سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اسلام را چنان وصف کنم که کس پیش از من نکرده است . اسلام گردن نهادن است و گردن نهادن یقین داشتن ، و یقین داشتن راست انگاشتن ، و راست انگاشتن بر خود لازم ساختن ، و بر خود لازم ساختن انجام دادن ، و انجام دادن به کار نیک پرداختن . [نهج البلاغه]
 وقتی حرف از زندگی در این دوران می‌شود همه روی یک موضوع اتفاق نظر دارند و آن این‌که به هر دلیلی، استرس به جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی ما آدم‌ها تبدیل شده است.

 استرس حالا دیگر یک مساله شخصی نیست؛ به یک موضوع خانوادگی تبدیل شده و به همین دلیل می‌توان گفت همه‌گیر است.

امروزه خانواده‌ها با نخستین رفتارهای نابهنجار فرزندان به یاد استرس و اثرات آن روی شخصیت و آینده آنها می‌افتند.

همین زنگ خطر هم یعنی رفتارهای گاه وسواس ‌گونه پدرها و مادرها که معلوم نیست استرس بچه‌ها را بهبود می‌بخشد یا بر شدتش می‌افزاید.

ابتدا اجازه دهید به نقل قولی از یک متخصص بپردازم؛ او می‌گفت: «تصور اغلب ما در مورد استرس اشتباه است؛ نکته اصلی هم در این مورد آن که فکر می‌کنیم می‌توان استرس را از زندگی امروزی حذف کرد.»

او می‌گفت: «باید یادمان باشد استرس یک وسیله نیست؛ به عنوان مثال استرس یک کت نیست که اگر دوستش نداشته باشیم، بتوانیم درآورده، به چوب‌لباسی آویزانش کنیم، از شرش خلاص شویم و بدون آن به سر کار برویم. تنها کاری که از دست ما ساخته است آن که موارد استرس‌زا را بشناسیم و سعی کنیم کمتر دور و برشان بگردیم و کمتر در معرض‌شان قرار بگیریم.»

با توجه به توضیحات این متخصص، نخستین گام شناختن اموری است که در ما یا فرزندان‌مان استرس ایجاد می‌کند. البته این موضوع به هیچ‌وجه کار ساده‌ای نیست. چرا که خلق‌وخو و علایق ما انسان‌ها با یکدیگر بسیار متفاوت است؛ آنچه را من دوست دارم الزاما دوستم دوست نخواهد داشت. به همین ترتیب آنچه او را ناراحت یا عصبانی می‌کند ممکن است برای من امری ساده و از بدیهیات زندگی باشد.

پس باید یاد بگیریم و به فرزندان‌مان هم یاد دهیم که در این موارد به دقت و نگاهی موشکافانه نیاز داریم. باید بدانیم مرور سرسری مسائل زندگی به رفع این موارد کمک نمی‌کند.

از سوی دیگر باید بدانیم برخی عادت‌ها می‌تواند استرس ما را بیشتر کند؛ کم‌خوابی، بی‌حوصلگی، تغذیه نامناسب و... از جمله عواملی است که می‌تواند به استرس بیشتر ما بینجامد.

پس پیش از مصرف هر دارویی می‌توان ضمن مشورت با افراد آگاه و متخصص، این مسائل را تا حدی شناخت و با تلاش برای دور شدن از محیط‌ها و مسائل استرس‌زا به فرد کمک کرد.

همچنین تغییر شرایط زندگی (در حد امکان) گام دیگری است که در این مورد بسیار موثر خواهد بود.

پس خوب است با تامل و صبر، مشکلاتی را که به استرس منجر می‌شود بشناسیم؛ آنها را روی یک برگ کاغذ بنویسیم و راه‌های مقابله با آنها را نیز در برابرشان یادداشت کنیم.

حالا موقع عمل است. باید با حوصله و گام به گام پیش رویم و یکی یکی این مشکلات را حل کنیم و به حداقل برسانیم.


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/30:: 1:11 عصر     |     () نظر

درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها