سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حکمت را بگیرید؛ حتی از مشرکان . [امام علی علیه السلام]
 

 

 
قلبتان را با هندوانه بیمه کنید
عموم مردم سیب را به عنوان میوه تندرستی می‌شناسند، اما پژوهش‌های جدید نشان می‌هد، هندوانه هم نقش مهمی در سلامت قلب و عروق ایفا می‌کند.

دانشمندان دانشگاه کنتاکی و پوردو دریافته‌اند موش‌هایی که در برنامه غذایی‌شان آب هندوانه گنجانده شده بود، در مقایسه با سایر موش‌ها از سلامت بیشتری برخوردار بودند.

این پژوهشگران بر این باورند که ماده‌ای به نام سیترولین که در هندوانه یافت می‌شود، باعث پایین آمدن کلسترول خون، وزن و نیز کاهش پلاک‌های سرخرگی موش شده است. این پژوهش هم جهت با یافته‌های پژوهش‌های قبلی است که نشان می‌دهد، کاهش تصلب رگ‌ها به دلیل مصرف هندوانه است.

در این مطالعه موش‌ها به دو گروه تقسیم شدند و به هر دو گروه، غذاهایی با چربی اشباع و کلسترول بالا داده شد. یکی از این گروه‌ها از آبی که در آن 2 درصد آب هندوانه موجود بود، می‌نوشیدند و گروه دیگر از همان مقدار آب به همراه محلولی که مشابه هیدروکربنی آب هندوانه بود، استفاده می‌کردند. نتیجه نشان داد، کلسترول LDL یا همان کلسترول بد موش‌هایی که آب هندوانه مصرف کرده بودند، 50 درصد و پلاک‌های موجود در سرخرگ آنها نیز 50 درصد کاهش یافته بود. وزن این گروه از موش‌ها نیز کاهشی 30 درصدی داشت. در ضمن، میزان سیترولین موجود در خون آنها بالا رفته بود. با این که تاثیر مثبت سیترولین موجود در هندوانه بر بدن مشخص است، اما هنوز سازوکار بروز این تغییرات مشخص نشده است.

متاسفانه هر ساله حدود 20 درصد از کل محصول هندوانه جهان دور ریخته می‌شود و شاید اصلی‌ترین دلیل آن استقبال نکردن مشتریان از این محصول جالیزی ‌باشد. همچنین در فصل تابستان که قیمت هندوانه در بازار کاهش می‌یابد، برخی صیفی‌کاران، تمایلی به برداشت همه محصول خود ندارند و به این ترتیب، بخش عمده‌ای از محصولشان تلف می‌شود. با روشن‌تر شدن سودمندی هندوانه در آینده با ایجاد صنایع تبدیلی، شاید بتوان از مزایای آن بهره بیشتری برد.

منبع: science daily

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/7:: 2:36 عصر     |     () نظر

 

باد و توفان، توکای قهوه‌ای را از بازگشت بموقع به لانه، در مسیر مهاجرتش، باز نمی‌دارد
 
 تحقیقات دانشمندان بتازگی نشان داده است که پرندگان آوازخوان بر مبنای یک برنامه زمان‌بندی خیلی دقیق مهاجرت می‌کنند.

 


پرندگان آوازخوان زیر رده گنجشک‌سانان محسوب می‌شوند. حدود 4000 گونه از آنها در سراسر جهان شناخته شده‌اند. این نوع از پرندگان با اغلب زیستگاه‌های جهان سازگاری دارند، البته دریاها و آب‌های شیرین از این قاعده مستثنا هستند. آنها برخلاف سایر پرندگان که با صدا، مکان مناسب برای تولیدمثل یا تغذیه را به یکدیگر خبر می‌دهند یا پرنده جنس مخالف را به خود جلب می‌کنند، برای برقراری ارتباط با یکدیگر اصواتی آهنگین ایجاد می‌کنند.

محققان دانشگاه یورک در تحقیقی که بتازگی انجام داده‌اند، دریافتند این پرندگان در زمان مهاجرت از یک برنامه زمانی کاملاً منظم و خدشه‌ناپذیر پیروی می‌کنند. برخی از گونه‌ها هر ساله در تاریخ مشخصی مهاجرت خود را آغاز و در تاریخ مشخصی هم به محل اولیه رجعت می‌کنند. این تحقیق که در مجله پولوس وان چاپ شده، نخستین ردیابی مهاجرتی از این نوع است که در آن ظرف چند سال متوالی به طور دقیق مهاجرت پرندگان آوازخوان مورد مطالعه قرار گرفته است.

ویژگی‌های ظاهری

توکای قهوه‌ای با نام علمی

محققان با استفاده از دستگاه‌های موقعیت‌یاب خیلی کوچک توانستند هر گونه جابه‌جایی را در این پرندگان به طور دقیق ثبت کنند. یافته‌ها نشان داد این پرندگان هر ساله در زمان مشخصی از سال مهاجرت بهاره خود از مناطق استوایی به سمت نواحی شمالی‌تر قاره آمریکا را آغاز می‌کنند. میانگین تغییرات این دوره تنها سه روز است. اما مهاجرت پاییزه تا حدودی متغیر است.

معمولاً تعیین زمان دقیق مهاجرت پاییزه کمتر امکان‌پذیر است. جالب اینجاست پرندگانی که برای نخستین‌بار مهاجرت می‌کنند همواره تابع پرواز پرندگانی هستند که بیش از یک بار این کار را انجام داده‌اند. آنها با پرواز در ارتفاعات کمتر توسط پرندگان مسن‌تر حمایت می‌شوند. در ضمن پرندگان نر نسبت به پرندگان ماده سریع‌تر مهاجرت خود را آغاز می‌کنند.

Hylocichla mustelina پرنده‌ای ساکن آمریکای شمالی است. پرهای پشت این پرنده به رنگ قهوه‌ای است و در ناحیه سینه پرها سفیدرنگ و همراه با خال‌خال‌های قهوه‌ای است. این مرغ آوازخوان به وفور در آمریکای شمالی یافت می‌شود، اما برای زمستان‌گذرانی به آمریکای مرکزی و جنوبی مهاجرت می‌کند.

دستگاه‌های تعیین موقعیت

دستگاه‌های موقعیت‌سنجی که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت کوچک‌تر از یک سکه 10 سنتی است. این دستگاه‌ها در کوله‌های کوچکی که به همین منظور تعبیه شده است، بر پشت مرغان آوازخوان‌سوار و تسمه‌های آنها نیز به دور پای این پرندگان بسته شد. طراحی این ابزار به گونه‌ای است که برای پرواز پرندگان مشکلی ایجاد نمی‌کند. از آنجا که وزن این کوله‌ها خیلی سبک است، لذا محققان می‌توانند طول و عرض جغرافیایی را در زمان طلوع و غروب خورشید به دقت اندازه‌گیری کنند.

کوین فریزر، نویسنده این مقاله یکی از محققان دپارتمان بیولوژی در دانشگاه یورک است. وی می‌گوید تبعیت مرغان آوازخوان از چنین برنامه منظمی بسیار جالب است. حتی گاهی دیده شده که زمان ورود و خروج آنها از یک سایت مشخص طی چند سال متمادی تغییر نکرده است. برخی از آنها درست در همان تاریخ سال‌های پیش به محل موعود بازگشته‌اند.


نکته: توکاهای قهوه‌ای برای بازگشت بموقع به لانه‌ خود متحمل فشارهای زیادی می‌شوند و همه این سختی‌ها برای به دست آوردن یک قلمرو خوب و امن است تا هم خودشان و هم جوجه‌ها در‌آسایش باشند

 

مهاجرت پرندگان همانند پرواز هواپیماها از عوامل متعددی تاثیر می‌پذیرد. اوضاع جوی در این رابطه یک‌فاکتور مهم است، اما این که پرندگانی به این کوچکی چگونه می‌توانند همه این شرایط را پیش‌بینی کنند و در یک زمان مشخص در محلی دیده شوند، جای تعجب دارد. باید به‌خاطر داشت در طول مسیر گاهی شرایط در سطحی بسیار گسترده و به طور غیرقابل پیش‌بینی تغییر می‌کند.

در برخی موارد شرایط جوی باعث می‌شود که پرنده به ناچار مسیر طولانی‌تری را در پیش بگیرد. مواردی بوده که در آن جابه‌جایی مسیر حتی به صدها کیلومتر هم رسیده است. تمام فاکتورها در زمان مهاجرت لحاظ می‌شود، حتی توکاهای قهوه‌ای برای گذر از پهنه آبی وسیع خلیج مکزیک هم تدابیری دارند که به طور دقیق برای بشر شناخته‌شده نیست. هنگام بهار آنها باید آنقدر زود به محل‌های لانه‌گذاری برگردند که بتوانند در برهه زمانی مشخصی تخمگذاری کنند. اما این زمان نباید آنقدر زود باشد که غذایی برای جوجه‌ها پیدا نشود.

پرندگان دقیق‌تر قلمرو بهتری دارند

پروفسور فریزر می‌گوید توکاهای قهوه‌ای برای بازگشت بموقع به محل‌های لانه‌گذاری متحمل فشارهای زیادی می‌شوند و علت آن هم به دست آوردن یک قلمرو خوب و امن است تا هم خودشان و هم جوجه‌ها در آسایش باشند.

پرندگانی که زودتر می‌رسند، موقعیت مکانی بهتری را به دست می‌آورند. حتی جوجه‌های آنها بهتر و سریع‌تر از سایرین رشد می‌کنند. هرچند که باید این نکته را هم به خاطر داشت که در اوایل بهار وضع جوی هوا ناپایدار و سردتر است و این امر کاهش غذا را به دنبال دارد. جوجه‌هایی که زودتر از موعد مقرر و در شرایط ناپایدار جوی به دنیا می‌آیند، احتمال مرگشان هم بیشتر است.

پروفسور فریزر هشدار داد که این زمان‌بندی دقیق حتی برای پرندگان هزینه‌هایی هم به دنبال خواهد داشت. نگرانی عمده این است که این پرندگان نتوانند خودشان را با شرایط کنونی که بدون هیچ تردیدی تحت تاثیر تغییرات اقلیمی است، هماهنگ کنند. پروفسور فریزر چنین ادامه داد که تیم تحقیقاتی درصدد است این موضوع را نیز مورد بررسی قرار دهد. پرندگانی که تیم پروفسور فریزر ردیابی کرده، در پنسیلوانیا و کاستاریکا نیز مشاهده شده‌اند.

پروفسور بریجیت استاچ بری محققی است که برای چند‌دهه روی رفتار پرندگان تحقیق کرده است. وی در کتاب خود با نام «سکوت مرغان آوازخوان» که در سال 2007 به چاپ رسید به جزئیات خطراتی نظیر تغییرات جوی و نابودی زیستگاه‌ها که این گونه‌ها را تهدید می‌کند، اشاره کرده است. در شانزدهم فوریه سال 2009 مقاله‌ای چاپ شد مبنی بر این که در طول یک روز توکاهای قهوه‌ای می‌توانند به طور متوسط 500 کیلومتر را طی کنند. پروفسور استاچ‌بری و همکارانش در آن زمان مسئولیت تحقیقات را به عهده داشتند، اما در تحقیق اخیر پروفسور استاچ بری همکار پژوهشی پروفسور فریزر است.

وی چنین نتیجه‌گیری می‌کند که از دهه 1960 تاکنون جمعیت توکاهای قهوه‌ای در کانادا حدود 50 درصد کاهش پیدا کرده است. ادامه این روند از نظر او به معنای اختلال در کل اکوسیستم خواهد بود.


sciencedaily / مترجم: فرناز حیدری

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/7:: 2:27 عصر     |     () نظر

از زمانی که تصمیم گرفته شد ثبت‌ نام افراد، سامان و اساس روشمندتری در ادارات ثبت‌احوال بگیرد، افزون بر تهیه قانونی مدون‌تر از گذشته برای این منظور، اطلاعات و آگاهی‌های جالبی نیز در این باره منتشر شد.

 

شاید بد نباشد علاوه بر آشنایی با قانون انتخاب و تغییرنام، با برخی از آن اطلاعات نیز در پی آشنا شوید: 420 هزار نام در پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور ثبت شده که از آن میان، حدود 200 هزار نام پسرانه و 220 هزار اسم دخترانه است.

طبق تحقیقات صورت گرفته، در نامگذاری پسران از 14 الگو و در ثبت اسامی دخترانه از 18الگو پیروی شده که نام‌های توصیفی، طبیعت و گل‌ها، دینی، ملی، باستانی، قومی، ترکیبی، پرندگان و مناطق برخی الگوهای رایج در نامگذاری به شمار می‌رود.

طولانی‌ترین اسم برای مردان در سال 1245 برای یک شهروند تهرانی به نام «آقا میرزا مصطفی عظیم‌الدوله ملقب به بکشو» انتخاب شده است.

طولانی‌ترین اسم برای زنان در سال 1264 برای خانمی به نام «فاطمه سلطان خانم معروفه به شازاده کربلایی» در سجل احوال او ثبت شده است. از زمان تدوین قانون نامگذاری، ادارات ثبت‌احوال اجازه نامگذاری برخی اسامی برای افراد را صادر نمی‌کنند.

در این زمینه نیز 7549 نام تحت اسامی ممنوع یا غیرمجاز مشخص شده که اگر نام کسی جزو آنها باشد بلافاصله و بدون هیچ اقدام قضایی می‌تواند درخواست تغییر و انتخاب نامی شایسته‌تر دهد.

نوشابه، لبو، مشکی‌جان، مفتول، پنیر، پاکت، نیمکت، خرمالو، آفت، افسرده، باجی، تعارف، شربتی، آقابگم، پوپول، لوله، حلوا و کفتر در شمار اسامی برخی دختران و زنان در سال‌های قبل است که دیگر اجازه ثبت ندارد.

ملخ، شفتالو، شربت، گرگ‌آقا، یتیم، کوپال، لذت، للو، قسمت، قربانی، بره، زنگی، غارت، اشتر، اخی، بیابانی، کابوس و گشنه نیز در شمار برخی اسامی پسران و مردان در سال‌های گذشته است که از دایره نامگذاری خارج شده و دارنده آن نام اجازه تغییر اسم دارد.

والدینی که قصد نامگذاری فرزندانشان را دارند، می‌توانند برای اطلاع از نام‌های مجاز، کتابی به نام «فرهنگ نام و نام‌گزینی» را در سایت اینترنتی سازمان ثبت‌احوال مرور کنند.

هر فردی پس از 18 سالگی می‌تواند یک بار نامی را که والدین برای او گذاشته‌اند، تغییر دهد؛ اگر قصد تغییر نام دارید با دقت بیشتری اقدام کنید.

رشید حسام - جام‌جم


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/7:: 12:24 عصر     |     () نظر

ارزیابی آیت‌الله بهجت از فناوری هسته‌ای
حضرت آیت‌الله العظمی بهجت(ره) در کتاب «پرسش‌های شما، پاسخ‌های آیت‌الله بهجت» در پاسخ به این سؤال که ارزیابی حضرتعالی از مسائل جاری بر فناوری هسته‌ای ایران که غرب مانع تراشی می‌کند و کشور ما از هر جهت در فشار است چیست، فرمود:

 
‌اگر هیچ امتیازی برای اسلام و شیعه نبود جز این که مخالفان آنها با علم مخالف هستند، برای امتیاز و برتری آنها کافی بود.

 
زندگانی انسانی به زندگی جنگل می‌ماند، و حکومت انسانیت حکومت حیوانیت شده است! لذا فرعون در اعتراض به رسالت حضرت موسی(ع) می‌گوید:

 
«فَلَوْلَا أُلْقِیَ عَلَیْهِ أَسْوِرَةٌ مِّن ذَهَبٍ أَوْ جَاء مَعَهُ الْمَلَائِکَةُ مُقْتَرِنِینَ»؛ پس چرا بر او دستنبدهای زرین آویخته نشده؟ یا فرشتگان همراه او نیامده‌اند؟

 
بله، مخالفین انبیاء و ائمه با نور علم و معرفت مخالفت دارند و اهل زر و زور هستند. می‌بیند به حضرت موسی(ع) اعتراض می‌کند که اگر او رسول خداست، پس چرا این امتیازات را ندارد، دستبند زرین ندارد، یا چرا فرشتگان آسمان همراه او نیستند؟! شما را چه به ملائکه؟ اگر ملائکه آشکار بودند، کار آنها را نیز می‌ساختید. چون هرچه ملائکه دارند پیامبران هم دارند بلکه افضل از آنها هستند؛ ولی شما به اَسوِرَه و زر و زیور دلبسته‌اید!

 
الحمد‌الله واضح و آشکار است که مخالفان ائمه(ع) مخالف علم و عقل هستند! هر جای دنیا اگر شخصی بود که مانند حضرت امام جواد(ع) هزاران مسئله علمی را در یک مجلس حل می‌کرد و جواب صحیح می‌داد، به او جایزه می‌دادند، نه این که به او حسد بورزند و با او دشمنی و سرانجام او را بکشند!

 
وضع امروز دنیا هم به همین کیفیت است. مخترع را یا از کار منصرف می‌کنند، یا به قتل می‌رسانند، چون صاحب امتیاز می‌شود، می‌گویند: فقط باید ما دارای امتیاز باشیم، نه دیگران.

 
آقایی قبل از جنگ جهانی دوم در کربلا مدعی شده بود که می‌شود هواپیمای بدون خلبان ساخت و در این باره تلاش می‌کرد، تا اینکه به بغداد رفت. ولی از آلمان مکرر تلگراف و نوشته پشت نوشته به سوی او آمد که زحمت‌نکش، کار شما بی‌فایده و نشدنی است، زیرا ما هر چه تلاش کردیم نشد!

 
سرانجام آلمان، خود هواپیمایی بدون خلبان ساخت، در حالی که پیش از آن می‌گفت: ساختن هواپیمای بدون خلبان امکان‌پذیر نیست!

 
صحبت جهان‌خواران بر سر علم نیست و مسابقه‌‌ آنها ذاتاً برای پیشرفت دانش و فرهنگ نیست، بلکه پیشرفت‌های علمی برای آنها جنبه‌ مقدمیت دارد و منظور اصلی آنها سلطه‌جویی و چپاول است. به کره‌ ماه برای این نمی‌روند که به علم خدمت کنند، بلکه برای موضع‌گیری در برابر رقیب و قطب مخالف است، برای اینکه بتوانند در آن جا کاری کنند که در کره زمین از لحاظ ریاست و حکومت بر همه مقدم باشند و دولت‌های مخالف و رقیب را در روی زمین خوب مورد هدف قرار دهند و نابود کنند. با این وجود، ما مسلمانان فریب آنها را می‌خوریم و می‌گوییم: اینها راست می‌گویند که بشر دوست هستند، بله «شرّ دوست» هستند نه بشر دوست

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/7:: 11:20 صبح     |     () نظر

احتمالا شما تاکنون بارها از دکمه اسکیپ (ESC) استفاده کرده‌اید و همین امروز نیز احتمالا بارها از سر عصبانیت و شاید ناامیدی و درواقع به خاطر انصراف از یک فرمان، انگشت بر سر این دکمه زده‌اید.

دکمه اسکیپ در واقع یکی از دکمه‌هایی است که با وجود پیشرفت صفحه کلیدها همچنان جایگاه خود را در بالاترین قسمت گوشه بالای چپ صفحه کلید به عنوان عضوی ارزشمند حفظ کرده است. این دکمه از ابتدا و برروی صفحه‌های کلید اولیه نبود اما آیا می‌دانید این دکمه را چه کسی اختراع کرده است؟

 
روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به این موضوع پرداخته است:

 
این دکمه در سال 1960 اختراع و یا متولد شد. هنگامی که یک برنامه‌نویس شرکت آی.بی.ام به نام باب بمر سعی در حل چنین مشکلی اساسی را داشت: رایانه‌هایی از سازندگان متفاوت با کدهای برنامه‌نویسی مختلف وجود داشتند. بمر در واقع کلید اسکیپ را به عنوان راهی برای برنامه‌نویس‌ها برای تغییر و سوئیچ از یک نوع کد به نوع دیگر و مابین کدها ابداع کرد.

 
پس از آن و زمانی که کدهای رایانه‌ها یکپارچه و در واقع استاندارد شد، که بمر نیز در آن نقشی اساسی داشت، دکمه اسکیپ نقشی جدیدتر را برعهده گرفت و در واقع برای اعلام توقف فرایند در حال انجام و اعلام پایان فرمان به رایانه، کار خود را آغاز کرد.

 
شاید بیشترین استفاده از این دکمه در این روزها استفاده از آن برای پایان دادن به حالت نمایش فول اسکرین باشد اما سایر نقش‌های ترکیبی این دکمه مانند CTRL+ SHIFT+ ESC را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. در واقع این دکمه در کنار سایر دکمه‌ها نظیر دکمه Shift، Ctrl، Alt و Enter از محبوبیت خاصی برخوردار است! اما آیا دکمه‌ای هم هست که از آن متنفر باشیم؟

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/7:: 11:20 صبح     |     () نظر

<   <<   21   22   23   24   25   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها