر، برای دیگران نیز بدون وارد‌کردن مجدد User و Password امکان‌پذیر است؛ در غیر این صورت برای این‌که تمامی افراد متصل به شبکه، صرف‌نظر از داشتن یک حساب‌کاربری معتبر روی سیستم‌ مقصد بتوانند به منابع به‌اشتراک گذاشته شده دسترسی پیدا کنند، کافی است گزینه Turn off password protected sharing را در حالت انتخاب قرار دهید.

HomeGroup connections:

اما اگر تمایل دارید هنگام دسترسی به این منابع، کاربران ملزم به وارد‌کردن User و Password معتبر باشند، ‌باید Use user accounts and passwords را برای این گزینه در حالت انتخاب قرار دهید.

تمامی این موارد غیر از گزینه آخر برای گروه public نیز قابل تنظیم است که پس از تغییر Network Location بهتر است حتما آنها را بررسی کنید.

ذکر این نکته لازم است که شما می‌توانید Network Locationها را با یکدیگر ادغام (Merge) یا یکی از آنها را حذف کنید.

برای این منظور در پنجره Network and Sharing Center روی آیکون Network Location موجود کلیک کنید تا پنجره Set Network Properties باز شود. دقت کنید تنها با کلیک روی آیکون، این پنجره باز می‌شود! در این پنجره علاوه بر این‌که می‌توانید نام و آیکون Network Location را تغییر دهید، می‌توانید با کلیک روی گزینه Merge or delete network location، آنها را با هم ادغام یا یکی از آنها را حذف کنید.

توجه داشته باشید اگر تنظیمات یک Network Location را تغییر داده باشید، نمی‌توانید آن‌ را در Merge شرکت دهید. علاوه بر این نت‌ورک لوکیشنی را که در حال حاضر در حال استفاده است نمی‌توانید حذف کنید.

 

بدانید برای Network Locationهای مختلف می‌توان تنظیمات فایروال ویندوز را به صورت جداگانه تغییر داد که در شماره‌های آینده درباره آن به صورت مفصل صحبت خواهیم کرد.

این گزینه را می‌توان با گزینه قبل به صورت ترکیبی  به کار برد! هنگامی که از HomeGroup استفاده می‌کنید به صورت پیش‌فرض خود ویندوز مدیریت حساب‌های کاربری برای دسترسی به منابع Share شده را عهده‌دار می‌شود.
هنگامی که این گزینه فعال باشد، فقط افرادی که یک حساب کاربری معتبر روی سیستم‌تان داشته باشند می‌توانند فایل‌ها یا پرینترهای به‌اشتراک‌ گذاشته شده توسط شما را مشاهده کنند.
ویندوز 7 برای به‌اشتراک‌گذاری منابع از متد
برای درک مفهوم Public folder یک پنجره Windows explorer را باز کرده و از پنل سمت راست، یکی از Library‌های موجود را گسترش دهید.
در صورت فعال‌بودن این گزینه، دیگر کاربران متصل به شبکه می‌توانند فایل‌ها و پرینترهای به اشتراک‌گذاشته شده توسط شما را در صورتی که دسترسی (permission) لازم به آن‌را داشته باشند، ببینند.
همان‌طور که در شماره قبل عنوان شد، هنگامی که این قابلیت فعال باشد، شما می‌توانید رایانه‌ها و دیگر ابزار (Device)‌های موجود در شبکه را مشاهده کنید. 128-bit برای رمزگذاری (Encryption) استفاده می‌کند که این متد تا زمانی که از سیستم‌‌های‌‌عامل‌ 7، 2008 و... استفاده می‌کنید محیط امنی را برایتان فراهم می‌کند.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/16:: 11:47 صبح     |     () نظر

هشدار به کاربران رایانه؛ روزانه حداکثر 2 ساعت از صفحه نمایش استفاده کنید

وزارت بهداشت آمریکا به مردم توصیه کرد تا روزانه حداکثر دو ساعت در مقابل صفحه نمایش‌ کامپیوتر و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی قرار بگیرند.

 

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در اطلاعیه‌ای نسبت به آسیب‌های وارده به چشم در پی نگاه کردن زیاد به صفحه‌های نمایش هشدار داده و عنوان کرد: مردم باید میزان نگاه کردن به صفحه‌های نمایش کامپیوتر و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی را به زیر دو ساعت در روز برسانند.

 

این در حالی است که هم‌ اکنون کودکان 66 درصد بیشتر از این میزان در معرض نمایشگرها قرار دارند. در همین حال در بسیاری از مشاغل کارمندان باید ساعات زیادی را در مقابل نمایشگرهای الکترونیکی قرار بگیرند و این موضوع می‌تواند به چشم آنها آسیب وارد کند.

 

به گفته وزارت بهداشت آمریکا، وقتی فردی به مدت طولانی به صفحه نمایش خیره می‌شود عضلات کوچک چشم منقبض باقی می‌ماند و این امر باعث خستگی چشم، تاری دید و اختلال در تمرکز(فوکوس) می‌شود.

 

بر این اساس، در مواقع معمولی افراد به طور میانگین در هر دقیقه 12 تا 15 بار پلک می‌زنند و این در حالی است که به هنگام نگاه کردن به صفحه نمایش این میزان به چهار تا پنج بار می‌رسد و این کار باعث خشکی چشم می‌شود.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/16:: 11:42 صبح     |     () نظر

<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها