سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آدمى با دمى که برآرد گامى به سوى مرگ بردارد . [نهج البلاغه]
 

 

f7d2ae53fbf5594ef0723891c9653423.jpg

ابتدا سیلندر را بصورت آماده در دست گرفته وسپس پشت به باد و رو به موضع حریق قرار می گیریم واطفاءرا از لبه آتش شروع وبا حرکت به سمت جلو وحرکت سریع نازل به طرفین ادامه می دهیم (بصورت جاروکش) جریان تخلیه نباید در فاصله خیلی نزدیک به مواد قابل اشتعال انجام شود زیرا در اثر سرعت وفشار زیاد در هنگام خروج ماده اطفائی امکان پخش سوخت به اطراف وتوسعه حریق وجود دارد بنابر این فاصله باید به نوع حریق ووسعت ونوع خاموش کننده آن معین گردد.


اطلاعات ودستور العمل بر روی بدنه خاموش کننده

1- نوع خاموش کننده وطریقه کارکرد آن

2- نام کارخانه سازنده

3- شماره استاندارد

4- شرایط نگهداری دستگاه خاموش کننده

تعیین مکان مناسب جهت نصب خاموش کننده ها

1- حداکثر در ارتفاع 5/1 متری از سطح زمین نصب شود چنانچه وزن خاموش کننده بیشتر از 18کیلو باشد حداکثر در ارتفاع 1متری زمین نصب شود در مکانهای پر تردد کودکان ونوجوانان کم است می توان در ارتفاع پائین تر نصب شود

2- توزیع یکنواخت صورت بگیرد

3- در نزدیکی ورودیها وخروجیها باشد

4- در مکانی نصب شود که امکان صدمان فیزیکی به آنها را به حداقل برساند

5- مسیر ،جهت دسترسی کوتاه فراهم باشد  

6- در فضای باز ،سیلندر نباید در مقابل تابش مستقیم نور خورشید یا برف وباران قرار گیرد

7- باید دقت داشت که خاموش کننده در فاصله دورتر از مواد مخاطره آمیز نصب شود

8- وقتی که خاموش کننده بر روی چرخ یا دیوار نصب می باشد باید از بستهای مخصوص استفاده نمود

شناسایی نوع خاموش کننده از طرف رنگ بدنه سیلندر

1- خاموش کننده محتوی آب به رنگ قرمز می باشد

2- خامش کننده محتوی کف به رنگ زرد یا لیموئی می باشد

3- خاموش کننده محتوی پودر به رنگ آبی می باشد

4- خاموش کننده محتوی گاز co2 به رنگ مشکی می باشد

5- خاموش کننده محتوی هالوژنه به رنگ سبز می باشد

لازم به ذکر است در حال حاضر اکثر تولید کنندگان از رنگ قرمز برای تمامی خاموش کننده ها استفاده می کنند


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/6:: 2:36 عصر     |     () نظر

 

 

th2.jpg

ایمنی در بکار گیری دستگاههای فتوکپی – چاپگرها

با توجه به گسترش استفاده از ماشین های اداری نظیر دستگاههای فتوکپی – چاپگرها و... وباتوجه به نبود هرگونه آئین نامه ایمنی یا دستورالعمل مدونی برای کار دستگاههای کپی و چاپگرها به زبان فارسی من با ترجمه  این  نوشته بطور خلاصه عناوین مهم و قابل توجه در خصوص ایمنی و بهداشت کار با دستگاههای فتوکپی را لیست کرده ام که امیدوارم مورد استفاده شما عزیزان واقع گردد.

 

در زمان کار با دستگاههای فتوکپی باید نکات زیر رااز جنبه ایمنی و بهداشت حرفه ای  مد نظر قرارداد :

- محل قراردادن: دستگاه باید در محلی با تهویه مناسب باشد و تا حد ممکن سروصدای آن باعث آزار افراد نباشد.

- سرویس و نگهداری : نگهداری نامناسب و ضعیف موجب تماس افراد با ترکیبات سمی این دستگاهها خواهد شد.

- نحوه استفاده: چاپ در حجم زیاد باعث افزایش خطرات فوق خواهد شد. یک بررسی در دانمارک نشان داده که  تحت این شرایط باید حد مجاز تماس شغلی با گاز اوزون و سایر مواد شیمیایی افزایش یابد:

زمانی که فضای اتاق فتوکپی خیلی کوچک و محدود است – زمانی که تهویه ضعیف و نامناسب است – زمانی که حجم کار بالاست.

مواد شیمیایی

اوزون: این گاز در هنگامی که دستگاههای کپی و پرینترهای لیزری با ولتاژهای بالا کار میکنند تولید میگردد. این گاز فوق العاده سمی بوده و بوئی شیرین در محیط پراکنده میسازد . هرگاه مقادیر زیادی از این گاز در محیط متصاعد شود بوی مورد نظر شدید تر استشمام میگردد. اوزون بسرعت در محیط پراکنده شده و در محیط  گرم و مرطوب اثر مخرب بیشتری برروی لوازم اداری و سیستم تنفسی افراد میگذارد.

سلنیوم و  سولفید کادمیوم : بعضی از کارتریج های رنگی در دستگاههای کپی و پرینترها محتوی چنین ترکیبات سمی هستند . زمانی که دستگاه گرم شده و درحال کارمیباشد از این کارتریجها گازهای سمی و خطرناکی متصاعد میگردد که موجب تحریک و ایجاد حساسیت در گلو و مخاط تنفسی افراد کاربر میشود. این امر بویژه خطر بالقوه ای برای تعمیرکاران این دستگاهها به شمار میآید که در هنگام تعمیر نظافت یا تعویض کارتریجها با این مواد در تماس قرارمیگیرند.

اکسید نیتروژن:این گاز در زمانی که جرقه الکتریکی در دستگاه کپی رخ میدهد تولید میگردد و اثری مشابه با گاز منو اکسید کربن بر روی افراد میگذارد.

منواکسید کربن: این گاز در هنگام گرم شدن پودرتونر یا همان carbon black  در دستگاههای کپی  زمانی که هوا در اطراف دستگاه بخوبی تهویه نشود متصاعد میگردد.

در زمانی که این گاز در محیط پراکنده شده و تهویه ضعیف باشد باعث بروز سردرد-  سرگیجه – ضعف و بیهوشی و افزایش نبض و بالارفتن منواکسید خون و آسیب به جنین خواهد شد.

تونر یا پودر دستگاه فتوکپی:  این ماده معمولا ترکیبی است از رزین های مصنوعی و کربن بلک و گاهی هم سایر ترکیبات شیمیایی. گرچه کربن بلک از نظر ایجاد آسیب ریوی بعنوان گردوغبار بی اثر دسته بندی شده ( اثر سمی آن در حد متوسط میباشد ) ولی احتمال سرطان زا بودن آن وجود دارد.

تونر باید با احتیاط حمل و جابجا شود و هنگام تماس با آن حتما از دستکش های محافظ استفاده گردد. تماس با گردوغبار تونر باید به کمترین میزان ممکن باشد.و این ذرات در هوا پراکنده نشده و قابل رویت نباشند.

تماس این ذرات با پوست ممکنم است ایجاد خارش و یا سایر علائم ازقبیل سردرد و سوزش چشمها نماید . تعمیرکاران این دستگاهها بیشتر در معرض این نوع آسیبها هستند و موارد زیادی گزارش و شکایت در مورد اثرات پوستی و حساسیت چشمها در این افراد وجود دارد.

سایر خطرات

اشعه ماورای بنفش: برای اجتناب از اثرات زیانبار این اشعه هنگام کار با دستگاههای کپی دقت کنید که در زمان روشن بودن دستگاه درب بالائی آن حتما بسته باشد . اشعه ماورای بنفش باعث تحریک و سرخی چشمها میشود.

صدا: استاندارد صدای دستگاههای کپی در زمانی که سالم هستند حداکثر 65 دیسبل باید باشد . دستگاههای پرسروصدا باید دور از محل کار سایر کارمندان باشند و به نحو مناسبی در یک اتاقک یا محفظه جداگانه قرارگیرند تا سروصدای آنها باعث آزار و یا حواس پرتی افراد نشود.

خطر آتش سوزی: گردوغبار اضافی در تجهیزات برقی ممکن است باعث بروز جرقه شود .بنابراین لازم است در نزدیکی دستگاههای کپی کپسول اطفاء حریق محتوی گاز دی اکسید کربن موجود باشد .

گیر کردن کاغذ در دستگاه :در هنگامی که به هردلیلی کاغذ در دستگاه گیر میکند و دستگاه از کار می افتد برای رفع مشکل حتما باید دستگاه را خاموش کنید سپس کاغذ را خارج نمائید . همیشه مراقب قسمتهای داغ دستگاه باشد و بعد از اینکه کاغذ را خارج نمودید حتما دستهایتان را بشوئید و هرگونه آلودگی با تونر را از پوست خود برطرف سازید.

در حالیکه دستگاههای فتوکپی ندرتا روی میز کارو در نزدیکی کاربر قرارمیگیرند چاپگرهای لیزری معمولا روی میز و در نزدیکی کاربران هستند و مانند دستگاههای کپی خطرناک بوده و حتی گاز ازون متصاعد میکنند . بطورمعمول هرماه فیلتر این نوع چاپگرها تعویض میشود که با بررسی فیلتر انها میتوان وجود آلاینده های شیمیایی آنها را بررسی نمود.

آزمایشاتی که بر روی میزان اثربخشی فیلترها در کارخانه سازنده انجام میشود در شرایط  معمولی کار دستگاههاست وقابل تعمیم به مواقعی که دستگاه در حجم بالا کار میکند نمیباشد..

چک لیست بازدید ایمنی  دستگاه های فتوکپی:

1-بازدید: هرگونه اثر بر سلامتی افراد را با پرسش از کاربران دستگاه چک نمائید. از مدیریت درخواست نمائید عوامل زیان آور و مخاطرات دستگاهها را توسط افراد ذی صلاح مورد ارزیابی و سنجش قراردهند. هرگونه نشانه ای از آسیب بر سلامتی افراد باید در گزارش حوادث و نتایج معاینات ادواری ایشان ثبت  شود.

2- کنترل: سوابق و مدارک تعمیر و نگهداری دستگاهها را چک نمائید. و مشخص کنید آیا دستگاه سرویس و فیلتر آن تعویض شده است؟ درصورتی که دستگاه قدیمی و فرسوده است درخواست دستگاه جدید نمائید.

3- محل استقرار و تهویه: محل استقرار دستگاههای کپی باید ازقوی برخوردارباشد بطوریکه در هرساعت کل هوای آن محل بطورکامل تعویض گردد. خروجی تهویه دستگاه نباید مسدود شود و هیچ کس در مقابل آن مستقر نباشد . بهترین وضعیت آن است که هیچ کس در اتاقی که دستگاه کپی قراگرفته کار نکند اگر این امکان وجود ندارد حداقل 3 متر باید فاصله شخص تا دستگاه رعایت شود.همچنین در اتاقهایی که از 25 متر مربع کوچکتر هستند نباید هیچ دستگاهی نصب گردد.

4- بررسی دستگاههای جدید  فتوکپی و پرینترهای  لیزری : قبل از  اقدام به تهیه دستگاههای جدید لازم است  مشخصات دقیق فیلتر – نحوه تعویض فیلتر و سرویس و نگهداری دستگاه را مطالعه و بررسی نمائید.  مدیریت را آگاه سازید که برای خرید حتما دستگاههایی را مورد تائید قراردهد که دارای دستورالعمل و کتابچه راهنما و نحوه سرویس و نگهداری هستند و سیستم تعویض فیلتر آنها ساده است.

5- تعویض قطعات: در هنگام تعویض تونر توجه کنید که قطعات دستگاه خوب باهم متصل شده باشند حتما دستکش بدست نمائید و بلافاصله پس از اتمام کار دستها و صورتتان را بشوئید.

در پایان لازم است تاکید کنم لازم است  آئین نامه های حفاظت و ایمنی کار با انواع ماشینهای اداری ازجمله دستگاههای فتوکپی – چاپگرها و نظایر آنهااز طرف وزارت کار و اموراجتماعی تهیه و دردسترس قرارگیرد.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/6:: 2:36 عصر     |     () نظر

 

 
غذاهای چرب و شیرین به مغز آسیب می‌رساند
پژوهشی جدید نشان می‌دهد برنامه غذایی سرشار از چربی‌های اشباع و قند تصفیه شده می‌تواند سبب بروز تغییرات در مغز افرادی شود که از این نوع برنامه غذایی استفاده می‌کنند و این تغییر به نوبه خود، سبب افزایش مصرف این گونه غذاها می‌شود و به این شکل کاهش وزن برای این دسته از افراد دشوارتر می‌شود. شاید به همین دلیل است که مبارزه با چاقی در برخی موارد بسیار دشوار است.

این پژوهش بر مطالعه کارکرد هیپوتالاموس متمرکز بود. هیپوتالاموس بخشی از مغز است که به حافظه و یادگیری ارتباط دارد. در این پژوهش به یک دسته از موش‌های آزمایشگاهی، غذاهای کم چرب داده و سپس دو مساله متفاوت به آنها آموزش داده شد. یکی از این مسائل به یادگیری مربوط به هیپوتالاموس و توانایی‌ حافظه‌ای مربوط بود، ولی مساله دیگر این‌گونه نبود. پس از اتمام آموزش، این موش‌ها به دو دسته تقسیم شدند. یک گروه از موش‌ها دسترسی آزاد به غذاهای کم چرب داشتند و دسته دیگر براحتی می‌توانستند از غذاهای پر انرژی (یعنی چرب و پرکالری) استفاده کنند.

غذای پر انرژی سرشار از روغن اشباع (چربی حیوانات مثل چربی موجود در گوشت یا لبنیات و نیز برخی چربی‌های گیاهی مثل روغن پنبه دانه و نارگیل) بود. این نوع غذاها بشدت ناسالم است و موجب بروز برخی انواع سرطان و نیز بیماری‌های قلب و عروق می‌شود.

پس از مدتی هر دو گروه موش‌ها را در برابر همان دو مساله قرار دادند. نتیجه این شد که عملکرد موش‌هایی که از غذاهای پرچربی تغذیه کرده بودند، در آزمون‌های مربوط به هیپوتالاموس بسیار ضعیف‌تر از گروه دیگر بود، اما هر دو گروه عملکرد مشابهی در مساله دوم داشتند.

هیپوتالاموس وظیفه کنترل افکار و خاطرات را به دوش دارد. اگر یافته‌های این پژوهش درست باشد، می‌توان گفت رژیم غذایی مبتنی بر غذاهای چرب بر هیپوتالاموس تاثیر منفی می‌گذارد و به این ترتیب، کنترل افکار سوق‌دهنده فرد به سمت این دسته از غذاها دشوارتر می‌شود و فرد دارای اضافه وزن، حجم بیشتری از این غذاها را مصرف می‌کند و درنتیجه وضع هر بار بدتر خواهد شد. در نهایت ممکن است به وضعی بینجامد که فرد دچار چاقی نتواند بر اوضاع تغذیه‌ای خود کنترل داشته باشد.

عمل جراحی کاهش وزن، یکی از راه‌های موثر برای باقی‌ماندن در وزن مناسب و چاق نشدن دوباره است. با این حال چندان مشخص نیست که آیا تاثیرات منفی رژیم غذایی نادرست بر مغز، دائمی است یا موقت. برخی پژوهش‌ها نشان داده است که فعالیت هیپوتالاموس افرادی که در گذشته چاق بودند، کمتر از افراد هم سن و سال آنهاست که تا به حال چاق نبوده‌اند.البته بی‌تردید باقی ماندن در وزن ایده‌آل، نیازمند ایجاد تغییر در سبک زندگی و نیز تعهد بلند مدت در قبال اجرای این تغییرات است.

مترجم: صالح سپهری‌فر

منبع: medicalnewstoday


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/6:: 2:35 عصر     |     () نظر

 

 

 
متاسفانه هر روز با بیمارانی مواجه هستیم که به علت پوکی استخوان، دچار عوارض و دردهای مختلف شده‌اند. شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود تا آنجا که تقریبا می‌توان گفت تمام افراد بالای 80 سال به این درد مبتلا هستند. ضمن این‌که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، زنان پنج برابر مردان به این بیماری دچار می‌شوند.

به طور کلی استئوپروز شایع‌ترین بیماری متابولیک استخوان است که در آن بتدریج از تراکم استخوان‌ها کاسته شده و این مساله به افزایش بروز شکستگی استخوانی منجر می‌شود. به طور معمول و فیزیولوژیک از حدود سی سالگی، سالانه حدود یک درصد از تراکم استخوانی انسان کم می‌شود، اما وقتی سرعت این کاهش تراکم، بیش از معمول باشد یا تراکم استخوانی بشدت کاهش یابد، با یک وضع پاتولوژیک روبه‌رو هستیم که استئوپروز نامیده می‌شود. متاسفانه هیچ راهی برای علاج قطعی یا توقف کامل استئوپروز وجود ندارد و تنها کاری که از دست ما برمی‌آید، این است که از سرعت این روند بکاهیم.

پوکی استخوان علل بسیاری دارد. یکی از عواملی که فرد را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند، ژنتیک است. کسانی که سابقه فامیلی استئوپروز یا شکستگی‌ پاتولوژیک مربوط به کاهش تراکم استخوانی را داشته باشند بیش از دیگران در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرند.

عامل مهم دیگر در بروز استئوپروز، کمبود میزان دریافتی کلسیم و ویتامین D است که البته به احتمال زیاد علت درصد بالای پوکی استخوان در کشور ماست. این عامل در کنار ژنتیک می‌تواند برای ایجاد پوکی استخوان کافی باشد.

نداشتن فعالیت بدنی کافی، به کاهش قدرت عضلانی و کاهش تراکم استخوان‌ها منجر می‌شود. از طرف دیگر در بدن خانم‌هایی که یائسه شده‌اند، به اندازه کافی هورمون استروژن ترشح نمی‌شود. استروژن یک هورمون موثر در میزان تراکم استخوانی است که کمبود آن، فرد را مستعد پوکی استخوان و درد‌های استخوانی می‌کند.

آلودگی هوا نیز می‌تواند خطر ابتلا به استئوپروز را تا حد زیادی افزایش دهد. آلودگی هوا از افزایش ذرات غیرمجاز معلق در هوا ناشی می‌شود. در مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته، چنین نتیجه‌گیری شد که این مواد می‌تواند از رسیدن نورخورشید به پوست و متعاقب آن تولید ویتامین D جلوگیری کند. بنابراین زندگی‌های آپارتمان‌نشینی به همراه آلودگی هوا، رسیدن نور خورشید به بدن را محدود کرده است.

عواملی که پوکی استخوان‌ را تشدید می‌کند

در این زمینه مطالعات فراوانی انجام شده و عوامل خطرزایی که استعداد ابتلا به استئوپروز را افزایش می‌دهد، تا حدودی مشخص شده‌ است. همان‌طور که اشاره شد، کسانی که سابقه خانوادگی بیماری مشابه را دارند و نیز زنان، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. در کسانی که وزن کمی دارند، استخوان‌ها همواره وزن کمتری را متحمل شده و به همین دلیل، ضعیف‌تر از کسانی است که بدن‌های عضلانی و سنگین‌تری دارند.

استعمال سیگار و دخانیات، دیگر عامل خطر مستقلی است که اثرات منفی آن بر تراکم استخوانی، روز به روز بیشتر آشکار می‌شود. کسانی که قبل از چهل و پنج سالگی یائسه شده‌اند، افرادی که اختلالات تغذیه‌ای دارند و افرادی که بیش از 50 سال دارند، برای ابتلا به استئوپروز در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مصرف طولانی‌مدت برخی داروها نیز به‌مرور از تراکم استخوانی می‌کاهد. بنابراین کسانی که از داروهای ضد تشنج استفاده می‌کنند، یا به علت بیماری آسم یا آرتریت، تحت درمان با کورتون‌ها هستند و نیز کسانی که به علت ابتلا به سرطان، متحمل شیمی‌درمانی و رادیوتراپی می‌شوند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

بیماری‌ای که آهسته پیش می‌رود

استئوپروز یک بیماری مزمن است که بتدریج ایجاد می‌شود. برای آن که خطر بروز این بیماری را در خود و افراد خانواده کاهش دهید، باید سبک زندگی خود را طوری اصلاح کنید که علاوه بر داشتن فعالیت بدنی کافی، میزان دریافتی کلسیم و ویتامین D شما نیز متناسب باشد. زنانی که کمتر از 50 سال دارند باید روزانه حداقل یکهزار میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند. به زنان بالای این سن نیز توصیه می‌شود، حداقل 1200 میلی‌گرم کلسیم دریافت کنند. بعلاوه نیاز این افراد به ویتامین D نیز به ترتیب 200 و IU400 است. از آنجا که رژیم غذایی بیشتر افراد در کشور حاوی این مقدار کلسیم نیست، معمولا برای این افراد مکمل‌های Ca-D (کلسیم ـ ویتامین D) تجویز می‌شود.

آنچه امروزه اهمیت آن مشخص شده، انجام فعالیت بدنی و ورزش مرتب است. ورزش مرتب (حداقل پنج روز در هفته و هر بار نیم ساعت) می‌تواند خطر بسیاری بیماری‌ها از جمله استئوپروز را کاهش دهد.

سیگار کشیدن مثل تمام مشکلات بهداشتی دیگر، بر احتمال ابتلا به این بیماری می‌افزاید. بنابراین سیگار نکشید و اگر سیگاری هستید، در اولین فرصت آن را کنار بگذارید. مصرف الکل نیز به همین اندازه خطرناک است. سعی کنید بیشتر از فرآورده‌های لبنی کم‌چرب استفاده کنید و مواد حاوی کلسیم را با موادی که با جذب کلسیم تداخل دارد، مصرف نکنید.

سبزیجات برگدار سبز مثل کلم تا حدی حاوی کلسیم است. از کنسرو‌های ماهی که استخوان دارد بیشتر استفاده کنید. اگر از قرص کلسیم استفاده می‌کنید، آن را با مکمل آهن یا روی مصرف نکنید، چرا که این یون‌ها در جذب یکدیگر اختلال ایجاد می‌کند.

خوشبختانه تشخیص استئوپروز براحتی امکان‌پذیر است. برای این کار ما از علائم بالینی و ابزار پاراکلینیک مثل دانسیتومتری استخوان کمک می‌گیریم که تراکم استخوانی را نشان می‌دهد.

دکتر علیرضا غزنوی

 متخصص ارتوپدی و فلوشیپ ارتوپدی اطفال

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/6:: 2:34 عصر     |     () نظر

 

 

 
التهاب مفاصل
استئوآرتریت یا آرتروز، بیماری بسیار شایعی است که بیشترین تاثیر را روی مفاصل می‌گذارد و از این‌رو گفته می‌شود، این بیماری بیش از هر قسمتی مفاصل بدن را درگیر می‌کند، اما از آنجا که مفصل، محل اتصال دو استخوان مجزاست، نقش مهمی در حرکت و انعطاف‌پذیری بدن ایفا می‌کند. تقریبا هیچ یک از مفاصل بدن را نمی‌توان یافت که در برابر ابتلا به این بیماری مقاوم باشد، اما بروز این بیماری در دست ها، زانوها، مفصل ران، گردن و قسمت‌های پایینی کمر به‌مراتب بیشتر است.

 این بیماری تحت عنوان بیماری ساییدگی مفاصل نیز شناخته می‌شود، چراکه بر اثر این بیماری عملکرد غضروف‌های مفصلی در نتیجه سال‌ها فرسودگی و ساییدگی دچار اختلال خواهد شد. مفاصل متحرک ساختار پیچیده‌تری دارد و از بخش‌های متعددی تشکیل شده‌ است. با در نظرگرفتن عوارض ونشانه‌های بیماری آرتروز
به این نتیجه می‌رسیم که غضروف، مهم‌ترین بخش تشکیل‌دهنده مفاصل بدن است. غضروف پوشش نرمی است که در انتهای استخوان‌ها یافت می‌شود و عمدتا از آب تشکیل شده است. علاوه بر این، در ساختار غضروف‌ها کلاژن نیز یافت می‌شود. کلاژن ماده اصلی تشکیل دهنده اعضا و اندام‌های مختلف بدن از جمله پوست است که از الیاف پروتئینی تشکیل شده است.

پوشش مفصلی، مایع مفصلی، رباط‌ها، تاندون‌ها و همچنین عضلات، از دیگر قسمت‌های تشکیل‌دهنده مفاصل بدن است که در عملکرد آنها نقش مهمی ایفا می‌کند. پوشش مفصلی همه اجزای تشکیل‌دهنده مفاصل را داخل یک غشای محافظ قرار می‌دهد. مایع مفصلی نقش مهمی در روان‌سازی و تسهیل حرکت غضروف‌ها ایفا می‌کند. اگر مفصل‌ها به هر علتی آسیب دیده باشد، غضروف ضعیف می‌شود و میزان مایع مفصلی افزایش می‌یابد. اگر مفصل بافت غضروفی‌اش را از دست بدهد، استخوان‌ها به هم ساییده می‌شود. در نهایت این تغییرات به درد و التهاب منجر می‌شود و محدودیت‌های حرکتی برای فرد ایجاد می‌کند. به همین علت، مبتلایان این بیماری در صورت پیشرفت بیماری بویژه در مفاصل متحرک بدن با محدودیت‌ شدید، در انجام امور روزمره مواجه می‌شوند تا جایی که ممکن است حتی دیگر قادر به انجام هیچ‌کاری نباشند.

مترجم: مریم وکیلی

منبع: Howstuffworks

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/6:: 2:34 عصر     |     () نظر

<   <<   26   27   28   29   30   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها