سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خردهایتان را متّهم کنید که خطا از اعتماد به آنها پدید می آید . [امام علی علیه السلام]
مطالب خواندنی

 

 بهداشت روانی سالم ،لازمه موفقیت

برای شروع بحث بهتر است از بهداشت روانی تعریفی را ارائه کنیم. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: بهداشت روانی عبارت است از "توانایی کامل برای ایفای نقش‌های اجتماعی، روانی و جسمی" این سازمان معتقد است که بهداشت روانی فقط نداشتن بیماری یا عقب ماندگی نیست بنابراین کسی که احساس ناراحتی نکند از نظر روانی سالم محسوب می‌شود.




بهداشت روانی، همان سلامت فکر و قدرت سازگاری فرد با محیط و اطرافیان است همچنان که از جسم خود دفاع می‌کنیم روح خود را نیز باید مقاوم‌تر کنیم تا زندگی بهتری داشته باشیم در زندگی "چگونه بودن" خیلی مهمتر از "بودن یا نبودن"‌است ایجاد فرصت برای شکوفایی استعدادها، توانایی‌ها و کنار آمدن با خود و دیگران یکی از اهداف مهم و اساسی بهداشت روانی است.

 جوامع مختلف سعی می‌کنند تا سیاست‌های مربوط به بهداشت روانی را سازماندهی کنند، اصول کلی، در این تلاش، سالم‌سازی محیط فردی و اجتماعی است که افراد جامعه را در بر می‌گیرد این نگرش حکم می‌کند که خانواده‌ها بیش از پیش با بهداشت روانی خانواده و چگونگی پیشگیری و درمان بیماری‌های روحی آشنا شوند.

چون در برخورد با چالش‌ها و مشکلات روزمره، ما براساس ویژگی‌های روانی خود با آنها برخورد می‌کنیم هرچه از سلامت روانی بیشتری برخوردار باشیم به یقین آسیب‌پذیری ما کمتر خواهد بود با برخورداری از سلامت فکر و روان می‌توانیم به موفقیت‌های بیشتری برسیم و بیش از پیش بر مشکلات غلبه کنیم.

برای شروع بحث بهتر است از بهداشت روانی تعریفی را ارائه کنیم. سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: بهداشت روانی عبارت است از "توانایی کامل برای ایفای نقش‌های اجتماعی، روانی و جسمی" این سازمان معتقد است که بهداشت روانی فقط نداشتن بیماری یا عقب ماندگی نیست بنابراین کسی که احساس ناراحتی نکند از نظر روانی سالم محسوب می‌شود.

ویژگی‌های فردی شخص دارای بهداشت روانی:

? نسبت به خود، خانواده و جامعه بی‌تفاوت نیست

? با دیگران سازگاری دارد

? شاد و مثبت‌اندیش است

? به خود و دیگران احترام می‌گذارد

? بدبین نیست

? به نقاط قوت و ضعف خود آگاهی دارد

? انعطاف‌پذیر است

? شناخت او از واقعیت نسبتا دقیق است و برای رسیدن به هدف‌های خود براساس عقل و احساس عمل می‌کند

? نسبت به خود نگرش مثبت دارد و ناکامی‌ها را تحمل می‌کند

? توانایی حل مشکلات خود را د ارد

? از اوقات فراغت خود به نحو مطلوب استفاده می‌کند

? در مواجهه با مشکلات اجتماعی، کنترل و تعامل خود را از دست نمی‌دهد

? استعدادهایش به طور هماهنگ و به خوبی رشد می‌کند.

? برای خود ارزش قائل است چون می‌داند آفریده خداست

? دنیا را گذرگاهی برای رسیدن به آخرت می‌داند

? رابطه‌اش با دیگران سازنده و مثبت است

? نیازهایش را از طریقی برآورده می‌کند که با ارزش‌های اجتماعی منافات نداشته باشد

? صابر، صادق، درستکار و بخشنده، استغفار کننده و فرزند خویشتن خویش است

? در نظر دیگران فرد موجهی محسوب می‌شود، زیرا در همه کارها متعادل است.

 

عوامل موثر در بهداشت روانی،


الف) تغذیه:

حالات روحی ما در انتخاب نوع غذایی که می‌خوریم موثرند. ما در حالات مختلف غذاهای متفاوت را طلب می‌کنیم، هنگام احساس قدرت و پیروزی به غذاهای گوشتی، هنگام احساس تنوع و تحول به غذاهایی با انواع سس و هنگام اضطراب یا پرخاشگری به خوراکی‌های گاز زدنی تمایل داریم، در حالی که وقتی خسته هستیم چای و قهوه را ترجیح می‌دهیم بنابراین با شناخت خود و سوخت و ساز بدن می‌توانیم با انتخاب مواد خوراکی مناسب به آرامش بیشتری دست یابیم و از خوردن لذت ببریم.

ب) ایمان:

اعتقادات و باورهای مذهبی قادر است در مصیبت‌های زندگی، از فرد افسرده و مایوس انسانی امیدوار و محکم بسازد، چنان که هرگز خود را تنها و بیمناک احساس نکند او باور دارد که خدا پیوسته با اوست، در رویارویی با سختی‌های زندگی تنها نیست و خدای مهربان به او علاقه و توجه دارد.

ج) مدرسه:

مسئولیت اولیای مدرسه فقط در پرورش نیروی عقلی و آشنا کردن دانش‌آموزان به مسائل اجتماعی و اخلاقی خلاصه نمی‌شود، مدرسه، مسئول تغییر و اصلاح رفتارهای ناسازگارانه و تامین بلوغ عاطفی و سلامت روانی دانش‌آموز نیز است در مدرسه، فرزندان دوست داشتن و دوست داشته شدن را تجربه می‌کند.

د) ورزش:

ورزش یکی از رموز سلامت جسمانی از لحاظ احساسات، عواطف، شخصیت اجتماعی و نوعدوستی کامل‌تر و در فعالیت‌های شغلی و حرفه‌ای موفق‌ترند. ورزش، موجب اعتماد به نفس در فرد شده، او را متعادل، متفکر و سازگار با محیط می‌کند.

با ورزش شخص کمتر دچار حسادت، حقارت و ستیزه‌جویی می‌شود و در نتیجه از سلامت روانی بهتری برخوردار خواهند بود.


? راه‌های تقویت بهداشت روانی فرزندان و خانواده:

? اگر با ناراحتی‌های روانی فرزندان روبرو شدیم با حوصله و متانت، آنها را رفع کنیم و از تصمیم‌های عجولانه بپرهیزیم.

? در ناراحتی‌های شدید، درد دل و گریه کردن باعث تخلیه روانی و آرامش می‌شود.

? مشارکت‌جو باشیم تا دوستان جدید بیابیم.

? از مشاهده فعالیت‌های جدید دیگران لذت ببریم .

? با پرورش ابعاد روحی، معنوی و مذهبی شخصیت خود و خانواده‌مان به سلامت روانی بالاتری دست یابیم.

? با احترام به دیگران به بهداشت روانی خود و دیگران کمک کنیم.

? زمینه‌های اعتماد را فراهم کنیم.

? به احساسات اعضای خانواده‌مان توجه کنیم و ویژگی‌های آنها را بشناسیم.

? محیط زندگی را تا حد توان جذاب و پرنشاط کنیم.

? فرصت‌های مناسب برای بروز احساسات و شخصیت فرزندانمان را ایجاد کنیم.

? رفتار والدین در خانواده به گونه‌ای باشد تا فرزندان خود را در زندگی شاد و فارغ از گرفتاری‌ها احساس کنند.

? همیشه احساس موفقیت و ارزشمندی خود و اعضای خانواده را بیان کنیم.

? با انجام فرایض دینی و رفتارهای صحیح فرزندان را متوجه کنیم که مذهب، تامین کننده بهداشت روانی است.

? هرچه بتوانیم با جامعه و افراد آن سازگاری بیشتری داشته باشیم از بهداشت روانی بالاتری برخوردار خواهیم بود.

? به جای گریز ازسختی‌ها و مشکلات، باید قدرت عمل و تفکر خود را در مقابله با آنها افزایش دهیم تا خود و اعضای خانواده به شادی، صفا و آرامش برسیم.

? دستورات الهی را به خوبی عمل کنیم تا از هرگونه‌ خودخواهی، بدبینی، تنهایی و نگرانی مصون باشیم.

? به فرزندان بیاموزیم که حتی در تجربه‌های تلخ زندگی نیز فرصت‌های خوبی وجود دارد که باید کشف شود و در زندگی به کار برود.

? به فرزندان آموزش دهیم به جای سرکوب احساسات آزاردهنده مثل حسادت، کینه‌توزی و ... آن احساسات را به گونه‌ای صحیح بیان و خود را آرام کنند.

? برای اصلاح رفتار فرزند هرگز از شیوه تحقیر و سرزنش استفاده نکنیم بلکه با مطرح کردن نقاط مثبت آنها ضعف‌هایشان را نیز گوشزد کنیم.

? اگر امید داشتن را به فرزاندانمان بیاموزیم همیشه از سلامت روانی برخوردار خواهند بود.

?در مقابل فرزندانمان از دیگران بدگویی نکنیم و اگر به منظور پیشگیری از خطرهای احتمالی، معایب افراد نابهنجار را می‌گوییم به آ‌نها خاطرنشان کنیم که "این رفتار آن افراد است که بد است نه خود آن افراد"

? در عین تکریم شخصیت و ابراز محبت وتوجه به فرزند، در اصلاح رفتارهای ناپسند او تلاش کنیم تا خویشتن‌داری مثبت که رمز بهداشت روانی است در فرزندانمان تقویت شود.

? فرزندان را با نوع رفتارهایی که از آنان انتظار داریم، آشنا کنیم.

? هنر ارتباط سالم و موثر با دیگران را خودمان بیاموزیم و به فرزندان نیز آموزش دهیم.

? انتظارات خود و اعضای خانواده را با واقعیات تطبیق دهیم.

? در مواقع ضروری می‌توانیم به موقع از دیگران کمک بگیریم. برخی از مشکلات را به تنهایی نمی‌توان حل کرد در این‌گونه موارد بهتر است از مشاور یا روانشناس یاری بخواهیم.

? با اتکا به خدای بزرگ نقطه اطمینان‌بخش را پیدا می‌کنیم که موثرترین داروی شفابخش نگرانی‌ها و اضطراب‌‌های ماست؛ بایاد خدا و رشد معنویت در خانواده، بهداشت روانی خود و اعضای خانواده را بیمه کنیم.


 

 

 

****

 

منبع : مقاله " بهداشت روانی سالم ، لازمه موفقیت " برگرفته


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/24:: 10:0 صبح     |     () نظر

تجارب مدیریتی

تجارب مدیریتی

تجربه، مهمترین عامل در فراگیری قابلیت های مدیریتی است. بررسی ها نشان می دهد کسب قابلیت های مدیریتی، تا 70 درصد از طریق تجربه صورت می پذیرد. اینکه ما فردی را در سازمان خود مجرب می نامیم و شایسته عهده دار شدن مسوولیتی می دانیم، ناشی از همین موضوع است.

افراد به مرور و با قرارگرفتن در موقعیت های مختلف، به توانایی هایی می رسند که بوسیله آن می توانند با مسایل گوناگون روبرو شده و بر شرایط دشوار غلبه نمایند. اینگونه است که می توان گفت هر ماموریت جدید، مهارت جدیدی را به ما آموزش می دهد که یک تجربه سازنده است.

برای تجربه مدیریتی می توان تعاریفی مختلف و از ابعاد گوناگون ارایه نمود. از یک منظر، تجربه مدیریتی هر اقدام، ماموریت یا پروژه ای است که موجب ایجاد تغییر و یا ارتقاء در سطح عملکرد سازمان از طریق بکارگیری رویکردها، شیوه ها و روش های مدیریتی می شود. همچنین تجربه مدیریتی را می توان فرایند مواجهه و شناخت مساله، اتخاذ تصمیم و اقدام در جهت اجرای آن در جریان حل یک مساله یا مشکل جدید تعریف نمود.

مستندسازی تجربه مدیریتی نیز فرایندی است که طی آن با دیدگاهی جامع، به ثبت یک تجربه مدیریتی می پردازیم به گونه ای که دیگران بتوانند با مراجعه به مستندی که تهیه شده است، به ابعاد گوناگون تجربه و فرایند تحقق آن پی برده و از آن درس آموزی و یادگیری لازم را داشته باشند.

مستند سازی تجربه مدیریتی می تواند به شیوه های مختلف انجام شود و از آن جمله، استفاده از فیلم و تصاویر و ابزارهای دیگر برای ثبت وقایع و اتفاقات مهم و مرتبط است. اما یک روش بهینه در مستندسازی تجربه مدیریتی ، مستندسازی مکتوب و تهیه یک مقاله یا متنی مشابه آن با قابلیت انتقال تجربه مدیریتی با تمام گستردگی ها و پیچیدگی های تجربه می باشد.

وقتی یک تجربه مدیریتی تدوین و مستندسازی می شود می توان برای آن کاربردهای مختلفی در جهت آموزش، هم آموزی و یادگیری سازمانی متصور بود. باید توجه داشت که تجربه منبع اصلی آموزش مدیریت، وظایف، مسؤولیت ها و چالش های شغل است.

 


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/24:: 9:57 صبح     |     () نظر

 

دعا از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه

1-       اخلاص در دعا و انقطاع از غیر خدای تعالی

از عواملی که در پرورش و تعالی روح انسان اثر بسزایی دارد، دعا و مسئلت از درگاه خداوند متعال است، دعا به انسان امید و نشاط می دهد، اما چگونگی و کیفیت دعا نیز مطلب مهمی است که پس از لزوم اصل دعا باید مورد بررسی قرار گیرد. خداوند که انسان را آفریده و هر چه لازمه خلقت بوده به او عطا نموده، مهربانترین و نزدیک ترین کس به انسان است، تا جایی که قرآن می فرماید: 

ما انسان را خلق کرده ایم و از وسواس و اندیشه های نفس او کاملا آگاهیم، که از رگ گردن به او نزدیکتریم. ( سوره ق آیه 16 ) 

 

همچنین قرآن می فرماید: ای رسول ما ! چون بندگانم سراغ مرا از تو گیرند، بدانند که من به آنها نزدیکم و هر که مرا خواند دعای او را اجابت کنم، پس باید دعوت مرا بپذیرند و به من بگروند، باشد تا به سعادت راه یابند. ( سوره بقره آیه 186 )  

وچه وسیله ای می تواند مطمئن تر از رابطه ای باشد که بین تو و خداست، اگر به آن چنگ زنی مطمئن ترین ، وسیله ای است که بین تو و خدایت ایجاد رابطه کند. به کسی که تو را آفریده و روزی ات داده وآنچه لازمه خلقت بوده به تو بخشیده پناه ببر و پرستش تو ویژه او باشد و میل و رغبت تو به سوی اوست، و تنها از او بترس. در تمام کارها خویشتن را به خدا بسپار که خود را به پناهگاه مطمئن و نیرومندی سپرده ای، و به هنگام دعا با اخلاص پروردگارت را بخوان که بخشش و حرمان به دست اوست و همواره از خدا بخواه که هر چه خیر است برای تو پیش آورد. آن گاه که در راه راست هدایت یافتی، در برابر پروردگارت سخت خاضع و خاشع باش.

خلاصه کلام این که: بهترین تکیه گاه و دستاویز برای انسان خدای تعالی است که او را خلق کرده و عالم همه تحت قدرت و فرمـانروایی اوست و هیــچ نفع و ضرری به کسی نمی رسد، مگر این که او اراده کند و باید خالصانه از او درخواست نمود.  

 

2-      گمان نیک، امید به اجابت، شوق به دعا و نهی از ناامیدی

بدان همان کسی که گنج های آسمان و زمین در اختیار اوست، به تو اجازه دعا و درخواست داده است و اجابت آن را نیز تضمین نموده، به تو امر کرده از او بخواهی تا به تو عطا کند و از او درخواست رحمت نمایی تا رحمتش را بر تو فرو فرستد. خداوند بین تو و خودش کسی قرار نداده که حجاب و فاصله باشد، تو را مجبور نساخته که به شفیع و واسطه ای پناه ببری و مانعت نشده که اگر کار خلافی نمودی توبه کنی و در کیفر تو تعجیل ننموده و در انابه و بازگشت به تو عیب نگرفته است. در آن که فضاحت و رسوایی سزاوارتر است، تو را رسوا نساخته و برای بازگشت و قبول توبه شرایط سنگینی قایل نشده و در جریمه با تو به مناقشه نپرداخته و تو را از رحمتش مایوس نساخته است، بلکه بازگشت تو را از گناه، حسنه و نیکی قرار داده و گناه تو را یکی حساب کرده و نیکی ات را ده تا به حساب آورده، و در توبه و بازگشت و عذرخواهی را به رویت گشوده است، پس آن گاه که صدایش کنی بشنود و آن زمان که نجوا نمایی سخنت را داند. پس حاجتت را بسوی او می بری و آن چنان که هستی در پیشگاه او خود را نشان می دهی، هر گاه بخواهی با او درد و دل می کنی و ناراحتی ها و مشکلاتت را در برابر او قرار می دهی، از او در کارهایت استعانت می جویی و از خزائن رحمتش چیزهایی را می خواهی که جز او کسی قادر به اعطا نیست، مانند عمر بیشتر، تندرستی و وسعت روزی.

پس هرگاه خواستی به وسیله دعا می توانی درهای نعمت خدا را بگشایی و باران رحمت خدا را فرود آوری. پس باید از کسی درخواست نمود که همه چیز در دست اوست و خودش فرموده از من طلب کنید و درخواست نمایید به شما عطا می کنم، لذا دیگر عذری برای سائلان باقی نگذاشته است. گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست؟

نباید از تاخیر اجابت دعا مایوس شد، زیرا اجابت نشدن ممکن است به علت یکی از این چهار احتمال باشد:

الف- بخشش به اندازه نیت است، یعنی در دعا خلوص و انقطاع لازم است و کوشش در طلب از خدا، و اگر با نیت خالص دعا شود، اجابت آن تضمین شده است.

ب- گاهی ممکن است تاخیر اجابت برای این باشد که سائل بیشتر در خانه خدا را بکوبد و بیشتر اشتغال به دعا داشته باشد و انابه کند، تا این الحاح موجب اجر بیشتری برای او باشد و پاداش بیشتری بگیرد.

 امام صادق علیه السلام می فرمایند: همانا بنده ای دعاکند، پس خدای عزوجل به دو فرشته فرماید: من دعای او را به اجابت رساندم، ولی حاجتش را نگهدارید زیرا که من دوست دارم صدای او را بشنوم، و همانا بنده ای هم هست که دعا کند، پس خدای تبارک و تعالی فرماید: زود حاجتش را بدهید که صدایش را خوش ندارم.

ج- گاهی ممکن است اجابت نشدن به این دلیل باشد که بهتر از آن را خدا می خواهد به دعا کننده بدهد یا در همین دنیا یا در آخرت.

د- گاهی ممکن است اجابت نکند، به دلیل این که اجابت نکردن برای تو بهتر است. زیرا گاهی ممکن است اگر دعای تو اجابت شود، اجابت شدن دعا و رسیدن تو   به خواسته ات برای دینت ضرر داشته باشد.

قرآن می فرماید: چه بسیار شود که دوست دار چیزی هستید و در واقع شر و فساد شما در آن است و خداوند به مصالح امور داناست و شما نادانید. ( سوره بقره آیه 216 )

3-     در دعا چه چیزی را باید درخواست کرد:

در پاسخ به این سوال، یک قاعده کلی بیان می نمایند که باید خواسته تو چیزی باشد که جمال و زیبایی اش برایت باقی و وبال و بدی اش از تو رخت بربندد.    

قرآن می فرماید: آنچه نزد شماست نابود می شود و آنچه نزد خداست تا ابد باقی می ماند و البته اجری که به صابران بدهیم بسیار بهتر از عملی است که به جا می آورند. ( سوره نحل آیه 96 )

باید از خداوند چیزی را خواست که باعث قرب به او گردد. اگر صحت جسم از خدا    می خواهیم، برای خدمت به خدا و خلق باشد، خدمت به خدا و خلق است که زیبایی و جمالش باقی می ماند. و اگر از خدا مال طلب می نماییم، باید طلب مال حلال باشد و آن هم همراه با صرف در راه هایی که باعث قرب به خدا گردد و مال اگر در راه خدا صرف شود، برای انسان باقی می ماند.

 

  (برگرفته از نامه 31 نهج البلاغه )

                                                                                            

[صفحه اصلی ]


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/24:: 9:56 صبح     |     () نظر

دیگر نگران نیامدن قبض تلفن ثابت و همراه خود نباشید با استفاده از سامانه 1818 میتوانید بدون داشتن قبض ، صورتحساب تلفن ثابت و همراهتان را در هر زمان از شبانه روز حتی ایام تعطیل پرداخت نمائید .

 

روش پرداخت توسط سیستم 1818

سیستم پرداخت 1818 از طریق دو درگاه قابل استفاده میباشد .

1- درگاه تلفنی

2- درگاه اینترنتی

درگاه تلفنی 1818 :

برای استفاده از این درگاه ، مشترک با شماره تلفن 1818 تماس حاصل نموده و ضمن اطلاع از مبلغ صورتحساب خود با وارد کردن شماره تلفن (همراه با کد شهر مربوطه) نسبت به پرداخت قبض اقدام می نماید .جهت پرداخت قبوض مشترکین باید یکی از کارتهای شبکه شتاب و رمز دوم (رمز خرید اینترنتی) آن را در اختیار داشته باشند .

 

درگاه اینترنتی 1818 :

برای استفاده از این درگاه مشترکین طی مراحل زیر میتوانند از مبلغ قبض اطلاع یافته و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند .

v      مراجعه به سایت اداره مخابرات شهرستان شهرضا

v      انتخاب پرداخت اینترنتی قبض های تلفن

v      انتخاب گزینه پرداخت از لینک مربوطه.

v      ورود شماره تلفن مورد نظر به صورت کامل (همراه با کد شهر مربوط) و یا شماره تلفن همراه

v      درصورت بدهکار بودن شماره تلفن گزینه سیستم پرداخت 1818 ظاهر خواهد شد .

v      انتخاب گزینه سیستم پرداخت 1818 .

v      ورود شماره 16 رقمی مندرج برروی کارت عضو شتاب .

v      ورود رمز دوم کارت (رمز خرید اینترنتی).

v      انتخاب گزینه پرداخت .

v      دریافت رسید پرداخت همراه با کد پیگیری.

v   درصورتیکه مبلغ نمایش داده شده قبلا پرداخت شده باشد به مشترک اطلاع داده می شود و از پرداخت مجدد جلوگیری به عمل می آید .


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/24:: 9:53 صبح     |     () نظر

با بهترین روشهای پاکسازی ویروس از فلش مموری آشنا شوید
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ فلش مموری ها خطرناک ترین عامل انتقال ویروس های کامپیوتری هستند و ویروس های معروفی مانند Flame، استاکس نت و Duqu نیزبه همین روش انتشار یافته اند.

اگر شما هم جزء افرادی هستید که به طور مرتب اطلاعاتی مانند عکس و اسناد اداری را با فلش مموری خود جا به جا می کنید، باید بدانید احتمال اینکه فلش مموری شما به ویروس آلوده شده باشد، بیش از 90 درصد است.

در ادامه این گزارش شما را با مؤثرترین روشهای پاکسازی ویروس از فلش مموری آشنا می کنیم.

اولین نکته ای که باید بدان توجه داشت این است که کامپیوتری که خود عامل آلوده سازی فلش بوده، نمی تواند برای پاک کردن ویروس مورد استفاده قرار بگیرد و شانس پاکسازی ویروس توسط یک سیستم سالم با آنتی ویروس مناسب نیز فقط حدود 20 درصد است چراکه ممکن است این کامپیوتر نیز به محض اتصال فلش مموری ویروسی، آلوده گردد.

بنابراین پاک کردن ویروس از فلش مموری توسط یک کامپیوتر سالم ریسک بزرگی است که متخصصان انجام آن را توصیه نمی کنند و معمولاً در 80 درصد مواقع کامپیوترهای دارای آنتی ویروس های قوی نیز قربانی ویروس می شوند.

*برای پاکسازی فلش مموری از سیستم عامل های غیر ویندوز استفاده کنید
عباس حسینی، کارشناس امنیت اطلاعات در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه فرمت کردن فلش مموری ویروسی توسط کامپیوتر آلوده هیچ فایده ای ندارد، اظهار داشت: با انجام این کار فقط فایل های دیتا از فلش پاک شده و ویروس ها باقی می مانند.

وی استفاده از سیستم عامل های غیر از ویندوز مانند لینوکس و مکینتاش را بهترین راه پاکسازی ویروس از فلش مموری ها دانست و گفت: ویروس هایی که در سیستم عامل ویندوز پنهان شده و یا به شکل فیلم، عکس و فایل های Word یا Excel دیده می شوند، در لینوکس یا مکینتاش به شکل اصلی خود مشاهده شده و کاربر می تواند به راحتی آنها را از بین ببرد.

حسینی تصریح کرد: ویروس های موجود در فلش مموری ها دارای چند ویژگی هستند که شناسایی آنها را آسان می سازد و از این میان می توان به حجم و پسوند این فایل ها اشاره کرد.

این کارشناس امنیت اطلاعات ادامه داد: ویروس ها فایل های اجرایی (با پسوند .EXE) کوچکی هستند که معمولاً کمتر از یک مگابایت حجم داشته و با آیکون های دیگر برنامه های ویندوز مانند فیلم و عکس مشاهده می شوند.

این گزارش حاکیست، یکی از راههای معمول ویروس ها برای انتشار استفاده از فایل Autorun.inf است که در ریشه (Root) فلش مموری وجود داشته و می توانند ویروس را ناخواسته و بدون کلیک کاربر فعال سازند.

هنگامی که شما با سیستم عامل لینوکس یا مکینتاش به فلش مموری متصل می شوید، مشاهده فایل Autorun.inf برای شما امکانپذیر شده و می توانید آن را پاک کرده یا به یک فولدر دیگر منتقل سازید.

بهترین راه برای جلوگیری از اجرای فایل اتوران توسط فلش مموری این است که شما یک فولدر با نام Autorun.inf ایجاد کرده و فایل را به آن پوشه منتقل کنید چرا که از این طریق فلش دیگر قادر به ساخت فولدری با این نام نیست و قابلیت اجرای ویروس از فلش سلب می شود.

البته به خاطر داشته باشید که ویروس های جدید از Autorun فقط به عنوان یکی از راههای احتمالی انتشار خود استفاده می کنند و در صورت بسته بودن آن، راه حل های پیچیده تری برای اجرا دارند.

*راهکارهایی برای هنگامی که با پیغام Access Denied مواجه می شوید
در برخی موارد کاربران با اتصال فلش مموری به کامپیوتر و کلیک بر روی آیکون آن در ویندوز، با پیغام هایی مانند Access Denied و یا Open With روبرو می شوند که در چنین مواردی اگر هسته اصلی ویروس بر روی کامپیوتر شخص نباشد امکان پاکسازی ویروس و دسترسی به اطلاعات آن وجود دارد.

برای این کار کاربر ابتدا باید My Computer را باز کرده، به منوی Tools رفته و Folder Options را انتخاب نماید و از تب View روی گزینه Show Hidden Files and Folders را تیک زده و تیک Hide Protected Operating File System را بردارد.

در ادامه بر روی منوی start راست کلیک کرده و Explorer را انتخاب می‌کند و در پنجره Explorer قسمت سمت چپ آن فلش ‌مموری را انتخاب نموده و فایل‌های Auto run وRecycler را که به صورت پنهان هستند، از سمت راست داخل فلش پاک می ‌کند.

در پایان کاربر باید فلش‌ را از سیستم جدا کرده و دوباره به کامپیوتر متصل کند تا بتواند به راحتی از فایل های داخل فلش مموری استفاده نماید.v

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/5/24:: 9:44 صبح     |     () نظر

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها