سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آدمى نهفته در زیر زبان خویش است . [نهج البلاغه]
چین با صادرات گسترده شیشه عینک‌های طبی بی‌کیفیت و غیراستاندارد، سلامت بینایی ایرانیان را تهدید می‌کند.

یک تولید کننده شیشه عینک‌های طبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: کیفیت شیشه عینک‌های وارداتی از چین بسیار نازل بوده و در شیشه‌ عینک‌های نمره شده وارداتی از این کشور، حتی نمره دو شیشه یک عینک نیز با هم نمی‌خواند و متفاوت است.

وی ادامه داد: بسیاری از شیشه عینک‌های چینی موج و خش دارند که این مساله موجب اختلال در دید و سردرد در استفاده کننده از این عینک‌ها می‌شود.

او خاطرنشان کرد: در برخی موارد که افراد بعد از دریافت عینک از سردرد و اختلال در دید شکایت می‌کنند، پزشکان توصیه می‌کنند که پس از چند روز استفاده، چشم به آن عادت می‌کند، در حالی که در این موارد به دلیل آن‌که شیشه‌های عینک متناسب و استاندارد نیستند، اگرچه چشم به آن عادت می‌کند، اما به مرور زمان دچار آسیب می‌شود.

وی با بیان این‌که حتی در شیشه عینک‌های فتوکرومیک وارداتی از چین، رنگ دو شیشه یک عینک با نمره یکسان در آفتاب متفاوت بوده و یکی تیره‌تر از دیگری می‌شود، گفت: این در حالی است که در شیشه عینک‌های فتوکرومیک آلمانی، حتی اگر نمره یک شیشه صفر و نمره شیشه دیگر 10 باشد، با وجود اختلاف ضخامت بسیار، رنگ آن‌ها در آفتاب یکسان است، اما در شیشه عینک‌های چینی با یک ضخامت، رنگ‌های فتوکرومیک متفاوت است.

این تولیدکننده شیشه عینک‌های طبی گفت: در بازدیدی که از کارخانه تولید کننده شیشه‌های عینک در چین داشتیم، دستگاه‌های مورد استفاده آن‌ها بسیار ابتدایی و ناکارا بوده و برای پایین آوردن قیمت تمام شده، محصولات خود را بسیار غیر حرفه‌ای و با حداقل‌های ممکن تولید کرده و برایشان مهم نیست که نمره شیشه عینک ساخته شده استاندارد است یا نه.

وی ادامه داد: در این شرایط به دلیل آن‌که شیشه عینک‌های چینی بسیار ارزان‌تر از انواع مشابه مانند آلمانی هستند، عینک‌ساز‌های داخلی از آن‌ها استقبال می‌کنند؛ به گونه‌ای که حدود 80 درصد از شیشه عینک‌های مورد استفاده مردم از نوع چینی آن است.

به گفته او در این شرایط عجیب است که شیشه عینک با وجود حساسیت آن و ارتباطش با سلامت چشم، مشمول استاندارد اجباری نبوده و اصلا موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استانداری برای آن تدوین نکرده است. علاوه بر آن مشخص نیست که با وجود مضررات شیشه عینک‌های چینی وارداتی برای سلامت بینایی افراد، چرا وزارت بهداشت و دیگر دستگاه‌های مربوطه اقدامی برای مقابله با واردات این اجناس انجام نداده‌اند.

این تولید کننده خاطرنشان کرد: تا حدود هشت سال پیش در این موارد بسیار دقیق عمل شده و با توجه به کیفیت پایین و مضررات کالاهای چینی، اجازه واردات کالاهای طبی از این کشور داده نمی‌شد، اما در حال حاضر واردات این کالاها به راحتی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل واردات شیشه عینک‌های نمره شده بی‌کیفیت و ارزان قیمت چینی، تنها سه کارخانه داخلی به فعالیت خود در زمینه ساخت شیشه عینک ادامه می‌دهند، در حالی که در گذشته تعداد زیادی از واحدها در این زمینه فعال بودند.

او گفت: مسئولانی که اجازه واردات این اجناس را می‌دهند، باید از خود بپرسند که چرا به عنوان مثال یک شیشه عینک با نمره خاص که قیمت نوع آلمانی آن حدود 30 هزار تومان است، توسط تولید کنندگان چینی به تجار ایرانی به سه هزار تومان فروخته می‌شود و چرا هیچ سازمانی تاکنون یک جفت از این شیشه عینک‌ها را آزمایش نکرده تا مضررات آن آشکار شود.

وی از مسئولان درخواست کرد: دولت باید واردکنندگان شیشه عینک‌های چینی را مجبور کند که برند و مارک ساخت چین را روی کالاهای وارداتی خود حک کنند تا اجناس چینی به نام اجناس باکیفیت و به قیمت بالا به مردم فروخته نشود. در حال حاضر بسیاری از شیشه عینک‌های بی‌کیفیت و غیراستاندارد چین به نام بهترین مارک‌های آمریکایی و آلمانی به مردم با قیمت‌های بالا فروخته می‌شود.

کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط محسن یزدانی زازرانی 91/8/17:: 1:41 عصر     |     () نظر

درباره
صفحه‌های دیگر
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها