بیماریهای مقاربتی از بیماریهای بسیار شایع در جهان است که به طور عمده در نتیجه تماس جنسی با فرد آلوده یا از طریق مادر آلوده به کودک منتقل میشود؛ همچنین استفاده از سرنگ و سوزن مشترک در معتادان تزریقی نیز سبب ابتلا به این بیماریها شود.
بیماریهای آمیزشی در دنیا رو به افزایش است و بهدلیل مسری بودن این بیماریها و عوارض ناشی از تاخیر در درمان و پیشگیری آن، کنترل بیماریهای آمیزشی ضروری به نظر میرسد.
بیماریهای مقاربتی از بیماریهای واگیردار است که به طور عمده از طریق آمیزش جنسی با فرد آلوده، از مادر آلوده به نوزاد و از راه خون منتقل میشود.
خیلی از بیماریها از طریق جنسی منتقل میشود و تعداد آن رو به افزایش است؛ مانند هپاتیت که قبلا بیماری مقاربتی محسوب نمیشد، ولی امروزه ثابت شده که از راههای قابل سرایت است.
بیماری ایدز نیز یک بیماری وخیم است که با آلوده شدن به ویروس HIV بسیار خطرناک و متأسفانه درمانش بسیار گران است و با موفقیت همراه نیست.
اما بیماریهای مقاربتی قابل پیشگیری و درمان است. گرچه بیماریهای مقاربتی به طور کلی باعث عوارض جانبی و عواقب زیادی میشود، ولی تلاشهای محدودی برای کنترل آنها انجام شده است.
یکی از مسائل مهم برای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی، خودداری از روابط کنترل نشده است؛ روابطی که در چارچوب خانواده نیست. استفاده از کاندوم از انتقال ویروس HIV و بسیاری از بیماریهای مقاربتی جلوگیری میکند؛ البته پیشگیری را باید مقدم بر درمان بدانیم و کنترل روابط بیبند و بار را در دستور کار زندگی خود قرار دهیم.
کلمات کلیدی: