سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که نخواهد آبرویش بریزد ، از جدال بپرهیزد . [نهج البلاغه]

 

                                            

 سه چهارم جمعیت استونی به اینترنت دسترسی دارند و افراد آزادند هر آنچه که مایل هستند را در وب سایت یا وبلاگ خود بنویسند.
طبق بررسی‌های اخیر، استونی با 1?3 میلیون جمعیت به عنوان آزادترین کشور جهان در زمینه استفاده از اینترنت شناخته شد.
بهگزارش ایتنا از ایسنا،‌ به نقل از عصر ایران، گفته می‌شود سه چهارم جمعیتاستونی به اینترنت دسترسی دارند و افراد آزادند هر آنچه که مایل هستند رادر وب سایت یا وب لاگ خود بنویسند.
استونی در بین 47 کشور دنیا از نظر محدودیت اینترنتی و سانسور، کمترین میزان محدودیت و تخطی از قوانین اینترنتی را داراست.
دراین بررسی، آمریکا در رتبه دوم قرار دارد و برخی کشورها مثل چین، عربستان،بلاروس و ازبکستان جزو کشورهایی هستند که از محدودیت‌های اینترنتی بالاییبرخوردارندن/.

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/10:: 12:59 عصر     |     () نظر

ماجرای دیداری که امام هادی با زبان فارسی سخن گفتند

روایت زیبایی از دیدار امام هادی علیه السلام با علی بن مهزیار اهوازی است که طی آن، یک ساعت شنی که وی برای امام آورده به کار انداخته می شود. در این دیدار امام چند جمله فارسی می فرماید که لطیف است. شب بیست و یکم رمضان جاری که مقاله «اهواز قدیمی ترین شهر شیعی ایران»‌را می نوشتم، روایتی در باره امام هادی علیه السلام و دیدار علی بن مهزیار اهوازی با آن حضرت در سال 228 دیدم. این روایت را سابقا دوست عزیزم جناب آقای مدرسی به بنده گوشزد کرده بودند. 
روایت یاد شده در باره امام هادی علیه السلام و درخواست آن حضرت از علی بن مهزیار برای آوردن یک ساعت شنی است. این زمان علی بن مهزیار در اهواز می زیسته و امام در سامرا در گوشه از قصر سلطنتی تحت کنترل و نظارت بوده است. راوی روایت یاد شده، ابراهیم بن مهزیار است که در این دیدار خود محضر امام را درک کرده است. نفر سوم در این دیدار، مسرور غلام علی بن مهزیار بوده است. البته از روایت روشن است که علی بن مهزیار نزد امام عزیز بوده و چند ساعت متوالی نزد آن حضرت مانده است.
روایت یاد شده در دو منبع کهن آمده است. 
نخست بصائر الدرجات، ص 337 که آن روایت را به صورت مفصل از همین ابراهیم بن مهزیار نقل کرده است. مجلسی روایت مزبور را در بحار: 50/131 آورده است. 
دوم به صورت مختصر در مناقب ابن شهر آشوب: 4/332 (و از آنجا در بحار: ج 49، ص 89) که از علی بن مهران نقل شده و کوتاه شده روایت قبلی است. طبعا علی بن مهران راوی این حدیث است و به احتمال نام راوی اصلی که ابراهیم بن مهزیار است و خود در این ملاقات حضور داشته، از آن افتاده است. به علاوه، قسمت آخر روایت در «مناقب» ابهام دارد.

اصل روایت:‌
حسن بن علی سرسونی از ابراهیم بن مهزیار روایت کرده است که گفت: امام هادی علیه السلام نامه ای به علی بن مهزیار نوشت و از او خواست تا ابزاری که ساعات را تعیین کند ـ اصطلاحا در این روایت «مقدار» ـ برای ایشان تهیه کند. ما این وسیله را تهیه کرده، در سال 228 برای ایشان بردیم. وقتی به سیاله رسیدیم، ابن مهزیار نامه ای نوشته و خبر آمدن خود را به امام اطلاع داده، از ایشان اجازه گرفت تا نزد آن حضرت رفته و وقت ملاقات را تعیین کند. همین طور برای ابراهیم [بن مهزیار]‌ هم اجازه گرفت. امام اجازه دادند بعد از ظهر خدمت آن حضرت برسیم. رسیدن ما در یک روز تابستانی بسیار گرم بود. مسرور غلام علی بن مهزیار هم همراه ما بود. وقتی به قصر نزدیک شدیم بلال، غلام امام، در انتظار بود. گفت: داخل شوید: وارد حجره شدیم، در حالی که دچار تشنگی شدیدی بودیم. نشستیم. یکی از غلامان در حالی که کوزه آب خنکی داشت، پیش آمد. از آن آب خوردیم. امام علی بن مهزیار را خواست و تا بعد از عصر نزد آن حضرت بود. سپس مرا خواست. سلام کردم و اجازه خواستم دست امام را ببوسم. حضرت دستش را داد، من بوسیدم. امام مرا دعا کرد و نشستم، آنگاه برخاسته و خداحافظی کردم. وقتی از در خانه بیرون آمدم، مرا صدا کردند و فرمودند: ای ابراهیم. عرض کردم: لبیک یا سیدی. فرمود: صبر کن. من همچنان ایستاده بودم، در حالی که مسرور، غلام ما هم با من بود. امام دستور داد مقدار [یعنی ساعت] را نصب کنند [بکار بیندازند]. حضرت آمد، تختی برای آن حضرت گذاشتند نشست. یک تخت هم برای علی بن مهزیار در سمت چپ امام گذاشتند که روی آن نشست. من در کنار ساعت بودم. یک سنگ افتاد. مسرور [به فارسی] گفت: «هشت». امام فرمود: ثمانیه؟ گفتیم: بلی ای سرور ما. آنگاه ما بیرون آمدیم. امام به علی بن مهزیار فرمودند: فردا صبح مسرور را نزد من بفرست. ابن مهزیار او فرستاد. وقتی وارد شده بود، امام [به فارسی به وی]‌ فرموده بودند: «بار خدایا چون» ؟ مسرور گفته بود: «نیک یا سیدی» . در این وقت [شخصی به نام] نصر [از آنجا] گذشت. امام [به فارسی] به مسرور فرمود: «در ببند» او در را بست. آنگاه عبای خود را روی من انداخت تا مرا از نصر پنهان کند و سپس آنچه می خواست از من پرسید. بعد از آن امام با علی بن مهزیار دیدار کرده و فرمود: همه اینها از ترس نصر [که لابد یکی از مراقبان بوده] بود. علی بن مهزیار گفت: ترس من بیشتر از عمرو بن قرح است.

از این روایت چند نکته روشن می شود 
1. نخست این که ساعت شنی در این موقع وجود داشته و این که امام از یکی از یارانش در اهواز خواسته است که آن را برای ایشان بیاورد، روشن می شود که اهواز دست کم یکی از مراکزی بوده که با ساخت این نوع ساعت آشنا بوده است.

2. نکته دوم این است که مردم اهواز و دست کم جماعت علی بن مهزیار که اصل وی از هندیجان فارس بوده، به فارسی سخن می گفته اند.

3. فارسی دانی امام که در این روایت بسیار زیبا نقل شده است، به طوری که وقتی مسرور ساعت «هشت» را می گوید، امام تعبیر «ثمانیه» را بکار می برد. جمله بعدی فارسی گویی امام، احوال پرسی آن حضرت از مسرور است با عبارت: «بار خدایا چون» ؟ مسرور پاسخ می دهد «نیک یا سیدی». سومین مورد فارسی گویی این که وقتی صبح فردای آن روز باز مسرور خدمت امام می آید، حضرت به او می فرماید: در ببند. بدین ترتیب سه کلمه و جمله فارسی در عبارت بکار رفته است.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/10:: 12:57 عصر     |     () نظر

 

 
طبق قانون جرایم رایانه‌یی فروش هر نرم‌افزار و یا ابزار الکترونیکی که به منظور استفاده از سایت‌های فیلتر شده توزیع شود، جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

 
این روزها بسیاری از کاربران اینترنت کشور برای دستیابی به سایت‌های مختلف و به ویژه شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک از فیلتر شکن بهره می‌گیرند و اگرچه آمار دقیقی از فروش فیلترشکن‌ها در دسترس نیست اما تاکید مقامات قضایی مبنی بر این که 20 تا 30 درصد از کاربران اینترنت کشور از نرم‌افزارهایی مانند vpn برای دسترسی به سایت‌های مختلف بهره می‌گیرند گویای آن است که به هر حال فیلترشکن‌ها فروش خوبی در کشور دارند.

 
 با این وجود طبق ماده 25 قانون جرایم رایانه‌یی تولید، انتشار یا توزیع یا معامله داده‌ها یا نرم‌افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه‌یی به کار می‌روند، جرم محسوب شده و جریمه خاص خود را دارد.

 
 بر اساس آنچه در فصل هفتم قانون جرایم رایانه‌یی آمده، هر فردی مرتکب اعمالی چون تولید یا انتشار یا توزیع یا معامله داده‌ها یا نرم‌افزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانه‌یی به کار می‌روند، شود و یا این که نسبت به فروش یا انتشار یا در دسترس قرار دادن گذرواژه یا هر داده‌ای که امکان دسترسی غیرمجاز به داده‌ها یا سیستم‌های رایانه‌یی یا مخابراتی متعلق به دیگری را فراهم کند، شود به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

 
 البته تبصره‌ای نیز برای این بند در نظر گرفته شده و در قالب آن تاکید شده است که«چنانچه مرتکب اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد، به حداکثر هر دو مجازات مقرر در این ماده محکوم خواهد شد


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/10:: 12:57 عصر     |     () نظر

پزشکی

 

کسی که تا به حال عمل اشتباهی انجام نداده، هیچ کار تازه ای انجام نداده است. آلبرت انیشتن


 


آمارهای جالب از آسیبهای روانی موبایل

بیماری به نام "بی موبایل هراسی"

بررسی‌های روانشناسانه نشان می‌دهد که 70 درصد زنان و 61 درصد مردان از بدون موبایل بودن ترس دارند و این یک بیماری جدید روانشناختی است که از آن با عنوان بی موبایل هراسی یا " NOMOFOBIA" نام می‌برند. 
به گزارش ایتنا از مهر، آمارهای ارائه شده در نشست آسیب‌های تلفن همراه که در ششمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال برگزار شد نشان می‌دهد که تحقیقات به عمل آمده از نوعی وسواس فکری در مورد کاربران تلفن همراه هشدار می‌دهند که می‌تواند به بیماری‌های روانی و مشکلاتی در سلامتی افراد منجر شود.
این تحقیقات حاکی از آن است که اغلب مردم بدون موبایل نمی‌توانند به زندگی ادامه دهند و بیش از نیمی از کاربران موبایل از نوعی بیماری روانشناختی با نام " NOMOFOBIA " یا بی موبایل هراسی رنج می‌برند.
در این بررسی‌ها مشخص شده است که 70 درصد زنان و 61 درصد مردان از بی موبایل بودن ترس دارند و 73 درصد از افراد با تلفن همراه خود می‌خوابند.
همچنین 53 درصد افراد وقتی باتری یا شارژ اعتبارشان تمام شده یا شبکه تلفن همراه از دسترس خارج شود دچار اضطراب می‌شوند و 68 درصد افراد لرزش یا آهنگ گوشی تلفن خود را پیش از تماس تلفنی احساس می‌کنند.
جالب اینجاست که براساس نظرسنجی‌های صورت گرفته از کاربران تلفن همراه 43 درصد کاربران آیفون حاضرند یک هفته بدون کفش بگذرانند اما به طور موقت هم از موبایلشان دور نمانند و 22 درصد کاربران موبایل ترجیح می‌دهند به خاطر موبایل از مسواک زدن به دندان‌هایشان صرفنظر کنند.
در این کارگاه آموزشی با هشدار به ایجاد این نوع وسواس‌های فکری به کاربران موبایل پیشنهاد شد که اگر هریک از این قبیل حالات روحی و روانی را در زندگی روزمره خود حس می‌کنند مستعد به بیماری بی‌موبایل هراسی هستند حتما برای یکبار هم که شده بدون موبایل به سفر بروند.

مرجع :خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/10:: 12:56 عصر     |     () نظر

 

مرگ بر اضطراب 

نابود باد افسردگی

  

در حال حاضر مجموع نتایج تحقیقات بلند مدت انجام شده بر روی گروه های جمعیتی مختلف نشان می دهند افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی مقادیر زیادی گوشت، غذاهای فرآوری شده، غذاهای تخمیر شده، دسر، شیرینی جات، شکلات، غلات بدون سبوس، لبنیات چرب و تنقلات است، بیشتر علائم افسردگی را گزارش می کنند خبر خوب آن است که افرادی که رژیم غذایی شان بیشتر بر پایه سبزیجات، میوه جات و ماهی است، کمتر به افسردگی مبتلا می شوند. این نتایج تایید کننده یافته هایی است که ارتباط مثبتی بین استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای (مصرف بیشتر ماهی، سبزیجات و میوه جات و مصرف کمتر گوشت و لبنیات ) و شیوع کمتر بیماری پارکینسون و آلزایمر گزارش کرده اند .

آیا اسیدهای چرب ضروری هم موثرند؟
اسیدهای چرب ضروری بخصوص امگا 3 و امگا 6 در ساخته شدن هورمون های مغزی مانند دوپامینو سروتونین نقش مهمی دارند. مطالعات نشان می دهند که افسردگی با نسبت اسید چرب امگا 6 با امگا 3 مرتبط است. هر چه نسبت امگا 6 به امگا 3 بالاتر باشد، احتمال بروز افسردگی افزایش می یابد، بنابراین خوردن منظم غذاهای حاوی امگا 3 باعث ایجاد تعادل در نسبت امگا 6 به 3 می شود و می تواند در درمان افسردگی موثر باشد. منابع سرشار از امگا3ماهی آب های سرد مانند ماهی تن و سالمون هستند. با اینکه بهترین نوع امگا 3 در روغن ماهی یافت می شود، اما نکته مهم این است که این ماهی ها اغلب همراه متیل جیوه هستند که می تواند باعث مسمومیت هایی شود و این موضوع برای زنان باردار و شیرده اهمیت زیادی دارد، بنابراین انتخاب ماهی و مکمل روغن ماهی مناسب بسیار مهم است. منابع دیگر امگا 3 شامل سبزیجات سبز تیره، روغن های کانولا، آفتابگردان و بذر کتان هستند. گردو نیز منبع خوب امگا 3 است. تخم کدو تنبل، تخم آفتابگردان، کنجد و روغن بذر شاه دانه، روغن سویا و ذرت منابع غنی از امگا 6 می باشد، بنابراین همانطور که می بینید در رژیم غذایی امروز اکثر افراد مقدار منابع امگا 6 دریافتی بسیار بالاتر از منابع امگا 3 است که این موضوع به نفع سلامتی نیست.

روی:
کاهش مقدار روی در بدن علاوه بر کاهش اشتها و ایجاد خستگی، باعث بروز افسردگی می گردد، بنابراین برای جلوگیری از بروز افسردگی باید روزانه به مقدار کافی از منابع غذایی روی استفاده کنید. این منابع غذایی عبارتند از:گوشت، جگر، میگو، تخم مرغ، تخم کدو حلوایی، جوانه گندم، گوجه فرنگی، قارچ، سویا، سبوس گندم، کنجد، کاکائو، تخم آفتابگردان، برنج، ذرت، نان سبوسدار(مثل نان سنگک)، جو، پنیر، حبوبات مثل نخود و لوبیا قرمز، عدس، آجیل مخصوصاً بادام، بادام زمینی، کره بادام زمینی و برنج قهوه ای.
یادآور می شود آنتی بیوتیک ها به ویژه تتراسایکلین، داروهای مدر، داروهای کورتون دار و داروهای ضد بارداری باعث کاهش جذب منابع روی می شوند. بنابراین افرادی که از این داروها استفاده می کنند، باید نسبت به وجود منابع غنی روی در برنامه غذایی روزانه دقت کنند.

آهن:
کمبود آهن نیز در ایجاد افسردگی نقش دارد. منابع غنی از آهن مانند گوشت، ماهی، حبوبات(نظیر لوبیا و عدس)، جگر، میوه های خشک، آب آلبالو، خرما، کشمش، سبزیجات برگ تیره، تخم مرغ و غلات غنی شده صبحانه و مغز دانه ها می باشد.
افرادی که از آسپرین، کاپتوپریل، سایمتدین، انالاپریل، فاموتیدین، ایبوپروفن، هیدروکسید منیزیم، ناپروکسن و رانیتیدن استفاده می کنند، باید از آهن بیشتری به صورت مکمل با مشورت با پزشک، یا از طریق غذاهای غنی از آهن استفاده کنند.

پروبیوتیک ها چگونه با این موضوع مرتبط هستند؟
قطعا مطلبی که در این بخش به عرضتان می رسانم برایتان بسیار تازگی دارد. شاید شما کمتر شنیده باشید که عملکرد سیستم ایمنی با عملکرد مغزی و رفتار مرتبط است. در حقیقت دستگاه گوارش با میلیاردها باکتری مفید ساکن در آن که تنوع آنها از تنوع سلول های بدن خود انسان بیشتر است، بزرگترین بخش سیستم ایمنی بدن ما را تشکیل می دهد.
سال ها قبل از کشف میانجی های التهابی در سیستم ایمنی برای اولین بار دکتر ژولیوس و گنر برنده جایزه نوبل سال1927 اعلام کرد که موادی که برای مبارزه با عوامل بیماریزا در بدن تولید می شوند، بر تمام جنبه های پاتوفیزیولوژیک مرتبط با افسردگی موثرند.
امروز می دانیم که دستگاه گوارش محل تولید بسیاری از سیتوکین های التهابی است که برای مبارزه با عفونت ها تولید می شوند و این سیتوکین ها باعث تغییر عملکرد هورمونی عصبی در مغز و در نتیجه بروز اضطراب می شوند. وجود ارتباط مثبت بین این مواد التهابی و ایجاد سندرم خستگی مزمن و اضطراب در مطالعات متعددی نشان داده شده است، بنابراین بین دستگاه گوارش به عنوان بخش مهمی از سیستم ایمنی و مغز ارتباط بسیار جالبی وجود دارد.
استفاده از پروبیوتیک ها نظیر بیفیدوباکتر با کاهش تجمع باکتری های تولید کننده سم در دستگاه گوارش که بر مغز موثرند همچنین با تغییر سطح مواد التهابی، تاثیر بر سطح تریپتوفان مغز و تاثیر بر متابولیسم در مناطق خاصی از مغز بیش از پیش مورد توجه محققین در درمان افسردگی و اضطراب قرار گرفته اند.
در سال2007 گزارش های جالبی از مراکز تحقیقاتی مختلف نسبت به تاثیر مثبت محصولات حاوی پروبیوتیک ها و همچنین مکمل پروبیوتیک در بهبود سندرم خستگی مزمن و کاهش افسردگی و اضطراب منتشر شده است و این موضوع در صدر موضوعات مورد تحقیق در حوزه نو ظهور تحقیقات ارتباط متقابل ایمونولوژی و رفتار است.

ویتامین های گروهB:
بسیاری از ویتامین های گروه B بویژه B6 ،B12 و فولات(B9) برای ساخته شدن موادی که بر خلق و خو و سایر عملکردهای مغزی تاثیر می گذارند لازمند، اما میزان نقش آنها در ایجاد افسردگی کاملا مشخص نیست. یافته های پژوهش های انجام شده بیشترین ارتباط افسردگی را با کاهش میزان اسید فولیک در بدن نشان داده اند و گفته شده است که بین 15تا38درصد افرادی که افسردگی دارند، دارای سطح پایین تر اسید فولیک هستند. نکته حائز اهمیت آن است که کاهش مقدار اسید فولیک بر کیفیت درمان و شدت افسردگی نیز موثر شناخته شده است. بنابراین مناسب است افرادی که در بلند مدت از داروهایی که با اسید فولیک تداخل دارند(نظیر آنتی اسیدها، کاربومازپین، تری آمترین، ضد بارداری، متفورمین، سولفاسالازین و ضد التهاب های غیر استروییدی) استفاده می کنند از مکمل اسید فولیک با فاصله زمانی مناسب استفاده نمایند. خاطر نشان می شود افراد مبتلا به سرطان و افرادی که از متوتروکسات، فنوباربیتال، پریمدن و پری متامین استفاده می کنند، از مکمل اسید فولیک بدون مشورت با پزشک استفاده نکنند
سطح پایین ویتامین های گروه B می تواند ناشی از رژیم غذایی نامناسب و یا عدم توانایی در جذب ویتامین دریافتی نیز باشد. سالمندان، گیاهخواران، مبتلایان به بیماری های گوارشی، زخم معده، بیماری کرون و سلیاک در معرض کمبود این ویتامین ها هستند.
البته باید بدانید چنانچه کمبود هر یک از این ویتامین ها وجود داشته باشد، گرچه دریافت مکمل می تواند کمک کننده باشد. اما هیچ مکملی نباید جایگزین روش های درمانی موثر نظیر استفاده از داروهای ضد افسردگی و یا مشاوره های روان درمانی باشد.
وجود منابع غذایی زیر در رژیم غذایی تامین کننده نیاز به ویتامین های گروه B خواهد بود و می تواند به بهبود کاهش حافظه، آشفتگی های روحی، افسردگی، بی حالی و اضطراب کمک کند.
تیامین(B1):  غلات صبحانه، نخود فرنگی، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، کنجد، سویا، آجیل(بخصوص بادام هندی، بادام، گردو)، حبوبات بخصوص نخود، لوبیا، عدس، گندم سبوسدار، سیب زمینی، گندم سیاه یا چاودار.
نیاسین(B3):  عصاره مخمر، مخمر آبجو، پنیر، بادام زمینی، کره بادام زمینی، کنجد، برنج قهوه ای، آرد سبوس دار، جوانه گندم، نان سبوس دار، جو، حبوبات مخصوصاً نخود
.
بانتوتنیک اسید(B5):  لوبیا، بادام زمینی، کره بادام زمینی، حبوبات مخصوصاً نخود و سویا، قارچ، آجیل به خصوص بادام هندی و فندق، آووکادو، کلم بروکلی، آرد جوی دو سر.
B12:  جگر، شیر، پنیر، تخم مرغ و ماهی.
پیریدوکسین (B6): جوانه گندم، آرد جوی دو سر، آجیل(مخصوصاً گردو)، حبوبات (مثل سویا، عدس، لوبیا)، جو، موز، بادام زمینی، کره، بادام زمینی، آووکادو، گندم، کشمش.
بیوتین (B7): تخم مرغ، جگر، گل کلم، قارچ، موز، هندوانه، توت فرنگی و بادام زمینی.
اسید فولیک(B9):  حبوبات پخته بخصوص انواع لوبیا، اسفناج، کاهو، جوانه گندم، کلم پیچ، کلم، باقلای سبز، زرده تخم مرغ، گوشت گاو، مرکبات و جگر. http://ravabet.tce.local/articles/view/articleid/497/lang/fa
منبع: دنیای تغذیه شماره

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/10:: 12:56 عصر     |     () نظر

<   <<   16   17   18   19   20   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها