سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که به تو گمان نیک برد با نیکویى در کار گمان وى را راست دار [نهج البلاغه]

 

ای مردم! حج و عمره از شعائر الهی هستند، خداوند می فرماید: هر کس به خانه خدا به عنوان حج یا عمره بیاید برای او اشکالی نیست که بر صفا و مروه بسیار طواف کند، و هر کس کار خیری را بدون چشم داشتی انجام دهد خداوند سپاسگزار داناست.

ای مردم! به حج خانه خدا بروید. هیچ خاندانی به خانه خدا وارد نمی شود مگر آنکه مستغنی می گردند و شاد می شوند، و هیچ خاندانی آن را ترک نمی کنند مگر آنکه منقطع می شوند و فقیر می گردند.

ای مردم! هیچ مومنی در موقف (عرفات، مشعر، منی) وقف نمی کند مگر آنکه خداوند گناهان گذشته او را تا آن وقت می آمرزد، و هرگاه که حجش پایان یافت اعمالشان را از سر می گیرد.

ای مردم! حاجیان کمک می شوند و آنچه خرج می کنند به آنان باز می گردد، و خداوند جزای محسنین را ضایع نمی نماید.

ای مردم! با دین کامل و با تفقه و فهم به حج خانه خدا بروید و از آن مشاهد مشرفه جز با توبه و دست کشیدن از گناه بر مگردید.

ای مردم! نماز را بپا دارید و زکات را بپردازید همانطور که خداوند عزوجل به شما فرمان داده است و اگر زمان طویلی بر شما گذشت و کوتاهی نمودید یا فراموش کردید، علی صاحب اختیار شماست و برای شما بیان می کند، او که خداوند عزوجل بعد از من عنوان امین بر خلقش او را منصوب نموده است. او از من است و من از اویم. او وآنان که از نسل من اند آنچه را نمدانید برای شما بیان می کنند. بدانید که حلال و حرام بیش از آن است که من همه آنها را بشمارم و معرفی کنم و بتوانم در یک مجلس به همه حلال ها دستور دهم و از همه حرام ها نهی کنم و پس مأمورم که از شما بیعت بگیرم و با شما دست بدهم بر اینکه قبول کنید آنچه از طرف خداوند عزوجل درباره امیرالمومنین علی و جانشینان بعد از او آورده ام که نسل من و اویند، و آن موضوع امامتی است که فقط در آنها بپا خواهد بود، و آخر ایشان مهدی است تا روزی که خدای مدبر قضا و قدر را ملاقات کند.

ای مردم! هر حلالی که شما را بدان راهنمایی کردم و هر حرامی که شما را از نهی نمودم، هرگز از آنها بر نگشته ام و تغییر نداده ام. این مطلب را به یاد داشته باشید و آن را تبدیل نکنید و تغییر ندهید. من سخن خود را تکرار می کنم: نماز را بپا دارید زکات را بپردازید و به کار نیک امر کنید و از منکرات نهی نمایید. بدانید که بالاترین امر به معروف آن است که سخن مرا بفهمید و آنرا به کسانی که حاضر نیستند برسانید و او را از طرف من به قبولش امر کنید و از مخالفتشان نهی نمایید، چرا که این دستوری از جانب خداوند عزوجل و از نزد من است، و هیچ امر به معروف و نهی از منکری نمیشود مگر با امام معصوم.

ای مردم! قرآن به شما می شناساند که امام بعد از علی فرزندان او هستند و من هم به شما شناساندم که آنان از نسل من و از نسل اویند. آنجا که خداوند در کتابش می فرماید: آن (امامت) را به عنوان کلمه باقی در نسل او قرار داد، و من نیز به شما گفتم: اگر به آن دو (قرآن و اهل بیت) تمسک کنید هر گز گمراه نمی شود.

ای مردم! تقوی را، تقوی را. از قیامت بر حذر باشید همانگونه که خدای عزوجل فرموده:زلزله قیامت شی عظیمی است.

مرگ و معاد و حساب و ترازوهای الهی و حسابرسی در پیشگاه رب العالمین و ثواب و عقاب را به یاد آورید. هر کس حسنه با خود بیاورد طبق آن ثواب داده می شود، و هر کس گناه بیاورد در بهشت او را نصیبی نخواهد بود.

 

بیعت گرفتن رسمی

ای مردم! شما بیش از آن هستید که با یک دست و در یک زمان با من دست دهید، و پرودگارم مرا مأمور کرده است که از زبان شما اقرار بگیرم درباره آنچه منعقد نمودم برای علی امیرالمؤمنین و امامانی که بعد از او می آیند و از نسل من و اویند، چنانکه به شما فهماندم که فرزندان من از صلب اویند.

پس همگی چنین بگویید: ما شنیدیم و اطاعت می کنیم و راضی هستیم و سر تسلیم فرود می آوریم درباره آنچه از جانب پرودگار ما و خودت به ما رساندی درباره امر امامت اماممان علی امیرالمؤمنین و امامانی که از صلب او به دنیا می آیند. بر این مطلب با قلب و با جان و با زبان و دستانمان با تو بیعت می کنیم. بر این عقیده زنده ایم و به آن می میریم و (روز قیامت) با آن محشور می شویم. تغییر نخواهیم داد تبدیل نمی کنیم و شک و انکار نمی نماییم و تردید به دل راه نمی دهیم و از این قول بر نمی گردیم و پیمان را نمی شکنیم. تو ما را به موعظه الهی نصیحت نمودی درباره علی امیرالمومنین و امامانی که گفتی بعد از او از نسل تو و فرزندان اویند، یعنی حسن وحسین و آنان که خداوند بعد از آن دو منصوب نموده است. پس برای آنان عهد و پیمان از ما گرفته شد، از قلب هایمان و جان و زبان و ضمائر و دستهایمان. هر کس توانست با دست بیعت می نماید و گرنه با زبانش اقرار می کند. هرگز در پی تغییر این عهد نیستیم و خداوند در این باره از نفسهایمان دگرگونی نبیند. ما این مطالب را از قول تو به نزدیک و دور از فرزندانمان و فامیلمان می رسانیم. و خدا را بر آن شاهد می گیریم. خداوند در شاهد بودن کفایت می کند و تو نیز بر این اقرار ما شاهد هستی.

ای مردم! چه می گویید؟ خداوند هر صدایی را و پنهان های هر کسی را می داند. پس هر کس هدایت یافت به نفع خودش است و هر کس گمراه شده است، و هر کس بیعت کند با خداوند بیعت می کند. دست خداوند بر روی بیعت کنندگان است.

ای مردم! با خدا بیعت نمایید و با علی امیرالؤمنین و حسن و حسین و امامان از ایشان در آخرت، به عنوان امامتی که در نسل ایشان باقی است بیعت کنید. خداوند بیعت شکنان را هلاک و وفاداران را مورد رحمت قرار می دهد، و هر کس بیعت را بشکند به ضرر خویش شکسته است، و هر کس به آنچه با خدا پیمان بسته وفا کند خداوند به او اجر عظیمی عنایت می فرماید.

ای مردم! آنچه به شما گفتم بگویید (تکرار کنید)، و به علی به عنوان «امیرالمؤمنین» سلام کنید و بگویید: شنیدیم واطاعت کردیم. پرودگارا مغفرت تو را می خواهیم و بازگشت به سوی تو ست. و بگویید: حمد و سپاس خدای را که ما را به این راه هدایت کرد، و اگر خداوند هدایت نمی کرد ما هدایت نمی شدیم. فرستادگان پرودگارمان به حق آمده اند.

ای مردم! فضایل علی بن ابی طالب نزد خداوند- که در قرآن آن را نازل کرده- بیش از آن است که همه را در یک مجلس بشمارم. پس هر کس درباره آنها به شما خبر داد و معرفت آن را داشت او را تصدیق کنید.

ای مردم! هر کس خدا و رسولش و علی و امامانی را ذکر کردم اطاعت کند به رستگاری بزرگ دست یافته است. ای مردم، کسانی که برای بیعت با او و قبول ولایت او و سلام کردن به عنوان «امیرالمؤمنین» با او، سبقت بگیرند آنان رستگارنند و در باغ های بهشت خواهند بود.

ای مردم! سخنی بگویید که به خاطر آن خداوند از شما راضی شود، و اگر شما و همه کسانی که در زمین هستند کافر شوند به خدا ضرری نمی رسانند. خدایا، به خاطر آنچه ادا کردم و امر نمودم مؤمنین را بیامرز و بر منکرین که کافرند غضب نما، وحمد و سپاس مخصوص خداوند عالم است.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/2:: 7:43 صبح     |     () نظر

عبور از دلبستگی ها...


 

1. کوله باری از رازها ره آورد سفر است

حج، تداعی سیر الهی است هدایتی است که آدمی ماسوی را ترک کرده خدا را طلب می کند،باران رحمت تولی و تبری جامه تیرگی ها رااز اقامت انسانیت می شوید ،بعد از مدت ها انتظار، اینک روزگاری که ... دریچه ای آبی به درک بی کرانه حقیقت گشوده شده و ضیافت نور برپاست ! و اینجاست که منافع دنیوی خاک بر سر می شوند و غبار عبور از دنیا برای رسیدن به حقیقت فضای حادثه را عطرآگین می کند. اینجاست که از دلواپسی های جان فرسای دنیا درمانده، به دنبال آوای دل نوازدعوت ابراهیمی لبیک می گوید. خاک را رها کرده و مهمان افلاک می شود.

از لحظه ای که بوی «جده» را از ابتدای راه احساس می کند با نجوای فرشتگان همگام می شود و هرآنچه از تکبیر و تسبیح می داند جاری از زبانش زمزمه می شود.

اینک فاصله تا دلبستگی ها زیاد نیست، تا مدینه ، منزلگاه هزاران حادثه، سرزمین اشک ها و لبخندها، سرزمین عبور تابوت های غربت و تیرگی های عداوت، سرزمین حضور رسول و فراق های آتشین. آسمانی که روشن ترین روزهایش را در تماشای بیکرانه به تماشا نشسته و شب هایش عقده دار تدفین شبانه و سوگوار رازهای سر به مهر است  واینک ...

اینجا میثاق دل های رها شده از دلبستگی هاست، شکوه عبادت را در سرزمین نبوی تماشا کردن است همان عبارتی را که پیامبر اسلام(ص) آن را پایه و رکن دین فریاد کرد و دل های رمیده و دل های محزون را به این خانه (کعبه) معطوف ساخت.

2.سکوت و آرامش نگاه است به سوی گنبد سبز آرزو...

اینجا سجده گاه نیایش است، قدم به قدم در مسجدالنبی، مکانی که در چشمانش هزاران خاطره از قدم های رسول نقش بسته و در تمنای لب گشودن و سخن راندن به گوش دوران سالیان سال است که ایستاده. لحظاتی چند خاطرات شیرمرد زمان، علی(ع)را چون حامی ستوده و ترنم ترنم، نشان از پر و بال جبرئیل و وحی دارد.

در گوشه گوشه ی مسجدالنبی ستون ها  صبورانه  وبا غرور به تماشا نشسته اند. اسطوانه التوبه، یادگار توبه های نصوح و رحمانیت پروردگار و اسطوانه الحنانه که عمری تکیه گاه پیامبر(ص) و با شانه های پیامبر(ص) خو گرفته بود و اینک در فراق پیامبر(ص) به امید سبزی فردا لحظه شماری می کند.

اسطوانه الحرس که از ردپای عشق و وفاداری  و حمایت علی(ع) نشان گرفته است. اسطوانه قرعه را که پیامبر(ص)پیرامون مکانش فرمودند: اگر مردم اهمیت این زمین را می دانستند برای نماز  خواندن در این مکان میان خود قرعه می انداختند.

اسطوانه الوفود از خوان رحمت رسول (ص) رازها دارد آنگاه که ساعت ها سران قبایل قصد ملاقات ایشان می کردند و چه صمیمانه  در کنارشان جای می گرفت و شنوای حرف هایشان می شد.

اسطوانه السریر که نظاره گر ایام اعتکاف  رسول الله(ص) بود لحظات ملکوتی که حتی خلوت قدسیان را به تماشا می کشاند. اسطوانه المهاجرین که محل ماوای یاران شفیقی بود  که خانه و کاشانه خود را رها کرده و در آرزوی  همجواری با مولایشان پای این ستون به گفت و گو می نشستند.

السلام علیکم ائمه الهدی

بوی بهشت می دهد و به وسعت غریبانه ها ست پشت حصار تنهاییش سرهای احساس دخیل بسته اند و تمنای تماشای مظلومیت ها  را دارند اشک ها روان می شود و دل ها چون کبوتران بی قرار روانه خاک خا موشش می شوند تا دانه چین راز نهفته اش باشند. آری همان رازی که پشت پرده خاک است و مقابلش حصار.

اللهم عجل لولیک الفرج

آرزو کنیم آمدنش را تا بیاید و آرام کند بغض گرفته بقیع را. ناله ها از سر غربت این خاک، قلب شیعه را چنگ می زند اما گویی باید اینجا به زینب(س) اقتدا کرد آنگاه که در شب تدفین فاطمه(س) آستین در دهان می گرفت تا صدای گریه اش را نا محرمان نشنوند، به یاد بغض گلوگیر حسن(ع) و هق هق پنهان حسین(ع). بغضی که عمری تمنای مرثیه سرایی در کنار حصار بقیع را داشته بی امان رها می شود و آتش آه سردی و سکوت حصار را در هم می شکند وبه خاطر بسپار غریبی و سکوت و  تاریکی فضایش را که هر لحظه اندوه را در گوش زائران می سراید. اینجا بقیع است !خاکی به وسعت دار و ندار شیعه و اینک لبیک...

شجره، راز دار سنگینی و سبکباری قدم های رسول است آن گاه که موسیقی متانت قدم هایش گوش سنگ فرش های شجره را نوازش می داد و شجره بوسه گاه قدم های رسول بود و نغمه های آغازین دیدار را از این مکان زمزمه می کرد کاش گوش جان باز کنیم و نغمه های عاشقانه اش حین احرام بشنویم...

اینجا برهنگی از زینت دنیاست ،و رهایی از تعلقات است ،و شستن غبارآلودگی از قامت انسانیت است ،پوشیدن لباسی به سپیدی جامه آخرت برای محشور شدن در صحرای محشر و اینک برای ورود به این صحرا، جامه ای ممارستی برای حس برابری  و برادری.

کعبه ی دل های عاشق ...

و گرداگرد کعبه، فریاد معنوی دل ها، گویی سجده گاه کبوتران سپید می گردد.

شکوه عبادت، لحظه هایی که رازهای بندگی گشوده می شود و منافع دنیوی خاک بر سر می شوند و شوق عبور از دنیا برای رسیدن به حقیقت فضای حادثه را عطر آگین می کند و توکل سد شیطان است. مباد که حسرت پرواز در این سفر یار همیشگی ما شود. نغمه ها از آوای انسان فرشته خویی است  که طواف عشق را در بیت المعمور آغاز می کند و هم پای فرشتگان لبیک گویان دانا و شنوای حج می شود.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/1:: 10:56 صبح     |     () نظر

<   <<   31      
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها