سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر که در آنچه فرا می گیرد بسیار بیندیشد، دانش خود را استوار ساخته و آنچه را نفهمیده می فهمد . [امام علی علیه السلام]
خطوط ای وان (E1)، نام خطوط مخابراتی مخصوصی است که در نقاط مختلف جهان از جمله ایران استفاده می‌شود و برروی هر خط آن تعداد 30 خط تلفن معمولی شبیه‌سازی می‌شود.

به گزارش سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حال حاضر شرکت مخابرات ایران خطوط نامبرده را از طریق شرکت خدمات اول TCT در تهران و کرج این سرویس را ارائه می‌دهد که مدارک لازم برای متقاضیان شامل روزنامه رسمی که از تاریخ انتشار آن دو سال نگذشته باشد، اساسنامه شرکت، آگهی تاسیس، کد اقتصادی (گواهینامه ثبت نام مودیان مالیاتی)، شناسنامه ملی شرکت، معرفی‌نامه نماینده برروی سربرگ شرکت با امضاء صاحبان دارای حق امضاء به انضمام مهر شرکت است.

خطوط ای وان یکی از استانداردهای کلی برای خطوط دیجیتال (E1/T1) هستند که استانداردهای اروپایی و آمریکایی (E1 برای اروپاست و T1 استاندارد آمریکایی است) و فرق این دو تا در تعداد کانالهای آنهاست.

بنا بر اطلاعات موجود در سایت‌ها، ما در خط تلفن معمولی صرفا یک کانال برای ارتباط داریم ولی در این خطوط تعداد کانال ها از یکی بیشتر مثلا T1 دارای 24 کانال است یعنی اینکه اگر شما یک خط T1 داشته باشید می توانید 24 ارتباط همزمان داشته باشید؛ تعداد این کانالها در E1 برابر 32 تا است که 2 تا از آن برای سیگنالینگ و همزمان سازی بکار میرود و باقی یعنی 30 تا از آن قابل بهره برداری است.

هر خط E1 می‌تواند حامل Mb/s2 پهنای باند باشد. این خطوط نمی‌توانند همزمان هم Dialin باشند و هم Dialout در حال حاضر برخی از شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی در ایران از E1 برای ارتباط تلفنی خود استفاده می‌کنند که مشخصه‌ی این سیستم 4-5 رقمی‌ بودن شماره‌های این سازمان‌ها است.

هریک از خطوط چهار و پنج رقمی شامل 30 خط است و همچنین خطوط 4 رقمی توان ایجاد 999 شماره داخلی و خطوط پنج رقمی توان ایجاد 999 شماره داخلی را دارند.

به گزارش ایسنا، تیرماه امسال توسط محمود خسروی - رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت - اعلام شد که ظرفیت خطوط E1 کشور به 360 هزار رسیده است که این رقم باید تا پایان برنامه پنجم به 4 میلیون و 400 هزار E1 برسد.

فعالیت‌های صورت گرفته در شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای افزایش میزان پهنای باند کشور بوده و از زمانی که نگهداری کابل فیبر نوری برعهده بخش خصوصی قرار گرفته است با افزایش کیفیت مواجه بوده‌ایم.

بنا بر اعلام مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت، ارائه SLA، افزایش 300 درصدی ظرفیت E1، اتمام فاز اول پروژه Isms حضور موثر در مجامع بین‌المللی از جمله مهم‌ترین اقدامات زیرساخت است.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/9/20:: 9:24 صبح     |     () نظر

ولادت
پنجم شعبان، زاد روز مسعود امام همام، حضرت زین العابدین است که در سال 38 ق در شهر مدینه، به دنیا آمد. او در خاندان پاک رسالت، قدم به دنیا گذاشت و جهانی از صفا، معنویت و دانش و بینش برای بشر به ارمغان آورد.



او آمد تا شیفتگان عبادت و سالکان راه معرفت و خداشناسی را، از سرچشمه زلال توحید و عرفان ناب محمّدی سیراب سازد. پدرش امام حسین علیه ‏السلام به سبب علاقه فراوانی که به پدر بزرگوارشان، حضرت امیرالمؤمنین علیه ‏السلام داشتند، این مولود مبارک را «علی» نام نهادند.

خانواده
پدر ارجمند امام سجاد علیه‏ السلام حضرت اباعبدالله‏ الحسین علیه‏ السلام و مادر بزرگوارشان شهربانو، دختر آخرین پادشاه ساسانی، می‏باشد که پس از ولادت فرزندش با فاصله ‏ای بسیار اندک جهان را بدرود گفت. حضرت زین العابدین در دو سال پایانی دوران حکومت جدّشان، حضرت علی علیه ‏السلام به دنیا آمدند. و همچنین در حدود ده سال از امامت عمویش حضرت مجتبی علیه‏ السلام و ده سال هم از دوران امامت پدر بزرگوارشان، را درک کردند که این امر سبب شد سه امام راستین به پرورش و تربیت او همت گمارند و دنیایی از فضایل اخلاقی و قداست‏ها بپرورانند و این موقعیتی بود که برای کم‏تر پیشوایی واقع می‏شد.
سجّاد
امام باقر علیه‏ السلام می ‏فرمایند: پدرم علی بن الحسین علیه‏ السلام هرگز نعمتی از خدا را یاد نمی‏کردند مگر آن‏که برای شکر آن نعمت، خدا را سجده می‏کردند، ... و نیز هر گاه حق تعالی شرّی را از ایشان دفع می‏کرد که از آن بیم داشتند و یا مکر مکر کننده‏ای را دور می‏گرداند سجده می‏نمودند و همچنین بعد از فارغ شدن از نماز واجب و یا اصلاح میان دو کس برای شکر این توفیق سجده می‏کردند و در جمیع مواضع، سجود آن حضرت به چشم می‏خورد و به این سبب آن حضرت را «سجّاد» می‏گفتند.
زینت پرستندگان
امام سجاد علیه‏ السلام در امر عبادت و مناجات با حضرت حق از همگان پیشی گرفته بود، چندان که مورد سوال و حتی اعتراض خاندان و یاران خویش قرار می‏گرفت.
امام علیه ‏السلام در هنگام ادای فریضه نماز، چنان خوف خدا سراسر وجودش را فرا می‏گرفت که تمام اعضای بدنش می‏لرزید و چون وارد نماز می‏شد چنان خشک و بی‏حرکت می‏ ایستاد که جز آنچه باد از لباسشان تکان می‏داد دیگر حرکتی از او مشاهده نمی‏شد. امام باقر علیه‏ السلام عبادت پدرش را چنین توصیف می‏کنند: «پدرم در نماز قیامی داشتند چون قیام بنده‏ای ذلیل در پیشگاه سلطانی با شکوه و با هیبت، و نماز او چنان می‏نمود که نماز وداع است و گویی برای همیشه با آن خداحافظی می‏کند».
صدقات پنهانی
بسیاری از خانواده ‏های محروم و نیازمند مدینه، شبانگاه از لطف و بخشش مردی ناشناس بهره‏مند می‏شدند که هرگز او را نشناختند مگر زمانی که علی‏ بن ‏الحسین علیه ‏السلام در گذشت. پس از آن بود که آن مرد ناشناس دیگر به سراغ آنان نیامد و دانستند آن امدادگر ناشناس، حضرت زین العابدین علیه ‏السلام است.
زُهَری یکی از معاصران امام علیه‏ السلام می‏گوید: «شبی سرد و بارانی، علی بن‏ الحسین علیه‏ السلام را دیدم که آرد و هیزم بر پشت داشت و آن را برای فقیران می‏برد. گفتم: ای پسر رسول خدا، این چیست؟ حضرت فرمودند: سفری در پیش دارم و توشه آن را آماده کرده‏ ام تا در جای امنی بگذارم. به امام گفتم: اجازه دهید من آن بار را حمل کنم؛ چراکه شأن شما بالاتر از این است، حضرت قبول نکردند و سپس فرمودند: من شأن خود را از حمل باری که در سفر از هلاک شدن نجاتم دهد و ورودم به مقصد را نیکو گرداند، برتر نمی‏دانم».
نشانه ‏های شیعه
امام سجاد علیه ‏السلام در ضمن فرمایشاتی نشانه‏ های شیعه بودن را این گونه بیان می‏فرمایند: «شیعیان ما، با آثار عبادت و نیز سادگی و بی‏آلایشی در زندگی شناخته می‏شوند. در چهره‏ های آنان آثار عبادت نمایان است... هنگامی که همه ساکت و خاموشند، آنان در تقدیس و تسبیح خدایند و آنگاه که همه خوابند، آنها به نماز و نیایش پروردگار می‏پردازند و آن وقت که دیگران در سرور و خوشی‏های زودگذر غرق می‏شوند، آنان در فکر اندیشه‏ های درخشان و اصیل انسانی به سر می‏برند».
عفو و گذشت
روزی امام سجاد علیه ‏السلام از منزل خارج شد. مردی به او رسید و ناگهان شروع به ناسزا گفتن به امام کرد. همراهان امام خواستند، جوابش را بگویند، ولی آن حضرت فرمود: «رهایش کنید». سپس رو به آن مرد کرد و فرمود: «آیا حاجتی داری تا به تو کمک کنیم؟» آن مرد شرمنده شد و اظهار پشیمانی کرد و سرش را پایین انداخت. آن‏گاه امام دستور داد هزار درهم به او بدهند. آن مرد در حالی که برمی‏گشت می‏گفت: «گواهی می‏دهم که تو از فرزندان پیامبر صلی‏ الله‏ علیه ‏و‏ آله هستی».
مناجات در کنار کعبه
اَصْمعی یکی از اصحاب امام سجاد می‏گوید: «در شبی مهتابی اطراف خانه خدا طواف می‏کردم. صدای زیبا و غم انگیزی گوش مرا نوازش داد. به دنبال صاحب صدا رفتم تا این‏که جوانی را دیدم که دست در پرده خانه کعبه افکنده و چنین مناجات می‏کند: ای پروردگار من، چشم‏های بندگان در خواب فرو رفته و ستارگان آسمان یکی پس از دیگری سر به افق مغرب گذاشته و از دیده‏ها پنهان گردیده و تو خداوند زنده و قیّومی هستی که هرگز خواب تو را فرا نمی‏گیرد. در این دل شب پادشاهان درِ قصرهای خود را بسته و نگهبان گمارده‏اند و تنها دری که برای نیازمندان گشوده است درِ خانه توست و من اکنون، با تهی دستی به درگاه تو امید بسته‏ام...». اَصمعی گوید: «آن قدر این جوان مناجات کرد که بی‏هوش شد و به روی زمین افتاد. چون نزدیک او رفتم و به دقت به صورتش خیره شدم، متوجه شدم او زین العابدین امام سجاد است».
پادشاهی عبدالملک
دوران امامت امام سجاد علیه ‏السلام بیشتر مصادف با دوره خلافت عبدالملک بن مروان بوده است. عبدالملک نخستین کسی بود که به صورت رسمی از فریضه امر به معروف و نهی از منکر جلوگیری کرد. او پس از کشتن عبدالله زبیر در یک سخنرانی عمومی گفت: هر کس مرا به تقوا دعوت کند، او را گردن می‏زنم! و بدین وسیله مردم را به خفقانی عمیق دعوت نمود. او برای اختناق بیشتر به قتل و غارت مردم می‏پرداخت امام سجاد علیه‏ السلام در عصر حکومت عبدالملک در تنگنای فشارهای امنیتی، دوران سختی را می‏گذراندند.
احیای نهضت عاشور
از سیاست‏های ثابت و همیشگی اهل‏ بیت علیهم السلام بعد از شهادت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‏ السلام احیای نهضت عاشورا بود؛ زیرا نهضت عاشورا تابلوی زیبا و پرافتخار غیرت دینی و شجاعت و ظلم ستیزی و عدالت خواهی است و امامان معصوم با احیای آن می‏خواستند این ارزش‏ها را در جوامع مسلمان زنده نگه دارند. در این‏باره امام سجاد علیه‏ السلام نقش به سزایی داشتند؛ چراکه در مدت 35 سال حیات پربرکتشان بعد از واقعه عاشورا، به روش‏های مختلف نهضت عاشورای حسینی را در جامعه زنده می‏کردند که خود مبارزه شدیدی علیه دستگاه حاکم به شمار می‏رفت. برخی اقدامات امام سجاد علیه ‏السلام در این باره عبارت است از:
1. گریه مداوم بر سیدالشهداء علیه ‏السلام ؛
2. یادآوری وقایع عاشورا؛
3. توصیه حضرت به زیارت امام حسین علیه‏ السلام ؛
4. سجده بر تربت حضرت اباعبدالله الحسین علیه‏ السلام و سفارش بدان.
افشای چهره امویان
واقعه کربلا از چهره پلید امویان پرده برداشت. اهل‏ بیت علیهم السلام و در رأس آنان امام زین العابدین علیه ‏السلام به عنوان پیام رسانان عاشورا نقش زیادی در شناساندن چهره پلید امویان به جامعه اسلامی داشتند. خطبه ‏های امام سجاد علیه‏ السلام در کوفه و شام و مدینه و مبارزات پی‏گیر آن حضرت در دوران حیاتشان بیشترین اثر را در این زمینه داشت.
تبیین مبانی اعتقادی و فرهنگی شیعه
با توجه به جوّ خفقانی که از سوی دستگاه أُموی در جامعه به وجود آمده بود، امام سجّاد علیه‏ السلام نمی‏توانست اقدام صریحی علیه نظام کند، ولی از آن جا که امام هم باید مردم جامعه را هدایت و ارشاد نماید و جلوی تحریفات اسلام را بگیرد، در عرصه دعا وارد مبارزه شد. دعاهای امام در عین این‏که حرکتی اخلاقی بود مبارزه‏ای آرام ولی ریشه کن کننده با دشمن به شمار می‏رفت. بنابراین مجموعه گران سنگ صحیفه سجادیه ـ که در حقیقت دوره کاملی از معارف توحیدی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است ـ از امام بر جای ماند و چراغ هدایتی برای انسان‏ها و نسل‏های آینده بود. هم چنین رساله‏ای در حقوق و مواعظ و سخنانی در تفسیر قرآن از ایشان به یادگار مانده است.
پناهگاه اهل مدینه
در ماجرای واقعه حرّه که شامیان به مدینه هجوم بردند بسیاری از خانواده‏ ها، همسر و فرزندان خود را به خانه امام سجاد علیه ‏السلام فرستادند و از آن حضرت پناه خواستند و در پناه آن حضرت تا پایان اشغال مدینه به دست سپاه شام، در امنیت و سلامت به سر می‏بردند و از تعرّض شامیان در امان بودند. در برخی از منابع آمده است که زمانی که سپاه یزید قصد مدینه کرد تا جان و مال و ناموس اهل مدینه را مورد تعرض قرار دهد، علی‏ بن‏ الحسین علیه‏ السلام چهارصد تن را در میان خانه خود پناه داد و تا زمان برگشت سپاه و خروج آنها از مدینه از این چهارصد نفر پذیرایی می‏کرد.
انگیزه‏ های قتل امام
دستگاه اموی با گذشت زمان به شیوه ‏های مبارزاتی امام سجاد علیه ‏السلام پی برد و دریافت که ادامه حیات امام با شرایط و اوضاع زمامداری آنها نمی‏سازد. لذا تصمیم به قتل حضرت گرفتند. به طور کلی می‏توان چهار عامل مهم را انگیزه دستگاه حاکم از قتل امام برشمرد:
1. وسعت نفوذ امام. در طول 35 سال بعد از واقعه کربلا، امام از طریق دعاها و نشر معارف اسلامی به تدریج توانست یارانش را منسجم کنند و آگاهی‏های لازم را به آنها بدهد که این خطر بزرگی برای دشمن به حساب می‏آمد؛
2. بغض و حسادت. عبدالملک، هشام و ولید و حتی جمعی از بزرگان بنی امیه به امام سجاد علیه‏السلام حسادت می‏ ورزیدند؛ چرا که مردم از روی فهم و درایت به امام عرض ارادت می‏کردند؛
3. افشاگری. امام سجاد علیه‏ السلام در فرصت‏های بسیار و از داستان شهادت پدر و اسارت و مظلومیت خود و خاندانش سخن‏ها می‏گفت که این خود نوعی افشاگری رسمی علیه ظلم بنی امیه بود؛
4. ترس از قیام. دستگاه خلافت تصوّر می‏کرد که اگر امام عَلَمی بلند کند بخاطر محبوبیت و نفوذ معنوی آن حضرت حتی کسانی که دوست اهل‏بیت هم نیستند زیر آن پرچم جمع می‏شوند و قیامی بزرگ علیه حکومت آنان به وجود خواهد آمد.
شهادت
حضرت سید الساجدین پس از گذراندن یک عمر پربرکت که در یکی از حساس‏ترین دوره ‏های تاریخ اسلام واقع شد از ویژگی‏های مهمی در بین مردم برخوردار شده بود؛ چراکه فضایل و مکارم اخلاقی آن حضرت در هر مجلس و محفلی بیان می‏شد و در یک کلام امام در دل‏ها و عواطف مردم جا گرفته بود. این وضع بر امویان دشوار بود و آنها را می‏رنجاند و از همه کس بیشتر ولیدبن‏ عبدالملک کینه امام را در دل داشت. او بارها می‏گفت: «من تا وقتی که علی ‏بن ‏الحسین در دنیا باشد راحت نیستم». این بود که وقتی زمام سلطنت را به دست گرفت تصمیم گرفت امام را مسموم کند. لذا زهر کشنده‏ای برای کارگزارش در مدینه فرستاد و به او دستور داد تا این زهر را به امام بخوراند و آن نانجیب نیز دستور ولید را عملی کرد. زهر در بدن نازنین امام کارگر شد و بدین وسیله حضرت در سن 57 سالگی در مدینه طیبه به شهادت رسید.
تشییع پیکر امام
پیکر پاک امام سجاد علیه ‏السلام را در شهر مدینه تشییع کردند. در آن شهر از پیکر امام تشییع بی‏نظیری صورت گرفت؛ زیرا توده ‏های مردم از مناطق مختلف بر جنازه حضرت حاضر شدند و همگی پریشان و گریان و دل شکسته جنازه مطهر حضرت را بر دوش می‏بردند. مردم در هاله ‏ای از اشک با امام وداع می‏کردند. بدن مطهر حضرت سجاد علیه‏السلام را به قبرستان بقیع بردند و در قبری که در کنار قبر عمویش امام حسن مجتبی علیه ‏السلام آماده ساخته بودند به خاک سپردند.
امام از منظر علمای اهل تسنن
ذَهَبی یکی از بزرگان اهل سنت درباره امام سجاد می‏نویسد: «برای ایشان جلالت عجیبی بود و ایشان به سبب شرافت و سیادت و قدرتش و هم‏چنین به دلیل علم و اهلیت و کمال عقلش هر آینه برای امامت شایسته است».
جاحظ که یکی از دانشمندان به نام اهل تسنن است نیز می‏گوید: «مردم با همه اختلاف مذاهبشان در مورد ایشان دارای وحدت نظر بودند و هیچ کس در تدبیر او تردید نداشت و احدی در تقدیم او بر دیگران در همه زمینه‏ ها شک نداشت». و مهم‏تر از همه شافعی که خود یکی از پیشوایان چهارگانه اهل تسنن است می‏گوید: «همانا علی ‏بن ‏الحسین فقیه‏ ترین اهل‏بیت است».
شاگردان مکتب امام علیه ‏السلام
حضرت سجاد علیه ‏السلام در مدت 35 سال امامت خود، افراد زیادی را تربیت کردند و برای تداوم مکتب اسلام ناب محمدی، توانستند آنان را از هر جهت آماده کنند که از آنجمله ثابت بن دنیار و معروف به ابوحمزه ثمالی است که به تعبیر امام رضا علیه‏ السلام همچون مسلمان در عصر خویش بود و هم‏چنین می‏توان به أبوُخالِد کابُلی، یَحیی بن أُم الطّویلُ سَعَید بن جُبَیْر ـ که از نظر مقام علمی جایگاه رفیعی داشت ـ اشاره کرد. این افراد جملگی از ممتازترین اصحاب و یاران امام سجاد علیه ‏السلام بودند که همچون ستاره‏های درخشانی در آسمان علم و معرفت درخشیدند و پرتو افشانی کردند.
سخنان کوتاه از امام سجاد علیه ‏السلام
سه چیز نجات بخش مؤمن است: این‏که زبانش را از غیبت مردم باز دارد، خود را به چیزی مشغول کند که در دنیا و آخرت او را سود دهد و بر گناهان، بسیار گریه کند.
نگاه محبت‏ آمیز مؤمن به صورت برادر ایمانی خود، عبادت است.
نشان معرفت (خداشناسی) و کمال دین مسلمان، ترک سخنان بیهوده، کم‏تر جدل کردن، و بردباری و خوش خویی است.
مبادا به ‏گناهی که می‏کنی شادمان شوی که شادمانی به گناه، بدتر از ارتکاب آن است.
در شگفتم از آن کسی که از طعام از ترس زیان آن می‏پرهیزد، اما از گناه به سبب زشتی آن نمی‏پرهیزد.
همه خیر در این است که انسان خود را (از آلودگی‏ها) نگه دارد.
شرافت در فروتنی، و عزت در پرهیزگاری، و بی‏نیازی در قناعت است.
اگر مردم بدانند که در طلب علم چه فوایدی است، آن را می‏ طلبند، اگر چه با ریختن خون دل و فرو فتن در گرداب‏ها باشد.
هر کس خود را گرامی داند، دنیا نزد او خوار است.

در عزای سیّد سجاد
جای آن دارد که بارد آسمان خون بر زمین    ***   در عزای سیّد سجّاد، زین العابدین
آنچه او دید از جفای کوفیان و شامیان    ***   کافرم گر هیچ کس دیده است ظلمی این چنین
سی و شش سال از پس قتل پدر در کربلا    ***   روز و شب کاری نبودش غیر زاری و غمین
گاه برنی جلوه گر دیدی سر پاک حسین    ***   گاه خوردی تا زیانه از غلامان حَصین
خویش را از اهل دین خواندند آن بی‏دین گروه    ***   وانگهی بستند در زنجیر کین، سلطان دین
(نصیر اصفهانی


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/9/20:: 9:23 صبح     |     () نظر

حکایت و پند و اندرز

حکایت
سختکوشی و پشتکار سکاکی

سکاکی که یکی از دانشمندان بزرگ است در سی سالگی به فکر تحصیل افتاد؛ اما اساتید، او را نومید کردند. سکاکی اصرار کرد. استاد، نخستین درس را که یکی از فتاوای شافعی بود بدین عبارت بدو تعلیم داد: «شیخ گفته: پوست‏سگ با دباغی پاک می‏شود. » این جمله را آن روز مکرر بر او خواندند. روز دیگر در امتحان چنین گفت: «سگ گفته: پوست‏شیخ با دباغی پاک می‏شود»! با این حال دست از تحصیل نکشید و به کوشش پرداخت. ده سال بر او گذشت و از دانش چیزی دستگیرش نشد. استاد وی را نومید کرد و از بحث‏خود راند، او سر به بیابان نهاد، چند روزی درکوه‏ها و ماهورها و بیابان‏ها سرگردان بود تا در غار کوهی چشمش به سنگی افتاد که در اثر چکیدن قطرات آب سوراخ شده بود، با خود گفت: «دل من که از سنگ سخت‏تر نیست!» بار دیگر با کوشش هر چه تمام‏تر به تحصیل پرداخت و یکی از بزرگان علم شد که در عالم دانش کم‏تر نظیردارد.
آیت ا... سید رضا صدر

پند و اندرز
از حرف زائد و بیهوده دوری کن

حرف‌هایی که فایده ندارد، نزن. روایت شده است که در جنگ احد، یکی از اصحاب پیامبر اسلام(ص) پسری داشت که شهید شد و آن پسر از گرسنگی، سنگی را به شالی بسته و به شکم خود محکم بسته بود (تا کم‌تر احساس ضعف و گرسنگی کند) و چون مادر بر شهادت او مطلع شد، بر بالین وی آمده و نشست و خاک از رخسار او پاک می‌کرد و می‌گفت:‌ای پسرم! بهشت بر تو گوارا باد. حضرت رسول(ص) فرمودند: تو چه می‌دانی که می‌گویی بهشت بر او گوارا باد (شاید اهل بهشت نباشد). شاید عادت به سخنان بی‌فایده داشته است.
خداوند متعال می‌فرماید: «ما یلفِظُ مِن قَولٍ إلا لَدَیهِ رَقیبٌ عَتِیدٌ»؛ هیچ کلامی از دهان شما بیرون نمی‌آید، مگر این که نگهبانی آماده است و آن را ضبط می‌کند.
نقل می‌کنند: طلبه‌ای از دنیا رفت، چون او را در خواب دیدند، پرسیدند: حالت چطور است. او گفت: مواظب اعمال و گفته‌های خود باشید؛ زیرا حساب و کتاب خدا بسیار دقیق است. یک روز که باران می‌بارید، من گفتم: به به عجب باران بموقعی! هنوز سر آن یک جمله گرفتارم و به من می‌گویند: مگر ما باران بی موقع هم داشته ایم؟
حضرت علی (علیه السلام) فرمودند: «ایاکَ وَ فُضُولَ الکَلامِ فَإنَّه یظهِرُ مِن عُیوبِکَ ما بَطَنَ وَ یحَرِّکُ عَلَیکَ مِن أَعدائِکَ ما سَکَنَ»؛ از حرف زائد و بیهوده دوری کن؛ چرا که عیوب پنهان تو را آشکار می‌کند و دشمنان تو را، که با تو کاری ندارند، بر علیه تو تحریک می‌کند.
وقتی ما طلبه بودیم، همین که چند نفر جمع می‌شدیم، هم مباحثم مرحوم حاج شیخ محمود تحریری مفاتیح را دست یکی از رفقا که صدای خوبی داشت، می‌داد و می‌گفت: از مناجات خمسه عشر بخوان. این مناجات باعث می‌شد که از سخنان بیهوده خودداری کنیم.
شخصی نزد آیت ا... العظمی سید احمد خوانساری(ره) آمد و یک ساعت با آقا صحبت کرد. آقا فقط با یک بله جواب او را دادند. بعضی علوم هستند که جز از راه سکوت نمی‌شود به آن‌ها رسید. غرض این که حرف‌های زائد را از کلامت خارج کن و هر حرفی را که نمی‌دانی، نگو و آن چه را هم می‌دانی، همه‌اش را نگو و ضمنا به هر کس هم نگو. مخفی نماند که سخن گفتن بی فایده وقتی است که سخنی بگویی که اگر آن را نگویی، ضرری به دین و دنیای تو نمی‌رسد و گفتن آن نیز نفعی برای هیچ کس نداشته باشد.
آیت ا... مجتهدی(ره)


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/9/20:: 9:22 صبح     |     () نظر

 جامجم آنلاین: محققان ژنی را یافتهاند که به پایین ماندن سطح کلسترول بد (ال.دی.ال) در مردان کمک میکند و احتمالا خطر بیماری قلبی را تا 50 درصد کاهش میدهد.

به گزارش بیولوژی آنلاین، یک گروه از محققان بیمارستان کارولینسکای سوئدی واریان ژنتیکی به نام پروتئین انتقال دهنده تری گلیسرید میکروزومی (MTP) را یافته است که با سطوح ال.دی.ال ارتباط دارد.
ال.دی.ال نوعی از کلسترول است که به ایجاد رسوبات چربی که باعث انسداد عروق و حمله قلبی یا سکته مغزی میشوند، کمک میکند.
ژن MTP تولید پروتئینی راکد میکند که باعث جمع شدن ال.دی.ال میشود.
در این مطالعه مشخص شد سطوح ال.دی.ال در افراد حامل دو کپی از این واریان ژنی 22 درصد کمتر از آن در افرادی با یک کپی یا فاقد این ژن بود.
واریان MTP موجود در شش درصد افراد ، اهمیت ویژهای در تنظیم بیان MTP داشته و غلظت کلسترول ال.دی.ال را تحت تاثیر قرار میدهد.
یافتههای فوق ، به دانستههای موجود در مورد چگونگی تنظیم سطوح کلسترول ال.دی.ال افزوده شده نشان میدهد واریان ژنتیکی در بیان MTP تاثیر مهمی در ایجاد بیماری قلبی عروقی دارد.
این نتایج در زمینه تولید داروهای جدید پیامدهای مهمی دارد. اکثر داروهای درمان کلسترول بالا، از طریق حذف مقادیر اضافی آن عمل میکنند اما واریان MTP به کاهش تولید ال.دی.ال کمک میکند.
گرچه این تحقیق در مردان انجام گرفته است، یافتههای فوق مبنی بر اثر این ژن در کاهش خطر بیماریهای قلبی احتمالا در زنان نیز امکانپذیر است.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/9/19:: 2:20 عصر     |     () نظر


ژنی که شما را انسانی خیّر می‌کند
 گروهی از پژوهشگران آلمانی ژنی را کشف کردند که با نوع دوستی ارتباط دارد و می تواند موجب شود افراد برای مقاصد خیرخواهانه به دیگران پول اهدا کنند.

به گزارش مهر، آیا شما از آن دسته آدم هایی هستید که 5 یورو پول در می آورند و بلافاصله آن را به کسی که نیاز دارد اهدا می کنند.

به اعتقاد محققان دانشگاه بن این عملی نیست همه توان انجام آن را داشته باشند بلکه وابسته به یک تغییر بر روی ژن COMT است. این ژن با تاثیر گذاشتن بر روی افراد آنها را آماده می کنند که با راحتی بیشتری به دیگران کمک نقدی کنند.

این محققان در این خصوص تاکید کردند ژنی که به تنهایی مسئول نوع دوستی یا وابستگی به سیگار یا چاقی مفرط باشد وجود ندارد بلکه ترکیبی میان میراث ژنتیکی و محیطی که انسان در آن زندگی می کند دینامیک های یک رفتار جاری را تنظیم و کنترل می کنند.

در این راستا این تیم تحقیقاتی به سرپرستی مارتین روترارتباط میان دو گونه از ژن COMT و تمایل برای دادن یک هدیه متواضعانه را ردیابی کردند.

در این تحقیقات از 101 دانشجوی دانشگاه بن دعوت شد که در یک تست حافظه شرکت کنند. این دانشجویان باید یکسری پیام عددی را حفظ کرده و به خاطر می آوردند و بعد آنها را برای مصاحبه کنندگان تکرار می کردند. کسی که از این آزمایش موفق بیرون می آمد 5 یورو جایزه می گرفت.

دریافت کنندگان این جایزه فرصت داشتند که تمام این پول و یا بخشی از آن را در جهت خیریه صرف کنند. انتخاب آنها مخفی بود اما محققان می توانستند شرکت کنندگان را به صورت نامحسوس کنترل کنند.

سپس با انجام یک تست DNA مرتبط کردن دو تغییر بر روی ژن COMT به نامهای COMT-Val و COMT-Met با انتخابهای افرادی که جایزه را دریافت کرده بودند امکانپذیر شد.

نتایج این تحقیقات نشان داد کسی که حامل تغییر COMT-Val بود آنزیم هایی را می ساخت که این آنزیمها بعضی از مواد مغز مثل دوپامین را چهار برابر بیشتر از کسی که دارای تغییر COMT-Met بود غیرفعال می کردند.

این دانشمندان کشف کردند که دارندگان گونه Val (حدود نیمی از جمعیت آزمایش شده) آنهایی بودند که رفتارهای نوع دوستی را دو برابر بیشتر از افراد دارای ژن COMT-Met نشان می دادند.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/9/19:: 2:19 عصر     |     () نظر

<      1   2   3   4   5   >>   >
درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها